"Palloiluhalliin ajateltua rahamäärää voi nyt käyttää muuhun: kaikki Kirjuriin jäätelöä syömään – kansanterveys kiittää”

Kirjurinluotoon suunniteltava lippakioski puhuttaa tekstaripalstalla.

16.1. 20:16

Sampsa Kataja (SK 13.1.) kirjoitti, ettei vartijan kanssa päädy lähikontaktiin ellei ole syytä. Kysymys kuuluu: miksi tarvittiin neljä raavasta vartijaa, kun nainen ei ollut edes aseistettu? Maalaisjärjen käyttö on edelleen sallittua.

Joskus oli yritysten tarjouspyynnöissä käytäntö, että kaikki tarjoajat olivat kutsutut samaan tarjousneuvotteluun. Siinä sitten saivat tarjoajat saman tiedon ja voivat tarkentaa asioita. Haitta tai hyöty tietysti, että kaikki tarjoajat saivat muilta tietoja tarjouksen tekemiseen avoimuuden vuoksi. Voisiko kuitenkin soveltaa julkisiin hankintoihin?

Vertailun vuoksi: paljonko maksoi torin uusi, arkkitehtooninen wc-luomus ja mikä sille tuli neliöhinnaksi?

Palloiluhalliin ajateltua rahamäärää voi nyt käyttää muuhun. Kaikki Kirjuriin jäätelöä syömään. Jos ei mahdu lipan alle, niin sontikka mukaan. Kansanterveys kiittää.

Kirjurissa on jo kioski, kahvila ja ravintolapalveluja. Taloudellinen toiminta vain järkevää muutamana kesäkuukautena.Talvisin ei toimintaa. Jokirannassahan on jo iso remontti käynnissä. Saataisiin nyt sekin ensin valmiiksi ja sitten katsottaisiin onko vielä tarvetta Kirjurin puolelle.

Tekoäly – uhka vai mahdollisuus (SK 15.1.), hieno kirjoitus. Loppupäätelmä myös huikea korostaessaan kriittisen ajattelun tärkeyttä. Onko tasapäistävä, yhteiskuntakelpoisia kansalaisia tuottava koulujärjestelmä riittävä, kun juuri sitä aina keskeneräistä yhteiskuntaa tulisi kriittisesti kehittää? Oppimisessa tärkeää ellei tärkeintä lienee halu oppia ja oivaltamisen ilo. Voisi kysyä, miten näitä päämääriä palvelee nykyinen koulujärjestelmämme?

Reposaaren koulun kaunis vaaleanpunainen väri meinataan vaihtaa ruskeaksi. Kumma, kun kaikki Porissa pitää laittaa niin ankeaksi, väriä ei saa olla missään. Ottaisitte mallia Turun Kupittaankadun puutalojen väriskaalasta, miten hienoa. Yhdessä niistä taloissa aikoinaan asunut.

PAJULA väitti tekstarissa (SK 13.1.) virheellisesti, että Porin suunnitellun palloiluhallin viimeisin kustannusarvio oli 26 miljoonaa euroa. Näin asia ei ole. Marraskuussa 2021 valtuusto asetti hallin kattohinnaksi 25,6 miljoonaa euroa. YIT:n tarjous oli arvoltaan noin 21,8 miljoonaa euroa eli 3,8 miljoonaa vähemmän kuin valtuusto oli asettanut enimmäishinnaksi.

Mielestäni kymmenen päivää on kohtuuttoman pitkä aika odottaa takaisinsoittoa Porin perusturvan ajanvarauksesta. Joka aamu olen yrittänyt soittaa uudelleen, jos vaikka jonottamalla saisi asian hoidettua. Ei onnistu sekään. "Puhelunne ohjautuu takaisinsoittopalveluun. Teille on jo olemassa soittopyyntö". Joten odotellaan...

Anne Mäkelän uniongelmakirjoituksessa (SK 15.1.) pisti silmään yhdistelmä vaihdevuodet ja masennuslääke. Itsellänikin kun unet karkasivat totaalisesti vaihdevuosien alkaessa. Apu löytyi hormonikorvaushoidosta. Olipa tosiaan ihana nukkua yöt heräämättä, ja hormonilääkkeetkin uskalsin jättää pois reilun puolen vuoden käytön jälkeen. Toki ne eivät kaikille perussairauksien vuoksi sovi, onneksi sopi minulle.

Olipa kiva kuvakooste (SK 14.1.) perjantain nuuttipukeista. On hienoa, että parin vuoden koronatauon jälkeen iloiset nuutittajat jatkavat perinnettä.

Sunnuntai. Lauantain riennot takana, kerrankin aikaa käydä perheenä jossain. Voisi vaikka ihmetellä maailmaa ja kahvitella samalla. Mutta ei ainakaan Porin kaupunginkirjastossa, sehän on visusti kiinni. Harmi.

Poikkesin kirjastossa, siellä oli parikymmentä alakoululaista. Kaikki tuijottivat älykännykkäänsä, kukaan ei lukenut kirjaa.

Lauantain pelastus oli se Ville Hammarbergin kolumni. Pissat tuli housuun. ”Lue tuote ja aseta se pakkaustasolle.” Tästä saisi niin hyvän kesäteatteriesityksen. Voin vaan kuvitella totisen kassaneidin ohjausta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut