”Näin kun asun Ulvilan Harjunpäässä, niin voitaisiin ihan hyvin laittaa paikallisliikenteen linja-autojen nimeksi Misä”

Paikallisliikenteelle visioitu uusi nimi on puhuttanut tekstarikansaa.

17.3. 20:00

Porin paikallisliikenteen bussin nimi voisi olla Nyte, kun Tampereella on Nysse. Mukaillen Porin murretta.

Näin kun asun Ulvilan Harjunpäässä, niin voitaisiin ihan hyvin laittaa linja-autojen nimeksi Misä.

Turkuun vaaditaan tunnin junaa. Kustannusarvio 3,5 miljardia euroa. Kun jaetaan kustannukset meille jokaiselle yli 5,5 miljoonalle suomalaisille, saadaan osuudeksi 636 euroa per henkilö. Siis myös minulle ja vaimolle eläkeläisinä sekä lastenlapsilleni koululaisina. Me seitsemän emme valtion kirstua kartuta. Toivotaan menestystä turkulaisten hankkeelle ja jaksamista myös Satakunnan veronmaksajille.

Turvallisuus liikenteessä paranisi, jos myyntiin tulisi puhelimen langattomia bluetootheja, jotka puhuisivat suomea ja olisivat helppokäyttöisiä. Nykyisin laitteet on tungettu täyteen pakkoenglantia, ei sellaista viitsi korvassaan kuunnella.

Valtaosilla kuntia veroäyrin korotuspainetta. Näyttää julkisen puolen suorittamalta "suurelta puhalluksesta".

Yksi keino lisätä ammattitaitoisten opettajien kiinnittymistä Satakunnan alueelle voisi olla se, että määräaikaiset sijaisuudet tulisivat avoimeen hakuun. Nyt opettajan töitä voi tehdä kuka tahansa, eivätkä pätevät opettajat edes tiedä mahdollisista työpaikoista. Toimintatapa on epäreilu niin maisterintutkinnon suorittaneita opettajia kuin oppilaitakin kohtaan. Oppilaan oikeus on saada ammattitaitoista opetusta ja tukea oppimiseensa.

Puhutaan koulutuksen huonontumisesta. Koskeeko myös autokouluja? Vai onko se kuitenkin porilaisuus? Miksi pysäköidään kävelytielle tai jopa yksityiselle alueelle vain, että pääsee lounaalle? Sakkoa vielä ihmetellään?

Maallikkoa kiinnostaa, saavatko ulkomaalaiset opiskelijat ilmaisen opiskelupaikan halutessaan Suomesta? Onko eroa EU:n alueelta tai ulkopuolelta tulevilla? Jäävätkö Suomeen (nämä maksuttomat) vai lähtevätkö tutkinnon saatuaan pois? Onko jossain pohdittu, tehdäänkö Suomessa järkevästi?

Ennustin jo neljä vuotta sitten, kun tämä vasemmistovihreä hallitus tuli, että suurissa vaikeuksissa ollaan, kun vaalikausi loppuu. Ja sen, että keskustan kannatus romahtaa tässä hallituksessa. Miten kävi?

EKP nostaa jääräpäisesti korkoja. Ja samalla tuhoavat valtionlainojen arvon. Joita taitaa olla pankkienkin taseissa. Ja lumivyöry jatkuu. Kuinka voi EKP:n johto olla näin yksisilmäinen?

Korkojen nosto ei tosiaan hillitse inflaatiota, päinvastoin. Kauppalehden (14.3.) mukaan "Kuluttajahintoja nosti vuoden takaiseen verrattuna eniten sähkön hinnan, asuntolainojen keskikoron ja kulutusluottojen korkojen nousu."

Sydänlämmin kiitos sinulle iloinen nainen ja latukone. Aurinkoisen sään kruunuksi loistopaanat Kirjurissa.

Mitä parhaillaan eduskunnassa istuvat porilaiset ovat saaneet aikaiseksi Porin hyväksi? Aika hiljaista.

Oppositiopuolueen edustajalta hurjaa puhetta. Kaikki työttömät ovat työttömiä omasta halustaan eli tuet pois tai ainakin heikommiksi. Tämä kannustaa töihin. Voi hyvää päivää.

Katsokaa MOT. Energiateollisuus laskuttanut kansalaisia ylisuurten energiahintojen johdosta (6 kuukaudessa) 5 miljardia ylimääräistä. Silti naamat peruslukemilla väittävät järjestelmän olevan hyvä ja oikeudenmukainen.

En ihan tällä syömisellä usko, että keinotekoinen aurinkokenno kaikkine materiaaleineen tuottaa ilmastolle suuremman hyödyn kuin samalla pinta-alalla fotosynteesin avulla kasvava metsä, joka ei kuluta kuin hiilidioksidia ja vettä tuottaen monimutkaisia orgaanisia yhdisteitä. Aika pitkä taival on kuljettava ennen kuin tuo kaikki hoituu tehokkaammin synteettisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut