Vaalityön ei tarvitse tulla kotiovelle – Löydän ehdokkaani ilman, että tullaan ovikelloa soittelemaan

Porin perusturva saa tekstiviestipalstalla pyyhkeitä.

Tekstarin lähettäjä ei kaipaa kotiovelleen vaalimainontaa.

23.2. 20:50

Miten on mahdollista, ettei vuonna 1976 valmistunutta pääkirjastoa ole peruskorjattu koskaan? Kuka tai ketkä ovat vastuussa? Olisko syytä katsoa peiliin!

Mitä eroa on Venäjällä ja Pohjois-Korealla? Jälkimmäinen ei ole Suomen rajanaapuri.

Putinin päässä valehtelijan vako kasvaa. Hiuksetkin kaikkoavat tyrmistyneinä.

Miten on mahdollista, että Venäjä varastaa Ukrainan taideaarteita, näinhän tekivät natsit juutalaisille. Eikö ollut yksi perusteluista hyökätä maahan juuri ajatus ukrainalaisista natseina. Kuinka kauan länsi pohtii tarpeellisen avun antamisesta nopeasti. Venäjän kanssa ei neuvotella, se tie on kuljettu loppuun.

Turvapuhelinmaksuja ei voi kun ihmetellä. Entisen Porin perusturvan alueella tapahtui näin: Omaiselleni asennettiin turvapuhelin elokuussa 2022 hinta 45 euroa kuukaudessa sisältäen kaksi auttamiskäyntiä. 1.11.2022 maksu oli 35 euroa kuukaudessa, ja jos tarvitset apua niin, 25 euroa per käynti. 1.5.2023 alkaen 45 euroa kuukaudessa. Auttajan käynti 18 euroa kello 7–22 ja 35 euroa kello 22–7. Tiedote kertoi, että tasapuolisuuden nimissä hinnat ovat samansuuruiset kaikilla. Pitää olla "pörssi" kunnossa, kun tarvii apua.

Porin perusturva on päättänyt lopettaa kauppapalvelun. Mistähän sitä ruokaa ja muuta sitten saa? En pääse kauppaan ja ei ole tietokonetta, millä tilata verkosta. Ei ole omaisia, jotka voisivat auttaa, ja kodinhoitajat eivät ehdi. Kuinkahan kauan vedellä elää.

Onko koiranulkoiluttajat Yyterin sannoilla tietämättömiä, sokeita vai itsekkään kovapäisiä pullikoitsijoita? Kai sitä pitää heiltä suoraan kysyä, vaikka koiran kimppuun usuttaisivatkin!

Miksi Tilastokeskus veivaa työllisyyden tilastoja vaihtamalla ikälukuja. Vertailu menneeseen ei onnistu. Mikä taho on tähän määrännyt?

Varmaankin löytyisi median arkistoista kuva tilanteesta, jossa meidän presidenttimme Kallio oli käymässä Ruotsissa vanhan kuninkaan luona. Suomi taisteli silloin olemassaolostaan ja epätoivoissaan Kallio kävi ottamassa selvää, saisiko Suomi apua naapurilta. Ei saanut, koska Ruotsi oli päättänyt pysyä puolueettomana. Myötätuntoa kyllä saatiin.

Vaalityön ei tarvitse tulla kotiovelle. Löydän ehdokkaani ilman, että tullaan ovikelloa soittelemaan.

Suomi ei voi jäädä Ruotsin panttivangiksi Natoon liittymisessä. Suomen täytyy liittyä heti, kun pääsee. Ruotsi menisi varmasti ilman Suomea, niin se meni Euroopan unioniinkin.

Nyt puhutaan vain leikkauksista, minäpä ehdotan tulopuolta: esimerkiksi vuodeksi puoluetuet pois, käyttävät sijoituksiaan, ammattiyhdistykset maksavat veroja kuten muutkin. Ministerit ja kansanedustajat eivät aja taksilla 300 metrin matkoja, alle kaksi kilometriä kävellen tai julkisilla, lisäksi nuo kiva mennä, en ole ennen käynytkään -matkat maapallon toiselle puolelle tauolle. Pienistä puroista syntyy iso virta, sanoo viisas vanha kansa.

Taas oli juttu iäkkäiden huijaamisesta. Hyväksi todettu käytäntö meillä: Suuremmat säästöt ovat tilillä, jolta voi nostaa vain pankin konttorissa. Sinne voi kyllä säästää. Ilmaisia nostoja on neljä vuodessa, tätä tiliä eivät voi verkkopankkihuijarit tyhjentää. Tilejä voi olla monta, käyttö-, välisäästö- ja tämä suurempi.

Kiitokset muijille, tyttökavereille ja naapurin akoille. Jokuset entiset lippisäijät ottavat nykyään lippiksen pois päästä kahviloissa. Puhuttelut ovat tehonneet. Kaiken takana on nainen?

Ellei Satakunnan hyvinvointialue maksa tammikuussa ajettuja kyytejä tämän kuun loppuun mennessä, aika moni taksiautoilija sulkee sote-puhelimen 1.3. Toivottavasti joku kallispalkkainen johtaja hoitaa kuljetukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut