"Onneksi olkoon Porille uudesta kaupunginjohtajasta – Ajat muuttuvat ja yhteistyötä tarvitaan, ei piilosuhmurointia”

Tekstarikansa pöyristyi Porin pitkäaikaisen päättäjän Esa J. Wahlmanin lausunnoista Satakunnan Kansan haastattelussa. Vastavalittuun kaupunginjohtaja Lauri Innaan on ladattu isot odotukset modernin aikakauden johtajana.

20.11. 20:00

Minä sain kaksi vuotta sitten Kelasta perustoimeentulotukea. Kävi säkä ja voitin Veikkauksen pelistä 50 euroa. Kela otti voitosta puolet huomioon ja vähensi sen tuesta. Soitin sinne asiasta ja huh, sain "palvelua". Virkailija kovasti ihmetteli, miten minulla on varaa pelata uhkapelejä.

Sähköenergian hinta ilman siirtomaksua on oltava tammi–huhtikuussa 500 euroa/kuukausi saadakseen verovähennyksen. Asuuko yksikään pienituloinen asunnossa, jossa on noin suuri sähkönkulutus? Taisi mennä varakkaille tämäkin etu.

Mikä 35 sentin alaraja sähkölle on? Viivoittimella vedetty viiva perjantaina 18.11.22. Ovatko sähköntuottajat sopineet, että sen alle ei sähköä tarjota? Kartellisopimus? Koska valtiovalta puuttuu tähän ihmisten vedättämiseen?

Nyt olisi aika kansallistaa sähkö- ja energiayhtiöt, ennen kuin ihmiset nousevat barrikadeille ja alkaa levottomuuksien sarja. Samalla valtion ei tarvitsisi maksaa tukiaisia yhtiöille ja kansalaisille. Tarvittaessa valtio voisi myydä sähköä pienellä voitolla asiakkaille.

Kun demarien yksinvaltius Porin kaupungissa 76 vuotta sitten alkoi, Pori oli Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Katsottaessa kaupunkimme kehitystä kuluneiden kymmenien vuosien aikana, niin eiköhän demarien poliittisen vallan näytöt ole jo riittävästi nähty. Vieläkin oli tarkoitus runnoa kaupunginjohtajaksi demari, mutta Wahlmanin sanoin muut puolueet kusettivat koko homman.

Harvoin saa lukea niin paljon itsekehua sisältävää juttua kuin SK:ssa ollut juttu Esa J. Wahlmanin haastattelu. Tuossa haastattelussa oli tuon itsekehumisen ohessa vain melkoisen looginen lapsus, kun hän oman pitkäaikaisen toimintansa johdossa nyt päättäessään toteaa, että puolueensa tila Porissa on nyt historiallisen huono.

Onneksi olkoon Porille uudesta kaupunginjohtajasta. Hienoa, että Porissa kerrankin järki voitti ja ohitti puoluepelin. Luin Wahlmanin haastattelun, on varmasti jo aikakin antaa tilaa fiksummille, myös demareissa. Ajat muuttuvat ja yhteistyötä tarvitaan, ei piilosuhmurointia.

Pekka P.

Pori on demarivallan jäljiltä koulutus-, palkka- ja eläketasoltaan huonompi kuin Suomen muut samankokoiset kaupungit keskimäärin. Eri tyyppiset koulutukset ja yritystoiminnan lisääminen ovat avaimia parempaan ja väkirikkaampaan Poriin. Enää ei yksi sosialisti saa ohittaa viittä spesialistia viranhaussa.

Yliopiston käynyt ja Poriin palannut

Odotan innolla Esa J. Wahlmanin muistelmakirjaa. Tarkentuu varmaan muutakin kuin Vilponiemen Valtakunnan synty.

Käsi pystyyn viranhaltija Porissa, joka olet päässyt tehtäviisi demarimafian avulla.

Jari

Päiväkoti- ja koululaisryhmiä liikenteessä opettajien johdolla. Lapsilla huomioliivit asianmukaisesti päällä, opettajat ilman liiviä. Onko tämä esimerkillä opettamista.

Mummu

Toukokuussa kartoitettiin noin sata veteraanileskeä. Ei varmaan olisi ollut ylivoimaista lähettää jokaiselle kirje, liitteenä hakemus. Verkkosivut ovat ulottumattomissa.

Miten ikinä BASF, valtaisa yritys, halusi luikertaa vastuustaan veden kaikenpuolisessa käsittelyssä akkutehtaalla. Kokemäenjoki ei ole mikään viemäri. Vai mitä mieltä BASF on? Kannattiko pelleily?

Saimme varottavan esimerkin Suomen joukkuevoimistelun valmennuksesta. Kuka valvoo nuorten etuja kilpaliikkumisen lajeissa? Pitkät treenit veden ja riisikakkujen voimin.

Porin perussuomalaiset tarjoaa parasta realityviihdettä, mitä vaan tarjota voi. Astokari haastaa, ei haasta, haastaa, ei haasta, haastaa. Kukahan tätäkään porukkaa enää äänestää, saati ottaa todesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut