Jos hyvinvointialue ei maksa palkkaa ajoissa, pitääkö työntekijän tehdä työt ajoissa

Tekstaripalstalla annetaan helppo perunankypsennysvinkki.

Tekstiviestin lähettäjä miettii, pitääkö työt tehdä ajoissa, jos palkkakaan ei saavu ajallaan.

22.12.2022 20:30

Jos sitä lunta vielä tulee, linja-autopysäkkien edustat myös lumivalleista vapaaksi, kiitos.

Taidemuseo peruskorjataan. Lehdessä ei mainittu kustannusarviota. Ajattelin vain kuluja suhteutettuna kävijämäärään verrokkina esimerkiksi Himmeli.

Onko Meri-Porissa talohuollon työntekijät laiskistuneet ja tulleet mukavuudenhaluisiksi, kun ei enää näy miestä lumikolan kanssa puhdistamassa autojen tolppapaikkojen välejä mihin koneella ei pääse? Joskus aiemmin näin tehtiin! Lumisohjoon kyllästynyt

Jos hyvinvointialue ei maksa palkkaa ajoissa, pitääkö työntekijän tehdä työt ajoissa. Jos Kusti ei polje, niin posti ei kulje. Palkan on tultava.

Miksi hyvinvointialueelle siirtyviä työntekijöitä pelotellaan muun muassa sillä, ettei palkkaa ehkä tulekaan tammikuussa. Eikö tämä siirtymä ole ollut tiedossa jo niin kauan, että nämä asiat olisi saatu kuntoon?

Vuosi 2023 tullaan muistamaan Suomessa suurimpana katastrofina historiassamme, jos sotia ei oteta lukuun. Inflaatio laukkaa ja velka kasvaa. Lisäksi ministeri Kiurun helppo uudistus "hyvinvointialueet" – nimikin on hyvin ironinen. Satakunnassa kun porilaisomisteinen Sarastia ottaa haltuunsa palkanmaksun. Toivottavasti nuo 10 200 satakuntalaista ovat saaneet sukan varteen ainakin vuoden tienestit – kokemukset Uudellamaalla puhuvat karua kieltä.

Vatajankosken Sähkön toimitusjohtaja toi taannoisessa radiohaastattelussa esille, että sähköntuottajia ei tule syyllistää nykyisessä tilanteessa. Hänen mukaansa näin markkinatalous toimii ja kuuluukin toimia. Asia varmasti on näinkin, mutta silkka ahneus ei lopulta ole edes markkinatalouden edun mukaista. Vai onko?

Kiitos Ulvilan kaupunki Paluksen kylätien hyvistä katuvaloista!

Metsävähennys on juurisyy ylihakkuisiin. Se kun vähentää 60 prosenttia metsäsijoittajien puunmyyntiverosta ja on siten räikeän epäoikeudenmukainen tavanomaisia metsänomistajia kohtaan.

Kaikille varmaan on Orwellin 1984 tuttu. Siinä puhutaan "uuskielestä", jossa käsitteitä sievistellään. Sisäministeriö on Rakkauden ministeriö, Minilove, valtiovarainministeriö Yltäkylläisyyden ministeriö, Miniplenty ja niin edelleen. Tämä tulee mieleen, kun puhutaan hyvinvointialueista! Antti Pekola

Olen köyhä pappa, asun mökissä. Sähkö on. Kukaan ei tuo minulle kaminaa.

Yleensä tällä palstalla ei kai julkaista ruokaohjeita, mutta tämä vihje parantaisi monen vanhuksen elämänlaatua, olen saanut siitä paljon kiitosta: Moni yksinasuva – varsinkin vanhempi ihminen – haluaisi syödä perunaa, mutta kokee yhden perunan keittämisen turhauttavaksi. Mikrossa peruna kypsyy 3–4 minuutissa ihan sellaisenaan, kunhan muistaa pistellä reikiä, ettei räjähdä!

Taas huudetaan valtiota apuun. Tällä kertaa pitäisi valtion kirstusta maksaa niin yksityishenkilöiden kuin firmojenkin sähkölaskut. Samaan hengenvetoon kuitenkin huudetaan myös liian kireästä verotuksesta ja että valtion velkaantumisen on loputtava. Missä logiikka?

On tämä mieltä vailla Suomen tilanne. Jo keskituloisista tehdään melkein rikollisia, joita ei mitkään yhteiskunnan tuet saisi koskea. Jäljelle jää veronmaksupakko. Kuten nyt on tilanne sähkötukien kanssa. Eihän pienituloisten kannata missään vaiheessa etsiytyä paremman elintason perään kun siitä ei ole kuin haittaa ja median arvostelua. Ja kyllä sähkön hinta kuulkaa rokottaa kaikkia rajusti.

Arvoisat hautausmaiden aurauksesta ja hiekoituksesta vastaavat tahot. Nyt jos koskaan paikat pitää olla kunnossa aatonaatosta tapaninpäivään. Odotettavissa paljon kävijöitä haudoilla. Totta kai hautausmaat mielellään aina kunnossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut