Minä menestyvänä akateemisena ja hyvätuloisena ihmisenä syön aamuin illoin terveellistä ja halpaa kaurapuuroa

Tekstareissa puolustetaan Kaukorannan karttakeppiä ja kaipaillaan Einsteinin hahmottelemaa maailman hallitusta.

Tekstarin lähettäjä vannoo kaurapuuron nimeen ehkä myös menestyksen salaisuutena.

25.10. 20:00

Koirat tappavat ja vammauttavat ihmisiä, sudet jahtaavat lampaita ja irrallisia koiria. Joku tässä yhtälössä ei toimi.

Katselin tv:stä dokumenttia köyhästä perheestä. Tuntui sitä katsoessani siltä, että siinä kaurapuuroa ei pidetty lainkaan hyvänä ja ravitsevana ruokana. Minä menestyvänä akateemisena ja hyvätuloisena ihmisenä syön aamuin illoin terveellistä ja halpaa kaurapuuroa. Jää rahaa sitten muuhunkin. Elämänhallintaa pitäisi monille opettaa nykyään.

Yksi raukkamaisimmista teoista on putsata saattohoidossa olevan vanhuksen tilit ja häipyä itse kuin pieru Saharaan.

Kaukorannan karttakeppi on mielestäni erittäin analyyttisesti ja ammattitaidolla kirjoitettu. Tekstissä pureudutaan tiiviisti pelin taktiseen maailmaan, peluuttamiseen ja seuranjohdon toimintaan. Mikä tärkeintä, karttakepissä annetaan välillä myös porkkanaa.

Just niin kuin Välimaa sanoi 24.10. Suuri ja mahtava vaatii nyrkkeilykehäänsä kädet selän taa sidotun vastustajan. Raukkamaista.

Harmaan Audi Q2:n omistaja. Miksi toit jätteesi sunnuntaina Saarenluodon tien varteen. Ei käsitä.

Vihdoinkin hyvä uutinen. Järjen ääni voitti. Tahkoluodon hiilivoimala otetaan käyttöön. Täytyy toivoa että laitoksen huolto on pitänyt laitoksen hyvässä kunnossa vajaakäyttövuosienkin aikana.

Nyt olisi maailman hallituksen aika, jota jo Albert Einstein viimeisinä vuosinaan hahmotteli. Ihmiskunnan tulisi yhtyä ja kansallisten hallitusten vähitellen raueta. Koko ihmiskunnan olisi opittava tunnustamaan aito ykseys ja poistamaan maailmasta tuhoaseet ja lopettamaan sodat, mihin ensimmäisen maailmansodan jälkeen uskottiin.

Nyt Porilla on kaikkien aikojen tilaisuus yhdistää kaksi tarvetta: Rakennetaan väestösuoja, joka on samalla palloiluhalli. Ylläpitokin helpottuisi.

Luin myös ADHD-äidin kertomuksen. Olen samaa mieltä, että opettajien koulutukseen voisi lisätä Nepsy-tietoutta. Tosin koulunkäyntiohjaajat omaavat hyvät tiedot ja taidot näiden lasten tukemiseen ja siksi olisikin hyvä, että heitä olisi enemmän ja syrjäytyvien oppilaiden määrä vähenisi. Oma lapsenlapseni oli yläasteaikansa täysin tuuliajolla, heittopussina. Surullista.

Korona jyllää, ja mitä tekee Porin kaupunki. Järjestää koko henkilöstölleen yhteisen pikkujoulujuhlan jäähalliin. Olisiko voinut huomioida jollakin muulla tavalla työntekijöitään. Toki juhlan järjestämiseen varatut rahat voisi ohjata vaikka vähävaraisille perheille.

Hyvänen aika. Eikö konsernipalveluiden toimialuejohtajan (SK 25.10.) ja hv-alueen ekonomien perustyöhön kuulu asiakasmaksujen ja muiden taksojen määrittäminen? Kovalla kuukausipalkalla luulisi saavan myös osaamista. Helppoa, mutta hintavaa, siirtää vastuu konsulttifirmalle.

Porilainen autoilija on kuin Putin. Sääntöjä ja muita ihmisiä ei kunnioiteta. Risteyksiin voidaan laittaa päällekkäin sata väistämisvelvollisuus ja pakollinen pysähtyminen -liikennemerkkiä. Niillä ei ole mitään vaikutusta. Liikennesääntöjen noudattamatta jättäminen johtuu joko päihteistä tai yleisestä välinpitämättömyydestä.

Kyllä puolueettomuus olisi parempi kuin yrittää juosta suurvaltojen asevarustelun tahdissa rahattomana velkarahan voimalla, se aikanaan kostautuu.

Ilmainen ehkäisy on yhtä kuin moraalinen rappio. Ilmaispalveluita ei ole, joku tämänkin lystin maksaa, hävetkää.

Tyttöjen äidille tiedoksi: Jos sata paria käyttää vuoden ajan pelkkää kondomia yhdynnöissä, tyypillisellä käytöllä 15 tyttöä tulee raskaaksi. Haluamattaan. Eikä syy ole pojan, jos kumi puhkeaa. Hormonaalisella ehkäisyllä vastaava luku on 0–2,18. Omalle tyttärelleni tarjoaisin mahdollisuutta valita. Terveisin tytön äiti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut