"Ihmettelen Ulvilan valtuuston julkaisemaa uutta kaupunkistrategiaa, jossa pyritään 13 000 asukkaan haalimiseen –Kuitenkin konsultti on palkattu selvittämään kaupungin palveluverkkoa ja hän kertoo, että väkimäärä laskee tuhansilla”

Kirjoittaja oudoksuu Ulvilan kaupungin uutta strategiaa.

18.1. 20:00

Sinä lumenauraaja, joka auliisti kolistelet Muuttohaukantiellä aamuisin: voisitko huomioida, että meitä asuu täällä lapsiperheitä ja työssäkäyviä, emmekä halua herätystä aamutuimaan. Voit aivan hyvin aloittaa harrastuksesi paria tuntia myöhemmin.

Eikö tässä ajassa ole loistavalta taiteilijalta teineille tarjota kuvaamataidon tunnilla muuta aihetta kuin murha (SK-kulttuuri 18.1.)?

Nuorissa ei ole vika, vaan niissä aikuisissa, jotka ovat olleet rakentamassa tätä yhteiskuntaa väärään suuntaan. Lapsi ja nuori tarvitsee edelleen rakkautta ja rajoja. Nykyään kasvatetaan vain oikeuksiin – velvollisuuksia ei saa enää olla, kun niistä tulee paha mieli.

Jokaisen luomakunnan jäsenen kuolema sukupuuttoon vie ihmisen itsensä lähemmäksi omaa sukupuuttoon kuolemista.

Kaupungin oma pätevyys ei riitä vaikeisiin kilpailuttamisiin kioskia isommissa rakennushankkeissa. Käytetään konsulttia, kuten on tehty ennenkin.

Ihmettelen Ulvilan valtuuston julkaisemaa uutta kaupunkistrategiaa, jossa pyritään 13 000 asukkaan haalimiseen. Kuitenkin joku konsultti on palkattu selvittämään kaupungin palveluverkkoa ja hän kertoo, että väkimäärä laskee tuhansilla. Miten päättäjät tämän selittävät ja mitä tehdään palveluverkolla?

Lippakioskilla käy miehet lippalakeissa ja naiset tuulipuvuissa.

Kiitos, kiitos museovirasto. Vihdoinkin joku taho puuttuu tähän karmeaan, ei maisemaan sopivan lippakioskin suunnitelmaan. Toivotan taisteluintoa ja onnea tähän päättömän päätöksen kumoamiseen. Mikä noita Porin päättäjiä oikein vaivaa, kun kansallinen kaupunkipuistokin pitää pilata.

Pyörätie Reposaareen on iso panostus myös Yyterin kehittämiseen. Kannatan lämpimästi.

Olen samaa mieltä, että kovin on koiravastaisuutta (SK-tekstari 18.1.). Koira ei ymmärrä kylttejä, eikä sillä ole käsiä millä kerätä jätöksensä. Eiköhän siellä talutusnarun päässä pitäisi olla se ihminen. Mikäli on kytkettynä.

Ei koiravihaaja, ei se koira yksin sinne rannalle mene, eikä varmasti ymmärrä kieltotaulusta mitään. Vastuu tästä on ulkoiluttajalla. Taannoin oli lehdessäkin juttu koirien loisista parasiiteista, jotka viihtyvät kosteassa ja voivat tarttua ihmiseenkin. Suolinkaismadon munia voi olla koiran turkissakin, ei yksin ulosteessa. Kyllä niillä kieltotauluilla ihan asiasta kielletään koirien ulkoilutusrannoilla.

Hyvinvointialueet ovat saaneet johtajansa ja johtajien johtajat, mutta me kansalaiset tarvitsemme myös lääkäriä ja puhelinnumeron, mistä sen tilaamme. Maksusitoumuksia on annettu Terveystaloon "minuuttilääkärille", siten toimii tämä erinomainen systeemi, joka jo syntyessään oli toimimaton. Missä syntyvät säästöt? Kovapalkkaisten johtajien puurorahoista ja tohtorien pakeille taksikyydeillä kulkevien kilometrirahoista?

Tiilimäen Nesteen risteys. Karttapalvelun mukaan Tiilimäen Neste on tontti, ei tie. Siksi sillä ei ole myöskään (tien) nimeä. Uudestakin tieliikennelaista löytyy kyllä kohta, jossa kuljettaja velvoitetaan väistämään kaikkea muuta liikennettä mm. "huoltoasemalta, vähäiseltä tieltä, pihasta" yms. tullessa. Sen sijaan Katajiston mainitsemaa kärkikolmion merkityksen muuttumista en ole uudesta tieliikennelaista vieläkään onnistunut löytämään. Tällaisia "Kespan" risteyksen kaltaisia paikkoja on Suomessa paljon. Näin ollen avataankin melkoinen Pandoran lipas, jos pihasta tulijaa täytyykin tietä pitkin ajavan alkaa väistää, missään tilanteessa.

Miksi kaikki pitää olla samaa ruskeaa tai harmaata? Jätetään nyt edes Reposaaren vaaleanpunainen rakennus silleen. Käydään ulkomailla ja ihastellaan kaikenvärisiä taloja kadun varsilla. Sitten tullaan kotiin ja halutaan kaikki samanlaisiksi ruskeiksi tai harmaiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut