Ihanaa, kun ei tänä syksynä tarvitse elää loistevaloissa, vaan saa nauttia pimeydestä kaikessa rauhassa

Tekstaripalstalla pohditaanko, onko yksikään uudistus ollut onnistunut.

Tekstarin lähettäjä arvostaa hämäryyttä ilman keinovaloja.

8.11. 20:00

E. Heijari teki todellisen vaalilupauksen, kun lupasi poistaa verot, laskut ja ylinopeussakot. Voi tätä vapauden tunnetta.

Jukka Tuori väittää SK:ssa (4.11.), että poliitikot ovat tuhonneet turvetuotannon Suomessa. Olisivatpa tehneet sen reilu puolivuosisataa aiemmin, niin meillä olisi paljon parempikuntoiset vesistöt, joista useat on pilattu tällä toiminnalla. Myös metsien ojittaminen ja maatalouden päästöt ovat osasyy tähän kehitykseen.

Nyt kun moni tehdas on siirtämässä tuotantoaan yösähkön puolelle, niin eikö markkinat toimi niin, että kun yöllä kulutus tulee nousemaan huomattavasti, niin yösähkön hinta tulee myös nousemaan rutkasti?

Tampereella esiintyi lauantaina kahdesti myös loistava jazzlaulajatar Joyce Elaine Yuille Timo Lassyn bändin kanssa. Keikat soitettiin G-livelabissa, jossa on erinomainen akustiikka ja mukavat istuimet. Tupa oli täysi.

Kaali

Kiitos Satasairaalan päivystyksen työntekijöille asiantuntevasta ja ystävällisestä potilaan kohtaamisesta! Teette arvokasta työtä.

Tyytyväinen veronmaksaja

En halua olla negatiivinen, mutta sanokaa nyt yksi uudistus, joka on onnistunut. Taksi- ja koulu-uudistus eivät vakuuta... kuinka käy soten kanssa? Ja jos vanha on ollut parempi, eikö olisi järkevää palata entiseen?

Kiitos energiapula, kiitos naapurit! Ihanaa, kun ei tänä syksynä tarvitse elää loistevaloissa vaan saa nauttia pimeydestä kaikessa rauhassa. Ja sitten kun ensimmäisenä adventtina sytytetään ne jouluvalot, sammutetaan kuitenkin yöksi ja nukutaan makeasti pimeässä, eikös niin?

Jotenkin vaikuttaa kummalliselta, että eläkkeet nousevat muka huippukorkeiksi. No ei kai 1 200 nettona työeläkettä saavan eläke paljon nouse? Vähän pitäisi antaa oikeaa tietoa. Toki huomiota herättää, kun korkeaa eläkettä jo nyt saavilla eläke taas nousee.

Joka ainoa päivä uutisoidaan, kuinka surkeasti nuoret voivat. Mutta sitten järjestetään pyhäinpäivänä kaiken maailman kauhugallerioita, jotka sekoittavat viimeisenkin pään. Olisiko yhtään sijaa sille, että tuotaisiin nuorille esiin pyhäinpäivän alkuperäistä viestiä. Voisi olla paljon parempi. Tai. Varmasti olisi.

Sellaisessa firmassa viihdytään, jossa johtaminen on oikeudenmukaista, työntekijöistä huolehditaan, joustetaan, ei kytätä. Jos vaihtuvuus on isoa, johto voi katsoa peiliin!

Inkluusio romahdutti oppimistulokset. Takaisin erkkaluokat, takaisin normaali opiskelu luokassa, ilman kaikenlaista hömppää. Kuunnelkaa opettajia.

Me Pappilanahteen alkuperäisasukkaat emme toivota kolonialisteja tervetulleeksi alueellemme. Esitetty kaavaehdotus pilaa alueen luontoarvot sekä idyllisyyden.

Kaurapuuro on kyllä hyvää ja halpaa, myönnetään. Mutta jos se on useamman päivän ainoa ruoka, niin ravitsemuksellisesti sillä ei pitkälle pötkitä.

Kiitos sille rehelliselle henkilölle, joka toi uimahallin pukuhuoneeseen unohtuneen kännykkäni ja pienen rahakukkaroni neuvontaan. Rahat olivat tallella! Kiitos!

Helena

Skotlantilainen lehtimies ja runoilija Charles Mackay havaitsi 150 vuotta sitten laumailmiön, joka saattaa yllyttää ihmislauman kollektiiviseen kiihkoon. Hän kirjoitti aiheesta teoksen ”Tutkielma erityisen kuuluisista harhakuvitelmista ja joukkojen hulluudesta”. Kirja osoittaa, miten helppoa massojen harhaanjohtaminen on, ja kuinka ihmiset lauman mukana ajautuvat höyrähdyksiin ja rikoksiin. Kirja on myynnissä vielä tänäkin päivänä.

Nykyinen hallitus on lailla säätänyt uusia oikeuksia, kustannuksia ja tekijöitä ei ole mietitty. Hoitaminen on kaadettu seuraavan hallituksen niskaan. Raimo Sailas sanoi jo 2013 HS:n haastattelussa: "Reformikilpailua jatketaan, puolueet makaavat päällekkäinen tämän hyvinvointivaltio-käsitteen päällä niin että se tukehtuu siellä alla." Nyt olisi syytä havahtua, eikä lisätä velkaa loppumetreillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut