”Halutaanko tässä nuori sukupolvi ajaa valitsemaan ammattikoulu, jos ei ole resursseja ja kypsyyttä muuttaa lukion perässä muualle”

Keskustelu Porin suurlukiosta käy vilkkaana tekstaripalstalla. ”Suhtautukaamme kriittisesti narinoihin”, muistuttaa yksi kirjoittaja.

”Eiköhän Porin lukiosäästöjen tulokset ole jo näkyvissä? Näivettämisen aika saisi päättyä.” Näin kommentoi eräs tekstarin lähettäjä.

7.3. 20:58

Vaalikone paljastaa, mitä on Satakunnan edunvalvonta. Kolme nykyistä ja vaaleissa uudelleen eduskuntaan pyrkivää edustajaa ilmoittaa, ettei heidän mielestään Satakunnan yliopistoa pidä pistää uuden hallituksen ohjelmaan. Ja sitten selitellään vastausta. Muualla maassa vaaditaan ja esitetään perusteita parannuksille. Täällä selitellään, miksi me emme parannuksia tarvitse. Katsokaa ihmiset tarkkaan, ketä äänestätte.

Olisiko Porin sivistysjohdolla olla vihdoin korkea aika nostaa lukiokoulutuksensa rahoitus edes maakunnallisen keskiarvon tasolle?

Eiköhän Porin lukiosäästöjen tulokset ole jo näkyvissä? Näivettämisen aika saisi päättyä.

Porissa tulee palata kahden lukion malliin, jotta nuoret ei karkaa lähikuntiin.

Tuntuu hurjalta, että lukioon tähtäävä lapseni täytyy lähettää pois kotikaupungistaan, koska suurlukio ei ole vaihtoehto. Vai halutaanko tässä nuori sukupolvi ajaa valitsemaan ammattikoulu, jos ei ole resursseja ja kypsyyttä muuttaa lukion perässä muualle.

Onko suurlukiossa huomioitu, että pelkästään sähköinen materiaali ei sovi kaikille ja vaikutukset näkyvät tuloksissa?

Valistin Porin lukiota käyvää lapsenlastani, että nyt voisi vastata lukiota koskevaan kyselyyn ja kertoa epäkohdista. Vastauksena sain toteamuksen, että en vastaa, ei siinä lukiossa mitään vikaa ole, hyvä koulu ja hyvät opettajat. Suhtautukaamme kriittisesti narinoihin.

Koulutuksesta on tehty isoja ja ehkä harkitsemattomiakin leikkauksia, mutta matematiikan Pisa-tuloksia ne eivät sentään ole romahduttaneet. Vuosi 2018 oli ensimmäinen, jolloin Suomen tuloksiin sisällytettiin myös S2-oppilaat ja kaikki erityisoppilaat. Eivät ole siis vertailukelpoisia aiempiin. Ilkka Herrala

Kiitos JP Postilta kun löysit kadonneen lompakkoni ABC asemalta 3.3. aamulla. Ihailtavaa rehellisyyttä. Huolimaton Toyota kuski

Kiitos poliisisedälle, joka annoit meidän pienelle piipaa-auto fanillemme oman poliisiautoheijastimen perjantaina. Tämä oli meidän 2-vuotiaalle tytölle tosi iso juttu ja uutta upeaa heijastinta onkin käyty jo ylpeänä kaikille esittelemässä. Pieni juttu, mutta sitäkin tärkeämpi. Kiitos!

Ei vaalimainos ole vaalimainos, jos siinä ei ole ehdokkaan numeroa.

Kysymys kansanedustajaehdokkaille: Miksi AY-liikkeiden eri liitot saavat osinkoja täysin ilman veroja? Miten vääryys korjataan? Mielestäni kaikkien tulisi osallistua yhteiskunnan kustannuksiin.

Niin, tekoäly, sitä en toivo maapallolle. Ns. humanoidit näihin pystyvät, ei ihminen. Pois se meistä.

Kaaduin pyörällä Ulvilassa. Kiitos auttajille!

Järjestyslain mukaan varmaan muukin roskaaminen kuin koiran ulosteet on kielletty. Vai mikähän koira ulostaa tumppeja, metallitölkkejä, grilliannosten pakkauksia jne. Nämäkin roskat kukin sitten keräilee leikin loputtua.

Sitten kun ihminen korjaa itse omat jätöksensä ulosteensa ja roskansa, niin silloin siivoan koirani ulosteen.

Soten suurin valuvika on vasemmistolainen kauhu yksityisiä laadukkaita palveluja tuottavia kohtaan. Niin ja ylidemokraattinen himmeliorganisaatio.

Näin maalaisjärjellä ajateltuna sotilastukikohta ydinvoimalan naapurissa on huono yhdistelmä.

Miksi mikään ei riitä. Jokainen veroa maksava suomalainen antaa tuloistaan keskimäärin 25 euroa kuussa hyväntekeväisyyteen. Miksi meidän pitäisi antaa lisää rahaa monenlaisiin esim. television kautta Afrikkaan meneviin keräyksiin. Luulisi sen 300 euroa / veronmaksaja vuodessa riittävän hyväntekeväisyydeksi.

Hienoa, kun bussikuskit ja ahtaajat saivat muutaman päivän lakolla molemmat kuuden prosentin palkankorotuksen. Hoitajat oli monta kuukautta ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa, pakkolaki niskassa. Mites meni ja mitä saatiin.

Kuka kumma ajaa Jääräntien pyörätietä pitkin tuhatta ja sataa tossumopolla, vaarantaen itsensä ja toisten turvallisuuden? Sama henkilö kaahaa usein myös autotiellä. Liikennepoliisin lakkauttaminen oli todella huono juttu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut