"Onko Porin sivistyslautakunnassa yhtään ylioppilasta?”

Porin suurlukio aloitti toimintansa viime elokuussa. Satakunnan Kansa julkaisi tällä viikolla opiskelijoille tehdyn kyselyn tulokset.

3.3. 21:39

Meinasi aamupalamurot mennä väärään kurkkuun lukiessani Hesarista porilaisen kaupunginvaltuutettu Timo Aron haluavan Naton päämajan Turkuun. Tämäkö on Satakuntalaista edunvalvontaa parhaimmillaan?

Mikael Ropo (kok.)

Tekojäärata: ottakaa yhteyttä, jos ego antaa myöten. Tiedätte, mistä tavoittaa "Killen", saadaan kone kuntoon.

Sotessa potilasjonojen hallinnointi vie rahat hoidolta. Jonotus lajittelee hoidettavat. Yksi osa paranee itsestään, yksi karkaa jos pystyy. Loput poistuvat luonnollisesti.

Nyt pitää varmistaa, että alueelta saadaan kokeneita kansanedustajia hoitamaan muun muassa 2-tie oikeaksi valtatieksi. Muutoin käy ”Laviat” koko maakunnalle. Naton tukeutuminen Säkylään ja Niinisaloon toisi elinvoimaa tähän kohta kartalta katoavaan Satakuntaan. Raiteet myös kuntoon.

Älkää Porin suurlukion rehtoria syyttäkö koulun ahtaudesta ja muusta toimimattomuudesta. Syy on sivistystoimen virkailijoiden, ennen kaikkea säästöhimoisen sivistysjohtajan, jota lautakunta hännysteli. Mutta onhan meillä BSS. Omana kouluaikanani Porissa oli seitsemän lukiota ja nuorilla elämä kohdillaan.

Onko Porin sivistyslautakunnassa yhtään ylioppilasta? Porin suurlukiossa paljon ongelmia ja oppimistulokset verrattuna muihin suomen lukioihin ovat huolestuttavia.

Kyllä Porissa olisi tilaa toisellekin lukiolle. Järkyttävää luettavaa Porin lukiosta, jossa opiskelijat eivät kunnolla ehdi syödä tai käydä wc:ssä. Ja mitä salailua, kun kurssivalintojen opettajaa ei kerrota valittaessa kurssia.

Mummi

Matematiikassa Suomi oli vuonna 2012 Pisa-tuloksissa kakkonen. Vuonna 2018 sija oli pudonnut 16:nneksi. Sipilän hallituksen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ajoivat opetuksen alas leikkaamalla koulutuksesta satoja miljoonia. Toivottavasti seuraavaan hallitukseen saadaan pätevä opetusministeri.

Fantom on muuttunut oudoksi perhesarjaksi. Löytyisikö tilalle nykyisen Fantomin isoisän seikkailuja 1970-luvulta?

Porin tulisi valita omankokoisensa ystävyyskaupunki Ukrainasta, nostaa veroprosenttia 0,25 prosenttia ja lähettää lyhentämättömänä kertymä heille. Tuskinpa tulisi mussutusta.

Jo isiemmi isät

AKT ja muut lakkolaiset toimivat Putinia ja ”etelärantaa” vastaan. Molemmat yrittävät rajoittaa lakko-oikeutta palkka- ym. oikeuksien ajamiseen.

Järjestyslain mukaan koiran uloste on kerättävä pois hoidetulla alueella taajamassa. Sitä ei siis saa peitellä lumella, vaan täytyy ottaa mukaan. Virtsasta taas laissa ei sanota mitään, mutta se ei sanan merkityksen mukaan ole uloste. Eli sinä lumella peittelijä: tee koirasi ulosteelle ensin ihan mitä huvittaa, kunhan sitten leikin lopuksi otat sen mukaasi.

Suuret kiitokset kahdelle herrasmiehelle, jotka löysivät Liisankadulta auton vierestä isännän lompakon. Vielä löytyy rehellisiä ihmisiä. Hyvää kevättä teille molemmille.

Muistin virkistys edellisen hallituksen lakkautusleikkauslistasta. Leikattiin kansaneläkkeistä, lääkekorvauksista, opintorahasta, työmarkkinatuesta, peruspäivärahasta, veteraanituista, vammaisetuuksista, sairauspäivärahasta, pidennettiin työaikaa ilman palkkaa, leikattiin julkisten alojen lomarahoja, ansiosidonnaispäiviä 100 päivällä ynnä muuta. Ai niin, hallitusvastuun kantoivat kokoomus, persut, keskusta.

Eivätkö nämä eutanasiaa haluavat (SK 3.3.) ymmärrä, että siitä voi tulla myös murhauskeino?

On se tietysti halpa toimistovuokra, kun varaa kahvilasta pöydän läppärinsä kanssa tunneiksi yhdellä kahvikupin ostolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut