"Pankkiautomaatti lähti siitä Danske Bankin seinästä kävelykadulla kaikessa hiljaisuudessa – Mistähän torilla asioivat nyt sitten kiireessä saavat käteistä?”

Tekstareissa kirjoitetaan tällä kertaa niin Porin lukiosta kuin Ässien kaudestakin.

5.3. 20:00

Pankkiautomaatti lähti siitä Danske Bankin seinästä kävelykadulla kaikessa hiljaisuudessa. Mistähän torilla asioivat nyt sitten kiireessä saavat käteistä?

Oppilaiden hyvinvoinnin ja oppimisen todellinen tukeminen on toisarvoista Porin lukiossa. Rehtorikin ratkaisee esille tulleet ongelmat näppärästi; ruokailujen lisäporrastus (jonot poistuvat), luokissa huono sisäilma vain elokuussa (haittaa vain 1 kuukauden), luokat ovat ennenkin olleet täynnä (mitään ei tarvitse tehdä), yksi erityisopettaja lisää ja tukiopetus (resurssit kunnossa), oppilaat välitunneilla ulos (hengailutilaa lisää), sama kuka sinua oikeastaan opettaa (oppilastuntemuksella ei merkitystä). Tsemppiä teille lukiolaiset!

Miten ihmeessä pystyimme käymään koulumme Suomen suurimmassa oppikoulussa, PSYL:ssä 1960-luvulla? Koulussa oli silloin noin 1 200 oppilasta. Yhdessä luokkahuoneessa 45 oppilasta. Välillä avattiin ikkuna ja ruokatunnilla syötiin. Ensimmäinen lisärakennus valmistui ja kaikki kävivät ulkona välitunnilla. Pyörätelineessä oli joskus täyttä.

Yritin auttaa alakouluikäistä lastani lukemaan kokeeseen sähköisen oppimateriaalin avulla. Sen verran hankalaa oli näin aikuisenkin silmin, etten yhtään ihmettele oppimistulosten laskua.

Huolestunut äiti vm. -84

MITÄ YHTEISTÄ on Unkarilla ja Olkiluodolla? Usein luvataan ja yhtä usein evätään.

Porin kaupungin omistama Porin YH-asunnot Oy sai uuden toimitusjohtajan. Tehtävä ei tule olemaan helppo, on kehitettävä tulosvastuullinen ja oikein mitoitettu toimintaorganisaatio. Vuosia kasvaneen korjausvelan kurominen. On tehtävä myös "kipeitä muutoksi ja päätöksiä". Toivottavasti YH-hallitus antaa uudelle toimitusjohtajalle työrauhan ja täyden tukensa.

Sinä joka aiheutat muille fyysistä tai henkistä kipua ja tuskaa – ihmiselle tai eläimelle – toivon, että koet itse sen saman moninkertaisena.

Suuri kiitos Suomen pojat. Ennen muinoin hopea oli aina häpee. Myös valmennusjohto ansaitsee tunnustuksen ja luottamuksen: ennen kisaa Hakolan kunto oli arvoitus ja nyt vielä nuorelle Anttolalle annettiin mahdollisuus.

Hannu Mikkola

Kokoomus ja porvarit yleensäkin vaahtoavat kannustinloukuista, siitä että yhtiöiden työttömiksi kylmästi siirretyt työntekijät nauttivat työttömänä ja palkatta olemisesta. En ole vielä kertaakaan kuullut kokoomuksen olevan huolissaan tuosta 534 miljoonasta ilmoittamattomatta olevasta veroeurosta. Lyönpä veikkaa, että nämä verohuijarit ovat oikeistolaisia ja kokoomusta kannattavia.

Korkojen nousun syy on rahapolitiikka. Miksi Suomi ja monet muut maat jakoivat elvytyspaketin kautta rahaa? Siinä yksi syy inflaation nousuun.

Hienoa, pandat jäävät vielä Ähtäriin. Viekää nyt ihmeessä bussifirmat meitä sinne niitä katsomaan ja näin avittamaan edes pieneltä osin juoksevissa menoissa kantamalla "oman bambumme kekoon".

Kun Euroopan sähkömarkkinat muodostettiin hinnoitteluineen, niin näkee selvästi, ettei harrastettu mitään riskianalyysia häiriöiden ja kriisien varalle. Nyt ollaan sama virhe tekemässä, kun jääräpäisesti polttomoottorilla varustetut autot halutaan poistaa. Tulee taatusti kriisi. Jo sotilaallinen puoli on valtava riski. Mutta: juostaan pää mäntyyn taas.

Kyllä Ässä-pipoa pidetään ylpeänä, tuli sitten tappio tai voitto. Huikea kausi menossa. Kiitos Ässät.

Palstalla (SK 5.3.) ehdotetaan nostettavan keskusteluun Porin liikuntapaikkojen määrä ja laatu. Tekojään ja jalkapalloilijoiden lisäksi yleisurheilijat ja monet muut lajit kärsivät tilojen puutteesta. Yleisurheilijat käyvät Tampereella harjoittelemassa, kun Porista ei löydy tiloja tai mahdollisuuksia harjoitteluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut