Toiset kokevat tatuoinnitkin sijoituksina – paljonko näistä kannettaisiin veroa?

Tekstiviestipalstalla toivotaan, että Pori palaisi 1980-luvulle.

Tekstarin lähettäjä pohtii tatuointien verotusarvoa.

1.1. 20:00

Kyllä se oli niin, että Kemiran lannoitetuotannon myynnistä Vanhasen hallituksessa vastasi omistajaohjausministeri Jyri Häkämies (kok). Myytiin pilkkahintaan, 208 miljoonaa euroa.

Ne, jotka eivät viitsi yrittää, käyttävät energiansa heittämällä santaa yrittävien rekien alle. Kaikkien reki ei pienestä pysähdy eikä tasa-arvo toteudu! Onneksi!

Hyvä Antti Pekola. Lähimmäisenrakkaus ja hyvä tahto ovat molemmat ilmaisia, vaikka kumpaakaan ei voi koskaan rahassa mitata.

Vihreät vouhotukset näivettävät Suomen mahdottomaksi elää, jos ei siirrytä kivikaudelle.

Miika Mantela kirjoitti asiaa SK 28.12. Nyt on vihdoinkin niin sanotusti koottava järki energiakysymyksissä ja lopetettava tämä ihmisten sekä koko yhteiskunnan ajaminen ahdinkoon. Päättäjien on kyettävä tekemään vastuullisia, tarvittaessa koviakin ratkaisuja, kuten laittamalla sähköyhtiöt kantamaan vastuunsa energiakriisin hoidossa luopumalla tolkuttomista voitoista.

Jos aina vaan säästetään, niin se näivettää. Vaikka olisi tiukkaa, niin rohkeilla investoinneilla kaupunki kehittyy.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue kertoo Mediuutisissa aloittavansa yt-neuvottelut heti tammikuussa. Meillä SDP:n Varhila lupaa ratkaisuja vasta huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen.

YLE uutisoi 28.12. opettajapulasta. Asia on todella vaikea, ja nyt sitä yritetään aitosuomalaiseen tapaan korjata lisäbyrokratialla, josta ei ikinä ole ollut puupennin vertaa hyötyä minkään asian parantamiseksi. Paras tapa on palauttaa opettajakunnalle ansaitsemansa auktoriteetti ja valta ja lopettaa kaiken maailman ylimääräinen raportointi ja byrokratia. Lisäksi iso apu olisi se, että jatkuvasti vaaditun tasa-arvon nimissä 50 prosenttia opettajakoulutuksen aloituspaikoista määritettäisiin kuuluvaksi miehille.

Jaakko Jäntin kirjoitus oli painavaa tekstiä siitä, miten tulo- ja varallisuuserot Suomessa ovat edelleen kasvaneet ja köyhyyden lisääntyminen heijastuu jo ei-toivottuina ilmiöinä yhteiskunnassa. Yksi syy on ansiotulojen ja pääomatulojen verotuksen eriyttäminen. Suurtenkin osinkotulojen verotus on huomattavan lievää verrattuna paljon pienempien ansiotulojen verotukseen. Yksinkertaistettuna: keskituloinen duunari maksaa kovempaa veroprosenttia kuin osinkotuloilla kovia voittoja tahkoava sijoittajamiljonääri.

Monenlaisia sijoituksia meille on tarjolla. Jaakko Jäntti vaatii näitä omaisuusverolle. Toiset kokevat tatuoinnitkin sijoituksina. Paljonko näistä kannettaisiin veroa? Kannatan asiaa!

Kertausta: Ilmakehässä on noin 78 prosenttia typpeä, 21 prosenttia happea ja 1 prosentti muita kaasuja, joista hiilidioksidia noin 0,39 prosenttia, mikä on elinehto kasvillisuudelle.

Toivotaan hartaasti, että Pori palaisi 1980-luvulle muussakin kuin työllisten määrässä (SK 28.12. T. Aro). Esimerkiksi joukkoliikenne, taksit, sairauspalvelut, tanssiravintolat ynnä muut. Vaikka eräät tahot sitä kovasti vastustavat ja pelkäävät.

Suomen tuleva lama on täysin itse aiheutettua. LNG-laivan vuokraus on pieni esimerkki, jossa ei hankintahinta ja päästöt merkitse mitään. Vaikka pukki lähti, silti tontut jäivät.

On kyllä ihmiset pikkusieluisia, kun ottavat herneen nenään tai patin otsaan, kun toimittaja kirjoittaa kivan kolumnin, jossa puhuu pitävänsä joulukinkusta. Mikä teitä ihmisiä tänä päivänä oikeasti vaivaa? Voi hyvää päivää. Jälkikirjoitus: Kolasin lumet pihasta. Mietin, kolasinko oikein vai olisiko pitänyt pyytää ohjeita lehdessä, että miten tää nyt hoidetaan oikein.

Rovasti Kavasto, kiitos, kun muistutat kristinuskon ja kirkkolain syrjäyttämisen uhasta sekä jo nyt näkyvistä pyhyyden loukkauksista meidän kirkoissamme!

Eero Kavasto, oletko fariseus? Korvaako jokin laki mielestäsi uskon, ihmisyyden ja etiikan? Voittaako jankkaamasi "oikeus" oikeudenmukaisuuden? Moraali voittaa aina lain. Jos Jeesus tulisi taas, hän aivan varmasti uudistaisi Suomenkin kirkkolain.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut