Hyvä, että valtakausi vaihtuu nyt Porissa – kaupunkia tulee johtaa 2020-luvulta, ei 1970-luvulta käsin

Tekstareissa kaivataan myös Metsäradion entistä linjaa.

Tekstareissa annetaan paljon palautetta SDP:n Porin kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlmanin haastattelusta.

18.11. 20:00

Päinvastoin kuin Esa J. Wahlman väittää, niin sitoutumaton uskaltaa luottaa itseensä, eikä sokeasti seuraa jotakin ismiä sinisilmäisesti.

Todella tunkkainen tuulahdus, vaikkakin ihan tämän päivän todellisuutta SDP:n hierarkiassa. Valtuutettu toimii siis kunnallisjärjestön kumileimasimena ilman mitään omaa päätösvaltaa. Miksi äänestäisi mokomaa? Omia äänestäjiään pitää edustaa eikä puolueklikkiä, jota ei kansa ole asemaansa valinnut.

Luettuani Esa J. Wahlmanin haastattelun on myönnettävä, että on jo aikakin herran lähteä. Ja kuka pystyy enää demareita äänestämään? Tietämättään porvari

"Vilponiemelle annettiin lohdutuspalkintona henkilöstöpäällikön virka, joka perustettiin häntä varten." Ainakin suhmuroinnin te demarit osaatte.

Porille tuli joulu, jäärät poistuu ja väri vaihtuu. Nyt on mahdollisuus kehitykseen.

Muutin Porista Helsinkiin opiskelemaan ja jäin sinne töihin. Tämänkaltaiset ulostulot ja mielipiteet ovat osasyy, miksi en voinut kuvitella tulevani takaisin. Hyvä, että valtakausi vaihtuu nyt Porissa. Kaupunkia tulee johtaa 2020-luvulta, ei 1970-luvulta käsin.

Oliko näin, että Stubbin EU-kaudella sovittiin, että kaikki lämmitysmuodot olisivat kustannuksiltaan samansuuruisia. Jos esimerkiksi kivihiili nousee, nostetaan myös sähkönhinta samalle tasolle. Kuten dieselille laitettiin vero, että olisi kustannuksiltaan bensan luokkaa.

Lueskelin talouskasvusta ja etuusindekseistä. Etuuksia joudutaan maksamaan, jotta ihmisiä ei tarvitsisi siirtää kadulle kuten Amerikassa, jossa kahdella työlläkään ei tule toimeen. Liekö kyse yhden ryhmän olosuhteiden hyvästä turvaverkosta. Liekö kyse yhtälöstä, jossa mitä enemmän työttömiä, sitä ammattitaidottomampia työnantajat. Teollisuudesta leipänsä saanut

Väite (SK 17.11), että Venäjän toimet vaikuttaisi Suomen tuulivoiman (noin 5 000 megawatin) tehon puuttumiseen sähköntuotannosta on höpöpuhetta. Suomi aiheuttaa itse sähkökriisin. Ei Venäjä lopettanut kauppasuhteita Suomen kanssa, Suomi katkaisi ne omalla päätöksellä. Tuuli elää, oli sota tai ei, nyt ei tuule. Säätövoimaa pitää rakentaa eikä tuulivoimaa. Vety ei ole ratkaisu sähkökriisiin, päinvastoin sen valmistus kuluttaa sähköä. Tuuleen ei koskaan voi luottaa.

Säkylän kirkkoherraehdokkaissa huomasi eron vaalipaneelissa. Toinen vaikutti aidolta ja hyväsydämiseltä. Toinen hieman päällepäsmäri.

Puolustusministeri Kaikkoselle semmoiset terveiset, kun kyläilee Turkissa, että emme odottele Ruotsin hyväksymistä, jos se on Turkille kynnyskysymys. Vastaavassa tilanteessa Ruotsi kyllä jättäisi Suomen yksin.

Ansiokkaassa kolumnissaan 16.11. Timo Aro kertoi, että Suomessa kuolleiden määrä ylitti syntyneiden määrän. Toisaalla lehti kertoi, että maapallon väkiluku ylitti 8 miljardin ihmisen rajan. Aika hyvin, kun 11 vuotta sitten ylitettiin jo 7 miljardin raja. Hyvän kuvan tästä saa kun vertailee, miten vuonna 1950 väkiluku oli vain 2,5 miljardia. Melko kova progressio. Ehkä menee enää 5 vuotta, kun lukema on 9 miljardia. Tarvitaan toinen maapallo.

Suomeen ei sovi omatoimiset kirjastot. Kovasti tehdään ilkivaltaa, joka kuuluu erityisesti suomalaiseen perinteeseen. Vuosikymmeniä on koitettu sivistää vanhempia ja "ennalta ehkäistä" lapsia tavallisella puheella, tässä tulos. Nyt ei saisi alaikäisyys enää pelastaa näistä mittavista tuhoista, vaan vanhemmat maksamaan ja siivoamaan!

Mitään muuta kuin rahaa ihminen ei haali jatkuvasti lisää. Rahanhimo on syvällä ihmisessä, ja koskaan hänellä ei tunnu olevan riittävästi rahaa.

Ylen metsäradio on muutettu luonto- ja suojeluradioksi? Miksi? Kuka palauttaisi tietopohjaisen takaisin? Eikö Yle ole enää ole tiedonantaja? Muori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut