Nyt eivät enää tiedä asiakkaat, mutta eivät tiedä sähkön myyjätkään, paljonko sähkön pitäisi maksaa

Tekstiviestipalstalla epäillään, ettei korkojen nosto hillitse yhtään inflaatiota.

Tekstarin lähettäjä epäilee, että nykyään ei kukaan enää tiedä sähkön oikeaa hintaa.

28.12.2022 20:49

"Ässäpelaaja porannut reiän jäähallin jäädytysputkistoon, josta aiheutui vuoto". Oliko vaihdettu hommia kentänhoitajan kanssa, vai miten tämä muuten on edes mahdollista?

Ja missäs olikaan se Pohjois-Porin uusi koulu, samoin Vähärauman koulu, kun ei voida sanallakaan puhua enää koulusta, kun kaikki ovat vaan monitoimitaloja?

SK:ssa oli iso juttu kirkkomme nykytilasta ja kappalainen Tuija Kruusista. Kirkosta vähenee jäseniä koko ajan, siitä keskustellaan paljon julkisuudessakin. Asiaa käsitellään varovasti, ikään kuin olisi kyse pelkästä tasa-arvosta. Sivuutetaan kokonaan se, ettei ehkä suurin osa seurakuntalaisista ole vielä valmis woke-ajatteluun ja eroavat kirkosta. Samoin eroavat ne toiset, koska vanha ajattelu on heille tämän nykyhysterian mukaisesti vanhaa.

On käsittämätöntä, ettei Porin kokoisessa kaupungissa mikään ravintola ole auki joulun aikaan. Kustannukset? Tietenkin, mutta eihän mikään ole ilmaista. Antti Pekola

Nykyinen hallitus ja sen pääministeri ovat tehneet seuraajien tehtävät helpoksi. Molemmat ovat historian huonoimmat pysyvästi. Velanotosta ja bileistä jäävät historiaan.

Korkojen nosto ei ehkä inflaatiota poista, vaan todennäköisesti kiihdyttää sitä, turha väittää muuta. Tiedämme, että raha menee rahan luokse ja siitä on kysymys. Ainakin vanhojen lainojen kohdalla tietää tiukkoja aikoja, eikä poista inflaatiota.

Kiitos Tapio Meri kauniista joulukertomuksestasi, jonka luin joulukirkosta kotiin palattuani. Vihreän joulun sanomassa ei laps' huku hankeen ja unhoitu, vaan metsän henkeä uhmaava suomalainen metsuri, joka kuolee omaan aseeseensa, vakaumuksensa puolesta. Jäljelle jää vain lämmin henkäys talvisäässä ja tanskalaisen tuulimyllyn siipien humina huoltovarmuutemme verisen haudan yllä.

Olenko ymmärtänyt oikein, onko Suomi itse laittanut metsien hiilinielutavoitteet ja nyt, jos se ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, niin joudutaan maksamaan siitä EU:lle. Nyt kyllä jotain järkeä tähän touhuun.

Nykyisin merkittävin kahtiajako politiikassa ei ole enää vasemmiston ja oikeiston välinen raja, vaan ympäristön suojelijoiden ja ympäristön tuhoajien välinen ristiriita. Väistämätön johtopäätös on täten, että muiden lajien suoranainen murhaaminen ja ihmiskeskeisyys kaikessa toiminnassa on lopetettava. Tämä onnistuu vain kasvun purkamisella. Päävastustajat ovat globalisaatio ja taloudellinen liberalismi.

Tekstareissa 27.12.22: ilmastovouhotus, viherpolitiikka, hiilivoimala/Olkiluoto 3, hiilinielu: aiheet "käsitelty" täydellisellä tietämättömyydellä. Eräs näistä pystyi määrittelemään Suomen koko susikannan nähtyään kaksi sutta! Vaikka on kyseessä vain tekstaripalsta, voisi asiaan edes vähän paneutua!

Voi olla hiuksen halkomista. Mutta edes lehdessä voisi olla asiat oikein, jotka voivat olla oikein: Puolan sotatilan julistaminen oli 13.12.1981 Lucian päivänä. Eikä 16.12. Jaruzelski järjesti.

Meillä on YK, Nato, EU, paavi, Dalai Lama ja kosolti viisaita valtionjohtajia, eikö mikään mahti maailmassa saa tätä järjetöntä sarjamurhaajaa ruotuun? Kaikkinainen pahuus lisääntyy muuallakin tämän tilanteen myötä.

Kyllä se oli Vanhasen hallitus ja KTM:n Pekkarinen, jotka myivät lannoitetehtaat. Perusteena oli se, että Yaralla on pääomaa avata Sokli. Ei ollut, ja Sokli on ostettu takaisin. Muuten EU:ssa valtion mahdollisuudet subventoida lannoiteteollisuutta ovat pienet, joten "kotimaiset lannoitteet" tuskin olisivat halvempia.

Nyt eivät enää tiedä asiakkaat, mutta eivät tiedä sähkön myyjätkään, paljonko sähkön pitäisi maksaa. Kyllä täytyy järjestelmää muuttaa ja paljon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut