"Joku ehdotti kauppahallia kirjastoksi – No, se sopisi keskustassa asuville, mutta ei autoileville: ei ole parkkipaikkoja”

Kirjoittajan mukaan Porin kauppahalli ei soveltuisi kirjastokäyttöön, koska autojen pysäköinti muodostuisi ongelmaksi.

26.1. 20:00

Kyllä yksityisestä lääkärikäynnistä saa edelleenkin kelakorvausta. Asian voi tarkistaa mm. Kelan sivuilta. Käytännössä jo aikaisemmin kelakorvaus on napattu kummallisen toimistomaksun muodossa takaisin lääkärifirmalle.

Mikä on kamalan lippalakin suunnitelleen arkkitehdin palkkion osuus kioskin hinnasta? Vai onko sekään julkista tietoa?

Kyllä Kirvatsiin täytyykin joku tavallista monumentaalisempi kioski värkätä. Ei se voi ihan normikiska olla. Päättäjät, pitäkää päänne. Eihän siitä tule kuin viitisen euroa per asukas.

Jos ely-keskus hyväksyy Kirjurinluodon lippakioskin neliöiden "vähäisen", noin 85 prosentin, poikkeaman ylityksen kaavamääräyksissä ja rakennusluvassa sekä hyväksyy myös muut asemakaavan vastaiset materiaalit seinien ja katon osalta, niin silloin pitää ely-keskuksen hyväksyä vastaavat poikkeamat myös yksityisten ja yritysten rakennusprojekteihin.

Minä ehdotan Kirvatsin kioskille nimeä Kalpil.

Joku ehdotti kauppahallia kirjastoksi. No, se sopisi keskustassa asuville, mutta ei autoileville. Ei ole parkkipaikkoja. Nykyisessä paikassa on helppo ja nopea asioida, kun saa auton ihan oven eteen.

En kerää koirani jätöksiä niin kauan kuin ihmiset heittävät muoviroskaa maahan tupakantuppeja myöden.

Pari kommenttia Simo Pukkilan mielipidekirjoitukseen (SK 25.1.). Muuttuvatko diktaattorien ja ääriliikkeiden terroriteot inhimillisemmiksi ja vähenevätkö ne, jos niitä ei saa julkisesti kritisoida? Mitä tulee Kari Suomalaisen pilapiirroksiin, ne muuttuivat avoimen rasistisiksi professorin ikääntymisen seurauksena. Seuraus: riita ja potkut Helsingin Sanomista.

Pyörä- ja jalankulkutien liikennemerkin henkilöhahmo on sukupuolineutraali. Merkissä on myös kuva miesten polkupyörästä. Eikö sekin pitäisi muuttaa sukupuolineutraaliksi?

On täysin varmaa, että tulevien päättäjien ja toimijoitten pitkäjänteisyys ja ajattelukyky vähenevät, jos ja kun kirjojen lukeminen ei kiinnosta. Siksi aion itse kysyä esimerkiksi kansanedustajaksi pyrkivältä, milloin viimeksi on sulkenut luetun kirjan.

MARININ hallituksen johdolla on työllisyys noussut ennätyskorkealle. Tämä on jäänyt vähälle huomiolle.

Vanhuuseläke juoksee, mutta ansiotyöt jatkuu (SK 25.1.). Kyllä on valtiovallan näillä veroprosenteilla turha odottaa eläkeläisiä suurin joukoin töihin. Jos saisi veroprosentit pudotettua edes samalle tasolle kuin töissä käyvillä on, niin sitten voisi ajatella töihin palaamista.

Jo on aikoihin eletty, kun Fanttomillakin on kännykkä.

Pitääkö Suomen nyt odottaa Ruotsin takia Natoon pääsyä? Tämä olisi pitänyt ottaa jo alunperin huomioon ja tehdä varasuunnitelma. Ettei nyt siis tarvitsisi yksipuolisesti ryhtyä Ritari Rohkeaksi. Ruotsi pelkää ja vapisee, vaikka nytkin saa köllötellä Norjan ja Suomen katveessa. Ruotsi ei edes miettisi, jos tilanne olisi toisinpäin.

Ruotsilla ei ole näköjään mitään halua liittyä Natoon, joten Suomen täytyy tehdä omat ratkaisut ja liittyä ilman Ruotsia. Toivottavasti meidän poliitikot alkaa sen ymmärtää.

Nopein ja tehokkain ratkaisu talousongelmiimme: siirtyminen tasaveroon.

Antti Pekola

Miten voi joku vihata koiria niin paljon, että viitsii laittaa tekstarin. Ehkä hänelle on jäänyt "päälle" se vanha käsitys likaisista ja sairauksia levittävistä kulkukoirista entisessä Suomessa. Meillä on vuosikymmenet ollut jo kiinnipitolaki rokotetuista ja siisteistä kotikoirista.

Sinä Porin Linjojen kuljettaja autossa 99 tiistaina 24.1. aamuna; kiitos miellyttävästä kyydistä. Toivotit hyvät päivän jatkot jokaiselle kyytiläiselle ja koululaisille hyvää koulupäivää. Rohkaisit myös auton pienimpiä matkustajia jännittävässä reissussa. Tulen kyytiisi mielelläni toistekin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut