Porin mammuttilukio väsättiin väkisin, harkitsematta ja suunnittelematta

Tekstiviestipalstalla ihmetellään, miksi Eurajoella on niin paljon ilkivaltaa.

Tekstarin lähettäjä ei pidä Porin suurlukiota onnistuneena ratkaisuna.

13.11. 20:30

Ahlaisista ollaan lopettamassa diabeteshoitajan palvelut. Vaikea autottoman kulkea esimerkiksi Noormarkkuun. Tätäkö merkitsee sote syrjäkulmilla, viedään loputkin tuhkat pesästä? Törkeää!

Voisiko joku viisaampi kertoa ratkaisun tälle epäyhtälölle. Kun lasten määrä vähenee dramaattisesti, kun kustannukset kasvavat dramaattisemmin, kun hallinto paisuu erittäin dramaattisesti, kun oppimistulokset syöksyvät jo samoille tasoille Turkin ja Chilen kanssa ja Pisa-vertailut ovat viimeisen 20 vuoden ajalla tippuneet enemmän kuin äänestysprosentit. Voisiko joku poliitikko nostaa käden ylös ja tunnustaa, että meidän vika. Aloitamme korjaavat toimenpiteet, koska nuoriso voi huonosti.

Kovia kokeneen potilaan omainen kirjotti omaistansa kohdellun hyvin ja toivoi samaa hoidettaville. Ittelle sattu kohdalle tapaus, joka ei menny ku Strömsöös. Oon ollu pelkästää Satasairalaa puhelime välityksel kontaktis. Ittest tuntus helpolt asialt saar hoidettuu, mut ei. Kaikkee mahdollist o sattunu ja mahdotontaki. Mut se o ny pointti, et hoitajat, joitte kans oon puhelimes asioinu, o hoitanu työs hienosti. Eli hoitajat täyttä kultaa, mut organisaatio o täysi kyvytö. Ens vuon kaikki muuttuu?

K. Pajulan kirjoitus ulkopuolisten konsulttien käytöstä (10.11.) oli hyvä. Etenkin huomio siitä, että Porissa odotetaan yritysten ottavan yhteyttä Porin tarjoamista palveluista. Paitsi että Pori ei ole tarttunut niihinkään. Ulvila tarttui, ja sai alueelleen muun muassa Valmetin ja Satamaidon. Porilla menee liian hyvin. Kai?

Kiitos Juulia Nevalalle hienosta kirjoituksesta. Minä "hukkasin" aikanaan ystäväni, joka muutti mitään ilmoittamatta pois paikkakunnalta. Vajaan vuoden kuluttua soitti kuin ei mitään olisi tapahtunut, mutta eihän se sitten enää ollut samaa.

Kyllä pandemiat ja sotatouhut ovat loppujen lopuksi myös osittain hyödynnettäviksi, kun joudumme kohtaamaan reaalimaailman sekä ajattelemaan, mikä on tärkeää ja mikä ei. Itsenäisyys ja omavaraisuus eivät nekään ole itsestäänselviä asioita. Myös opimme käyttämään sähköä vain sen verran kuin tarvitsemme, kun uudet hinnat opettaa sulkemaan tv:n silloin, kun ei sitä kukaan katsele, ja juomaan kahvia terveellisen määrän. Näin ollen me tarvitsemme aina joskus opetusta, eli maksamme oppirahoja.

Uusavuttomat parkuvat, kun sähkökäyttöä ja käytön ajoitusta joutuu nyt vähän miettimään. Ihan tervettä, että energian korkea hinta hillitsee tuhlailua. Toki kaikki sympatiat niille, joilla on suora sähkölämmitys, eivätkä ole ymmärtäneet hankkia lisäksi vaikkapa ilmalämpöpumppua.

Porin mammuttilukio väsättiin väkisin, harkitsematta ja suunnittelematta. Koulun seinässä lukee Porin suomalainen yhteislyseo. Ei sellaista ole. Hoitakaa homma edes loppuun asti.

Konsultin mielestä Inna on paras Porin kaupunginjohtajaksi. Konsulttiko siitä päättää? Luulin, että valtuusto.

Korjatkaa Satasairaalan päivystysvastaanoton ulko-ovet, ihmiset jäävät jumiin automaattisen ulko-ovien välikköön.

Kuinka ihmeessä Eurajoella tehdään niin paljon ilkivaltaa, eikö vanhemmat yhtään tiedä mitä heidän jälkikasvunsa tekee? Ja kaiken lisäksi on koulukisaamista myös paljon. Puuttukaa nyt myös siihen, hyvät opettajat ja vanhemmat, eikä vaan sanota, että ”ei meidän lapset”.

Haloo, WSP:n vuosittaisessa kuntien elinvoimaindeksissä Pori on sijalla 81 ja Rauma sijalla 51. Eli uudella kaupunginjohtajalla on kyllä tonttia kehittämiselle.

Tuori on oikeassa. Onko jo myöhäistä, mutta ainakin keskustan ja kokoomuksen on otettava maaseudun asia agendalistalla numeroksi yksi. Nyt ei enää saa epäröidä. Muut puolueet eivät siihen kykene eikä haluakaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut