"Näin vaalien alla pieni laskutoimitus hintojen noususta: munkki maksaa kaupassa noin euron eli lähes 6 markkaa – markka-aikaan ostimme kaupasta munkkipossun 50 pennillä”

Tekstareissa kirjoitetaan tällä kertaa muun muassa energiasta, urheilusta ja hyvinvointialueen jakamasta ryhmärahasta.

Kirjoittajan munkki-indeksin mukaan kuluttajahinnat ovat noin 12-kertaistuneet reilussa 20 vuodessa.

16.3. 20:00

Kiitos vihersiirtymälle siitä, että Suomeen on rakennettu viime vuosina paljon tuulivoimaa, joka on tänä talvena tuottanut meille paljon edullista sähköä. Nyt kun saadaan 14 vuotta myöhässä oleva OL3 myös pöhisemään, niin ollaan yhä vähemmän riippuvaisia brutaalin Venäjän fossiilisista polttoaineista, joista Euroopan monen muun maan riippuvuus sai aikaiseksi energiakriisin. Fossiilisista luopuminen vähentää myös Lähi-idän merkitystä ja haitallista vaikutusta maailmassa.

Mikäli metsän kaataminen on mitätön hinta sille ilmastohyödylle, mitä aurinkopaneelit tuottavat, niin kannattaisi heti kaataa kaikki Suomen metsät.

Samaa mieltä MOT-ohjelmasta. Ainoa näköjään, joka tekee tutkimusta asioista, jotka koskevat meitä tavallisia pulliaisia. Nämä asioista päättäjät vastaavat kysymyksiin silmät pälyillen. Mielenkiintoista tämä kehonkieli.

Valitettiin, ettei Narukerän finaalia tv:n alueuutisissa ”edes filminpätkällä huomioitu” (SK-tekstari 16.3.). Tosin koko ottelu kyllä tuli suorana Yleltä.

Kyllä urheilussa alkujaan finaali on ollut finaali eli yhden mittelön mittainen loppuhuipennus (SK-tekstari 15.3.). Ei 100 metrin juoksussakaan ratkaista MM-kultaa niin, että juostaan seitsemän kilpailua ja lopuksi katsotaan, kenellä on niistä eniten voittoja.

Oikeistopuolueiden mielestä on varmaan liian vähän asunnottomia ja liian lyhyet leipäjonot, kun pitää vielä leikata asumistukea ja muita tukia. Ei uskalleta ehdottaa vuokrakattoa ja -sääntelyä, että ei asuntosijoittajaveljet ja -siskot suutu. Nyt kaikki köyhät, eläkeläiset, opiskelijat ja muut tukien varassa elävät, menkää äänestämään tai lähtee viimeisetkin rahat tililtä, jos oikeistopuolueet pääsevät hallitukseen.

Jokainen ääni ratkaisee

Esittäisin pienen laskutoimituksen hintojen noususta näin vaalien alla. En ole ollut koskaan hyvä matematiikassa, mutta mietin nyt herkkumunkin hintaa. Tällä hetkellä munkki maksaa kaupassa noin euron. Entisissä markoissa se maksaisi lähes 6 markkaa. Kuitenkin markka-aikaan ostimme kaupasta munkkipossun 50 pennillä.

”Hyvinvointialueen” ryhmärahojen käyttöselvitys aiheutti minussa voimakkaan pahoinvoinnin. Huumorintajuni ei enää riitä.

Miksi Satakunnan hyvinvointialue jakaa puolueille ryhmärahaa? Mielestäni puolueet saisivat itse hankkia rahansa vaikka talkootyöllä. Olisi rahoilla ollut parempaakin käyttöä hyvinvointialueella.

Onko tämä hyvinvointialueen puolueiden ryhmäraha sama kuin puoluetuki , josta vuosi sitten kerrottiin? Kiitos Satakunnan Kansa, että me veronmaksajatkin saimme tietää, mikä on hyvinvointialueen päätehtävä. Mitäpä lapsista ja vanhuksista ja heidän tarpeistaan ja veronmaksajien rahoista. Tai onhan se niinkin, ettei molempia tarvitse tehdä, luvata ja toteuttaa.

Kyllä on porukkaa nämä koiran omistajat. Ihan selvää asiaa ei millään haluta ymmärtää. Suututaan ja saivarrellaan ja ulvotaan joka suuntaan.

Sinulle puolueesi EU:n energiatehokkuusäänestyksen perusteella valitsevalle tiedoksi (SK-tekstari 16.3.). Lukutaitosi tai ymmärryksesi on valikoiva. Myös kokoomuksen Sirpa Pietikäinen äänesti puolesta.

Nyt jäitä hattuun EU:n energiaremonttikaavailujen suhteen. Tuskin ne ainakaan sellaisenaan vielä 10 vuoden päästäkään voimaan tulevat. Muuten: Laura Huhtasaari ja Eero Heinäluoma olivat poissa äänestyksestä, ilmeisesti kotikonnuillaan vaalimakkaraa jakamassa.

Flyyga ei taivu kaikkien suussa, siitä tulee Lyyka tai Tyyka. Miksei voisi olla Stuuga, joskus kun on ajotyyli sellaista. Linjuri olisi hyvä nimi.

Porin linja-autojen nimeksi yksinkertaisesti Tualt. On vaan niin helppo sanoa, että Tualt se tulee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut