Milloin sähköyhtiöt alkavat kantamaan vastuuta nykyisestä tilanteesta? – ”Onko lopputuloksena sosiaalitukihimmeli, jolla säädellään yhteiskunnan sosioekonomisia eroja?”

Päivän puheenaiheena on tietenkin sähkön hinta.

Tekstiviestin lähettäjä vaatii sähköyhtiöitä vastuuseen.

20.12.2022 21:30

Ratkaisu ainaiseen aurausongelmaan: näkyvä kyltti omakotialueen kadulle ”kiitos ei aurausta, hoidamme lumihommat itse, ilman aurausvalleja”.

Peilin edessä on oltu joka päivä. Siitä huolimatta Suomen valtion talous on alijäämäinen. Onko jollakin äänestäjällä kyky tietää etukäteen, mitä tuleva kansanedustaja tulee tulevaisuudessa tekemään? Voiko tällaista taitoa opetella, jos tämä kyky ei ole synnynnäinen ominaisuus?

Viesti poliiseille. Antakaa rikesakko kaikille auton omistajille, joiden rekisteri numero ei näy. Saatte vaikka virkistystoimintaanne rahaa.

Katukaivon ja sadevesikaivon jäänpoisto kuuluu tontin haltijalle. Samoin kuin jalkakäytävän lumenpoisto ja liukkauden torjunta.

Ilman Yhdysvaltojen massiivista aseellista tukea Ukrainalle se olisi jo nyt hävinnyt sodan Venäjälle. Länsi-Euroopan aseellista tukea Ukrainalle tulisi lisätä huomattavasti aikailematta. Ukraina taistelee meidän puolesta. Ukrainan kansa kärsii, maa on pommitettu hajalle ja sotilaita ja siviilejä tapettu useita kymmeniä tuhansia. Mitä enemmän aikaa kuluu, sen todennäköisempää on Ukrainan häviö. Tätäkö Länsi-Eurooppa haluaa?

Lääkärit ja heidän etujärjestönsä ovat vuosikymmenet rajoittaneet alalle pääsyä. Nyt valittavat kun on kiire ja joutuvat tekemään tuplavuoroja. Sen edestään löytää minkä taaksensa jättää!

Myös SK (19.12.) toistaa mantraa Mbabben hattutempusta MM-finaalissa. Loistava pelaaja, mutta kahdella rankkarilla kuitenkin korkeintaan lättähattutemppu.

Wahlroos on varmaan veronsa maksanut ja valtio pennosensa, uskoakseni miljoonansa saanut.

Kyllä on Keski-Porin kanttorilla komia ääni. Kiitos joululauluista.

Winnovassa oppilaat voivat keittää myös itse kahvinsa oppilaille tarkoitetussa kahvihuoneessa, omat kahvipurut ja suodatinpussit mukaan.

Winnovan kahvin hintaa kauhistelevan kannattaa mennä opiskelemaan Professorintie 5:n toimitiloihin. Siellä ei kahvi maksa mitään, tosin ei sitä sieltä mistään saakaan. Eikä mitään muitakaan palveluja.

Sähkön hinta saa seurata markkinahintaa. Ja pitää seurata. Mutta leikkuri olkoon vaikka 20 senttiä kilowattitunnilta.

Milloin sähköyhtiöt alkavat kantamaan vastuuta nykyisestä tilanteesta. Ei voi olla niin, että kyseessä olevat yritykset saavat kulkea vapaamatkustajina tällaisessa tilanteessa. Eikö heillä ole pienintäkään omaatuntoa!

Mahdollisen hintakatonkin aikana sähkön hinta olisi ainakin kolminkertainen normaaliaikaan verrattuna. Ei siis pelkoa holtittomasta sähkön kulutuksesta. Jäitä hattuun, Aalto-Setälä ja kumppanit!

Sähkön hintakatto piti säätää. Onko lopputuloksena sosiaalitukihimmeli, jolla säädellään yhteiskunnan sosioekonomisia eroja?

Hallitus miettii sähkönkulutukseen korvausta. Eikö olisi oikein, että korvaus olisi tietty prosentti kulutuksesta tai laskusta, jolloin se olisi tasapuolinen. Lisäksi määriteltäisiin myös maksimikorvauksen määrä.

Sähkö on nykyään ihmisille perustarvike, jota ei voi hinnoitella pörssissä. Joten Suomen on irtauduttava pörssihinnoista. Sitten sähkö maksaa sen mitä sen pitääkin maksaa.

Lämmin kiitos Ailavin Vähärauman alueen ruokajakelijalle hyvästä ja empaattisesta asiakaspalvelusta. Hyvää joulua sinulle.

Sanokaa hyvät työnantajat jo työnhakuilmoituksissanne, ettette anna mitään lahjoja työntekijöillenne. Se olisi erinomaista traumojen torjuntaa.

Kiitos, kun kaupungin kadut on nyt tosi hyvässä kunnossa! Viimesen päälle jyrätty, mahtava juttu!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut