Melkein joka kerralla, kun minä olen maikkalan talviuinnissa käynyt, niin porukkaa on niin paljon, että saunaan ei kaikki mahdu istumaan

Translain läpimeno eduskunnassa herättää tekstiviestipalstalla vastustusta.

Tekstarin lähettäjä toivoo, että Porin maauimalan talviuintiaikoja laajennettaisiin.

3.2. 21:15

Esko Eelan kirjoitus (SK 31.1.) on otettava vakavasti. On tavallisen kaupassa käyvän ihmisen järkyttävää havaita, että itseasiassa joutuu luovuttamaan eurojaan enimmäkseen välittäjien tilille. Varsinaisen alkutyön tehneet saavat vain murusia kovasta työstään. Meidän suomalaisten pitäisi muistaa että mikäli oma tuotanto tulee kannattamattomaksi ja loppuu, jatkossa hankinta siirtyy ulkomaille. Se ei ole oikein. Meillä pitää olla omasta takaa tekijät ja hyvä laatu. Ja varmuusvarasto.

Ei ole kokoomuksen vaalivoitto kirkossa kuulutettu, tuli virhearvio translakiäänestyksessä viime metreillä. Puolueella on paljon konservatiivisia äänestäjiä.

Eduskunta hyväksyi 1. helmikuuta niin sanotun translain. Mielestäni tämä laki rikkoo enemmän kuin korjaa yhteiskuntajärjestelmässämme. Tämän lain hyväksyminen tulee muuttamaan ainakin minun omaa äänestyskäyttäytymistä radikaalisti seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kuulun nimittäin niihin dinosauruksiin, jotka edelleen haluaa, että yhteiskunnassamme on tyttöjä ja poikia, miehiä ja naisia sekä heillä isä ja äiti.

Hallitusten ja johtokuntien sukupuolikiintiöt on jatkossa helppo ratkaista. Ilmoitus netissä riittää. Kiitos translaki. Oi voi.

Älkää nyt herrantähden alkako noihin sisävälitunteihin. Totta kai on mukavampi olla sisällä. Aina kaikki ei ole mukavaa, haloo nyt sinne!

Kyllä raukkamainen sota on hirveää. Eläinten ystävänä mietin usein sodan keskelle jääneitä koti- ja tuotantoeläimiä, jotka pommien tehdessä tuhoaan pelkäävät ja kärsivät hirvittävällä tavalla. Entä kun lemmikki on menettänyt rakkaan huolehtijansa, tai tuotantoeläimet jätetään kitumaan, kun jossain navetassa pelkäävät ja sinne kuolevat kauhuissaan, vaille huolenpitoa. Koirat ja kissat ryntäilevät ympäriinsä. Lemmikin omistaja, pidä huolta.

Arvoisa palveluliiketoiminnan johtaja Kilo (SK 2.2.). Ei pidä paikkaansa, että johtuisi puuttuvasta eteläisen Euroopan kulttuurista, ettei esimerkiksi perhe käy syömässä ravintoloissa arki-iltoina. Tämä osoittaa suurta tietämättömyyttä etenkin nyt, kun kaikki hinnat on katossa ja talous tiukoilla. Yhden ravintolaillan hinnalla perheemme syö kotona vähintään koko viikon. Ei ole kulttuurista kiinni.

Lääkäriliitto on pääsyy siihen, ettei lääkäreitä ei ole koulutettu riittävästi. Koulutus pitää vapauttaa Lääkäriliiton ohjauksesta. Ilmaiseen koulutukseen pitää lisätä velvollisuus toimia terveyskeskuslääkärin yhtä monta vuotta kun koulutus on kestänyt.

Porin kaupungin on vaihdettava sote-taksien omavastuiden laskutustapansa. Eräpäivät: Vuoden 2022 syys-lokakuu 16.1.2023, heinä-elokuu 25.1.2023 marras-joulukuu 10.2.2023. Eläkkeestä vajaan kuukauden sisällä! Kunpa tulisi takaisin aika, jolloin omavastuun sai maksaa taksikuskille heti.

Mielipidepalstalla 1.2. Satakunnan hyvinvointialueen edustajat perustelevat kuntoutusmaksuja tasapuolistamisella. Palkkojen harmonisoinnille samaa tehtävää tekeville eri puolella aluetta ei tunnu riittävän aikaa eikä kiinnostusta. Pohjoisosan työntekijän tehtäväkohtainen palkka on 130 euroa kuukaudessa huonompi kuin Satakunnan eteläosassa. Motivoivaako? Hämmästyttää, kummastuttaa

Olisikohan syytä maauimalan talviuintiaikoja vähän laajentaa? Laji on tänä päivänä todella suosittua. Melkein joka kerralla, kun minä olen maikkalan talviuinnissa käynyt, niin porukkaa on niin paljon, että saunaan ei kaikki mahdu istumaan. Varmasti porukkaa riittäisi, vaikka aukioloa vähän lisättäisikin.

Elintasoa on hulvattomalla velanotolla nostettu yli tuottavuuden sietorajan. Maanpinnalle palautus tapahtuu lakkojen masinoiman inflaation avulla, ammattiliittojen tahdosta riippumatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut