”Onko kauppiailla käynyt mielessä pitää kotimaisten tuotteiden, esimerkiksi vihannesten, hinta kohtuullisena?”

Uutisten viikolla lasten lähettämät tekstarit saavat kiitosta.

Tekstarin lähettäjä toivoo, että kauppa pitäisi kotimaisten tuotteiden hinnan kohtuullisena.

1.2. 19:30

Onko kauppiailla ja myymäläpäälliköillä käynyt mielessä pitää kotimaisten tuotteiden, esimerkiksi vihannesten, hinta kohtuullisena ja näin ohjata kulutus kotimaiseen? Samalla verorahat pysyvät Suomessa ja yrittäjät pystyvät työllistämään. Katteen voisi esimerkiksi vihanneksissa ohjata tuottajille näinä ankeina aikoina ja nyhtää voitto muusta.

Ellei näitä rattijuoppojen, päihdekuskien ja kaaharien rangaistuksia saada kovennettua, saa pelätä koko ajan henkensä puolesta liikenteessä. Jatkuvasti on nippanappa-tilanteita ja röyhkeitä ohituksia. Viattomia ihmisiä kuolee! Pitäisikö valtion tulla vastaan autoihin asennettavien kameroiden hinnassa, kun aikoinaan ovat lopettaneet nuo tärkeät "liikkuvat". Kärähtäisi edes muutama huumeveikko ja rattijuoppo. Jotain rotia tähän liikennekäyttäytymiseen.

Jos nyt ensin laitettais tiet ajokuntoon, kuoppia aivan järkyttävästi! Mietitään vasta sen jälkeen lippakioskia...

Miksi ei Israelia pidetä arvaamattomana ja vaarallisena valtiona ja määrätä sille pakotteita? Sillä on ydinase, ja se on samalla lailla kuin Venäjä hyökännyt naapurimaihin ja rakentaa valtaamilleen alueille ja pitää niitä ominaan.

Kerrankin tällä palstalla oli fiksuja tekstareita. Hienoa Kaarisillan 6B!

Kiitos Juha Ståhlelle porilaista jalkapalloa koskevasta kolumnista.

Juttu Rauman saarimökille tehdystä isännän ja koiran pelastustehtävästä oli päivän hyvän mielen uutinen. Toivottavasti isäntämies ja hauveli ovat pian taas yhdessä. Ja propsit pelastustiimille hienosti hoidetusta hommasta!

Muistakaa avoliitossa asuvat: kun hankitte yhteiseen talouteen tavaroita, aina kuitti. Muuten jäät tyhjän päälle, kun sattuu että erotaan.

Arvoisa herra puhemies. On kansalaisena aivan käsittämättömän irvokasta, kun seuraa eduskunnan istuntoja ja huomaa, että kansanedustajat ja varsinkin ministerit näyttelevät naureskellen toisilleen varmaan hauskoja asioita älypuhelimistaan kollegan pitäessä puheenvuoroaan. Eikö tätä älypuhelimien päivystystä voi antaa sille avustaja-armeijalle siksi aikaa, kun edes yritettäisiin olla asiallisia maan tärkeimmissä kokouksissa. Sitten vielä ihmetellään poliitikkojen arvostuksen laskua kansalaisten silmissä.

Oikeustieteen opiskelija kertoi tarpeista oman alansa rahoituksen lisäämiseksi. Entisajan nimismies osasi selvittää asian ymmärrettävästi. Nyt kymmenet viranomaiset "käsittelevät" yksinkertaista asiaa, mutta yhdenkään ymmärrys tai kiinnostus asiaan ei ole hyväksyttävällä tasolla oikeutta tavoittelevan ihmisen kannalta.

Satamaidonkin käyttämässä nestepakkauskartongissa on tähän asti tarvittu sisäpinnalle muovipohjaista niin sanottua barrier-kerrosta takaamaan pakkauksen neste-, rasva, aromi- ja ilmatiiviys. Tämän barrier-kerroksen fossiilinen muovi voidaan nykyään korvata nanoselluloosalla tai muilla biopohjaisilla polymeereillä. Barrier-kerros voidaan myös päällystää kartongin pintaan vesipohjaisella dispersioteknologialla. Näin päästään eroon myös fossiilisista sideaineista. Ilkka Herrala, paperitekniikan DI

Hyvinvointijohtajat voisivat miettiä, miksi hoitajasijaiset juoksee, mutta palkka ei. Puuttuu palkkaa ja paljon.

Julkisen sektorin pitää ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa ostamaan hammaslääkärien palvelut yksityisiltä tahoilta. Palvelut alkavat toimia ja säästetään hirvittävän kallista koulutusta. Näillä rahoilla voidaan palauttaa hieman Kela-korvauksia. Ja tärkein: ihmiset pääsevät hoitoon ja saavat vastinetta veroille.

Siis muutamanko firman takia tota lentoyhteyttä pidetään yllä veronmaksajien rahoilla täällä, eikä kyseiset firmat rahoita sitä yhtään?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut