”Porin joukkoliikenne voisi ottaa nimekseen PoJo”

Lukijalla on ehdotus Porin joukkoliikenteen uudeksi nimeksi.

28.2. 20:36

Meinaatko, että jos koiravero olisi, niin koirat lakkaisi kuseskelemasta (SK.26.2.)? Itse maksaisin mielelläni koiraveron, mutta koiran hädälle en voi mitään. En tosin anna tehdä asioita, mihin vaan.

Kyllä minä meidän cockerspanielia olen yrittänyt sisäsiistiksi opettaa, ettei se lumihankiin pissailisi ja kirjoittajan (SK.26.2.) mieltä pahoittaisi. Vielä ei ole oppinut, mutta toivossa on hyvä elää.

Todella hienoa, että onnistuttiin kuvaamaan koira kauriin kimpussa. Muuten taas olisi syytetty viatonta sutta ja siltähän olis jo viety henki. Koira saa kyllä jatkaa tekemisiään.

Mitä tutkimuksia Porin kaupunki teki/teetti Honkalan tiloihin, kun siihen avattiin tammikuussa päiväkoti? Toivotaan, että on tutkittu kunnolla, etteivät pienet saa huonosta sisäilmasta elinikäistä astmaa. Entä henkilöstö, onko jo poissaoloja? Näin ulkoa päin rakennus on todella huonon kuntoinen.

Harkimo nyt ei näytä huomaavan, että helpoimmin pääsee vähentämään asumistukea laskemalla vuokria 100–300 euroa/kk.

Taas ihmettelin, miksi lihan korvike on tarkoitettu korvaamaan liha ruuissa. Paljonko noiden feikkien valmistaminen sitten vaatii energiaa ja puhdasta vettä? Entä kuljetuskustannukset kaukaa ja sen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt? Lähiruokaa ne ainakaan eivät ole, eivätkä varmaankaan edes loppupeleissä terveellisiä, kun huomioidaan, millaiseksi homo sapiensin ruuansulatus on miljoonien vuosien aikana kehittynyt.

Surullista lukea viikoittain, kuinka Satakunnan yliopistoa kaivataan. Se juna meni jo yli 50 vuotta sitten. Silloin yliopistoja oli jaossa, ei kelvannut Porille! Vaasan kauppakorkeakoulu aloitti silloin, nyt siellä 12 tutkijaa maailman vaikuttavimpien joukossa, muun muassa energiajärjestelmiin erikoistunut. Valtiopäiväneuvos olisi eduskuntakausinaan voinut vielä yliopistoasiaa edistää – nyt Suomella ei ole varaa hankkeeseen.

Vm-69 Vaasan kauppakorkeakoulu

Ulvilassakaan ei muka liikuntahallit riitä. Onko opetusohjelmissa koskaan harkittu, että yksilöliikuntaakin voi harrastaa. Väitän sen olevan tehokasta. Eikä aina tarvitse olla porukassa. Toivoa myöskin sopii, että myös samalla intensiteetillä huolehditaan vaikkapa Kosken ja Kaasmarkun koulujen liikuntamahdollisuuksien ylläpidosta.

Tapio Kampille tiedoksi, että erilaisuuden pelkääminen on alkukantaista ja juurikin autoritääriset hallitsijat ovat kautta aikojen tukeutuneet erilaisuudella pelotteluun (SK 27.2.). Ei tarvitse lukea historiaa kuin vähän, niin huomaa kristillisten arvojen olevan myytti, sillä samat arvot ovat periytyneet muinaisista uskonnosta ja ovat pitkälti samoja lähes kaikissa uskonnoissa ja kulttuureissa. Jopa eläinten maailmasta löytyy vastaavia arvoja ilmentäviä käyttäytymismalleja. Suomalainen ja eurooppalainen kulttuuri ja etnisyys eivät ole myöskään alkuperäisiä, sillä nekin ovat peräisin eri lähteistä. Muutos on aina ollut ja muutos tulee aina olemaan kanssamme.

TAPIO KAMPPI, juuri näin. Mihin ovat joutuneet turvaa tuovat arvot ja mihin on Suomi(kin) ajautumassa? Surullista!

Hyvinvointi-Suomi on rakennettu laajapohjaisilla konsensushallituksilla. Nyt jos koskaan sellaista kipeästi tarvittaisiin. Järkevien säästöjen ja kasvun edistämisen yhteistyöllä tästä selvitään. Toivottavasti puoluejohtajien egot ja henkilökemiat eivät tätä estä. Orposta pääministeri, Lindtmanista valtiovarainministeri ja Marin ulkoministeriksi.

Porin joukkoliikenne voisi ottaa nimekseen PoJo. Saa vapaasti käyttää.

Toivottavasti uuteen hienoon etelärannan venesatamaan saadaan hyvätasoinen tankkausasema kaikenkokoisille veneille. Tervetuloa varakkaat huviveneilijät viihtymään kesäiseen Poriin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut