"Tehdään Väinölän liikenneympyrästä turistikohde: ympyrään tultaessa kyltit ’porilaist logiikkaa’”

Väinölän liikenneympyrässä toinen (kuvassa vasemmalla) hidastetöyssy on suojatien jälkeen – ei ennen suojatietä, kuten käytäntö on. Kysymyksessä on rakennusvaiheessa tapahtunut inhimillinen erehdys.

19.1. 19:58

Tuomo Hurme (SK 19.1.), metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan. Ehkä omassa asenteessakin olisi tarkistamisen varaa. Enpä muista toista kolumnistia, joka olisi niin johdonmukaisesti haukkunut toisia ihmisiä osana oman maailmankuvan esilletuontia.

Jotain rotia jo Ylen TV1-uutisiin. Tänään tiistaina näin kolmet samat uutiset 1,5 tunnin aikana, siis samalla kanavalla. Muu tarjonta sitten olikin vain niitä kiemurtelevia nauhoja, joita näin jo vuosia sitten myös Baltian maissa sekä pimputtelua ja pomputtelua ruhtinaallisen "uutisajan" täytteeksi. Arvosana: hylätty!

SM-liigajoukkue tarvitsee menestyäkseen huippumaalivahdin. Ässillä sellainen on, toivottavasti on myös ensi kaudella.

Tehdään Väinölän liikenneympyrästä turistikohde: ympyrään tultaessa kyltit "porilaist logiikkaa".

Keittiömies

SK (18.1.) käsitteli Väinölän uutta liikenneympyrää ja sen väärissä paikoissa olevia hidastemerkkejä. En ymmärrä alkuunkaan Sanna Välimäen hieman kyynisiltä kuulostavia selityksiä ja kommentteja. Miksi työn toteuttaja ei ole käynyt suunnitelmaa työn aloittamista läpi, jotta noin älytön virhe ei käytäntöön mene? Jos kumpikaan taho ei ole virhettä nähnyt, niin osoittaa vahvaa ammattitaidottomuutta. Jos virheen 4000 euron korjaus ei kannata, niin suhteuttakaa kokonaisuuteen. Jos nähdään virhe jo ennen ja tehdään oikein, niin ei tule lisälaskua eikä tarvitse odottaa ihmisten negatiivista palautetta. Itse ympyrä on muuten erittäin hyvä ja toimiva. Kokemusta on.

Hannu Lautamäki

Väinölän hidasteiden logiikka on yhtä tyhmää kuin on se, että kyttäyskamera sijoitetaan risteyksen jälkeen, kuten Valtatie 2:lla Kokemäellä. Mitä se siinä auttaa? Mielestäni risteyksestä on hyvä päästä nopeasti pois. Kai kameran tulisi olla risteyksen edessä?

Porissa(kaan) ei lääkäriin pääse julkiselle puolelle ja samaan aikaan yksityisiltä vietiin kelakorvaus. Kannattiko äänestää "hyvinvointivaaleissa"? Ei kannattanut. Ja mistä eduskunta nyt keskustelee sekä äänestää: translaista. Haittahallitus.

Toivoa luova tarina Sylviasta ja Siiri-nallesta (SK 19.1.). Oma Kalle-nalleni seuraa elämää vitriinin lasin takaa. Hauraana 56-vuotiaana se yhä ylläpitää lapsenuskoa.

Lumenauraamisesta jatkuvasti narisevat: Muuttakaa maalle mummonmökkiin asumaan. Siellä saatte tehdä lumityöt juuri kuten itse haluatte ja milloin haluatte. Saatte nukkuakin vaikka iltapäivään asti, jos siltä tuntuu.

Porsaanleike näyttäisi olevan porilaisten lounaspaikkojen uusin hittituote.

Satakunnan museon nykyistä rakennusta suunniteltaessa olisi pitänyt olla samanlaista pohdintaa kuin nyt vastarannan kioskihankkeen kohdalla. Hyvä kannanotto (SK 18.1.). Ja muistutus, mitä taas pitäisi miettiä, ettei käy kuten edellä mainitun kanssa. Ei sovi mihinkään maisemaan, eikä ainakaan Etelärantaan.

Kirjuriluodon kioskin ongelma ei ole ensisijaisesti hinta, vaan sen ulkoasu, kuten Satakunnan museon edustajat kirjoituksessaan erittäin hyvin perustelevat. Kirjurin rannan rakentamisesta pitää tehdä kokonaissuunnitelma, jonka tulokset kestävät rakenteiltaan ja arkkitehtuuriltaan vähintään sata vuotta, mieluummin yli – kuten Kivi-Pori, Puuvilla tai Kirjurin kesäravintola.

Kyllä lippisäijät ovat kioskinsa ansainnut.

Ei se Kirjurin lippakioski pelkästään lippisäijiä varten tule. Saa sinne marisevat ämmätkin tulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut