"Kyllä nyt valtio saisi helposti ylimääräistä rahaa – Ei tarvitse kuin poliisien lähteä valvomaan talvinopeusrajoituksia esimerkiksi Pori–Tampere välille”

Kirjoittaja antaa ymmärtää, että ylinopeudet ovat yleisiä maanteillä.

6.12.2022 20:00

S-liike tarjoaa Satakunnassa yhden viikon tuplabonukset joulukuussa, Pirkanmaalla koko joulukuun ajan. Etu on kolmin-nelinkertainen, kun bonukset kilahtavat tilille. Miksi osuuskuntalaiset ovat eriarvoisessa asemassa. Ahneuttako?

Sinä, joka et suostu maksamaan sähkölaskujasi ja pyydät myös muitakin jättämään laskunsa maksamatta (SK-tekstarit 3.12.). Haluatko mieluummin istua pimeässä ja saada maksamattomista laskuistasi maksuhäiriömerkinnän?

Kevään vaaleissa minun äänestyspäätökseni ratkaisee puolueen suhtautuminen Yleen. Maksan mielelläni 0,45 euroa/vuorokausi Yle-veroa. Emme kaipaa ulkomaisia suoratoistopalveluita. Meillähän on Yle Areena.

Kyllä nyt valtio saisi helposti ylimääräistä rahaa. Ei tarvitse muuta kuin poliisien lähteä valvomaan talvinopeusrajoituksia esimerkiksi Pori–Tampere välille.

Teiden tukko

Erkki Teikarin kirjoitukseen (SK 4.12.) lisäisin: tarvitaanko tasohelpotusta äidinkieleltään ruotsinkielisten ekonomien ja oikeusoppineiden kouluttamiseksi? Mielestäni tarvetta on sille, että saadaan maan ruotsinkielisen alueen potilaille tarpeeksi ruotsia osaavia terveydenhoidon ammattilaisia. Tasohelpotus mieluummin hoitoalalle pyrkiville ruotsinkielisille? Oikeusoppineelle olisi ruotsin osaamisen sijaan aiheellista ymmärtää, että esimerkiksi 20 asteen lämmössä ei voi olla lumituiskua, jolta pitäisi suojautua.

Matti T. (SK 5.12.), miksi keskusta hallituspuolueiden kesken neuvoteltaessa hyväksyi alkuperäisen sopimuksen suojelusta, mutta sitten eduskunnan valiokunnassa repi paperin ja yhtyi oppositioon? Tästä hallituskumppanit suuttuivat. Kepu petti taas. Sinulla on valikoiva muisti.

Olen sitä mieltä – ja niin on myös rahapussi – että lounaspaikkojen hinnat ovat nousseet yllättävän vähän. Ja nimenomaan kauppojen hinnat, kuten Prismojen, on nostettu surutta. Eli ihminen säästää, kun syö lounaspaikassa, eikä osta kaupasta. Verrattuna tilanteeseen vuosi sitten.

Mikä työnantajia vaivaa? Kun haet töihin, ei mitään vastausta. Kyselet kaksi kertaa vielä perään, firmasta luvataan palata asiaan. Koskaan ei kuulu enää mitään. Ihme touhua. Mikä työvoimapula? Antoi hyvän kuvan kyllä firmasta.

Eräässä kokouksessa, jossa käsiteltiin luonnon ennaltamista, tuli esiin aivan upea ehdotus. Puhuja esitti, että ennallistaminen ulotetaan myös pääkaupunkiseudulle. Esimerkiksi yksin Helsinki-Vantaan lentoaseman alueen ennallistaminen tuottaa mahtavan tuloksen. Ajatellaan kuinka valtava määrä luontoa ja metsää on siellä tuhottu. Eli nyt kaikki toimenpiteet Helsingin seudun luonnontilaan palauttamiseksi.

”Jos Porin Linjat..." aloitti tekstarinsa eräs asioista tietämätön. Joku kumman "joukkoliikennelautakunta" päättää Porissa kaikesta joukkoliikenteeseen liittyvästä; aikatauluista, reiteistä, lippujen hinnoista ym. Ei Porin Linjat.

Metsien avohakkuut jakavat ihmisiä eri koulukuntiin. Riippumatta mihin koulukuntaan kuuluu, niin tukkipuita ja siinä sivussa isot määrät keskenkasvuista metsää kaatuu ennätysvauhdilla. Uusia lentokenttiä syntyy isojen metsäkoneiden jäljiltä. Miksiköhän uudet perintömetsänomistajat hakkauttavat terveet keskenkasvuiset metsänsä puhtaaksi, ettei aukkoon jää edes levähdyspaikkaa linnuille? Silmiinpistävää näyttää olevan, että nykyiset perintömetsien omistajat eivät ole edes marjassa eikä sienessä ehtineet käymään, kun rahankiilto silmissään ovat teettäneet avohakkuut ja tyhjentäneet surutta monella tapaa arvokkaat "metsäpajatsonsa" kerralla. Ei ole mietitty metsiään pitkäjänteisesti hoitaneiden pappojen työtä, johon ei ole kuulunut koskaan avohakkuut. Kyllä moni pappa ja äiti kääntyisi haudassaan, kun nyt näkisivät mitä Suomen itsenäisyyden ajan sukujen hallussa oleille ja omistamille kauniille metsämaisemille on käynyt ja miten ne on raiskattu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut