”Mikäli drooneja tavataan liikkuvan alueilla, missä se on kielletty, niin silloin ne tulisi tuhota –Sinisilmäisyyteen ei ole enää varaa”

Suomen ilmatilassa on nähty viime aikoina drooneja ns. strategisten paikkojen lähettyvillä.

21.10. 20:00

Kannattaisiko Suomessakin istuttaa puita nurmikkoalueille niin kuin jo tehdään muualla maailmassa. Siellähän on teollisuuslaitoksien ympäristöön perustettu puistoja ja kaupunkipuutarhoja keskustaankin. Kenenkään mieltä ei ilahduta pienet nurmikkopläntit ja nythän nekin jätetään leikkaamatta.

En löydä Porin kartasta Ahlaisista Lammi-nimistä paikkaa. Lamppi kyllä löytyy. Siis Ahlaisten Lampissa tuleva tuulivoimalapuisto? Vastustan, asun linnuntietä 300 metrin päässä.

Pankin suvusta ainakin Sampo ja Merita ovat jo kuolleita ja kuopattuja. Ikäneito Nordea porskuttaa. Pop Pankki puolestaan lienee syrjähypystä syntynyt. Äiti ja tytär Pori ja Oomi Energia rikastuvat päivä päivältä. Vanha rouva Prisma Rauta ei eläkepäiviä vietä. Kauppa käy. Mutta muistaako kukaan kaikkien näiden esi-isää? Kielioppivirhehän se oli.

Antti Roine (SK-lukijalta 19.10.), diktaattori Putin ja hänen hallintonsa vastustaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia, murhaa kansaa, eikä sitä voi mitenkään oikeuttaa. Raakuudet ja terrori eivät kuitenkaan ole kansanluonteen ominaisuus. Kansanmurhaajia on löydettävissä kovin monista maista, myös niin sanotuista länsimaista. Liioittelet ja vedät hatusta esimerkkejä kaikkien venäläisten kaikkien aikojen pahuudesta. Vastaesimerkki historioitsija Jussi Jaloselta: "Elämä Manturiassa oli rauhaisaa. Venäläisyhteisö nautti oopperasta ja baletista. Galina Kutina, valkoisen venäläisen emigranttiupseerin tytär, kirjoitti muistelmissaan, miten neuvostoarmeijan tulo oli jopa helpotus japanilaisen hallinnon jälkeen."

Satakunnankatu 6 liikehuoneistojen pysäköintipaikat näyttävät olevan asukkaiden käytössä. Harmi yrittäjien puolesta.

On tämä karmeaa, kun yrittää saada julkiselta puolelta lääkäriaikaa, niin ei saa, mutta kaikenlaisia pomoja valitaan koko ajan lisää ja rahaa huiskitaan sinne ja tänne.

Jonottelin Fortumin asiakaspalveluun ja kun kerran kaikki asiakaspalvelijat olivat minuuttitolkulla varattuja, niin jäi siinä aikaa vähän laskeskella. Uniper kaupoista tuli 7 miljardia tappiota. Promille tuosta on 7 miljoonaa euroa. Tuo promille sijoitettuna asiakaspalveluun, niin eipä olisi ruuhkaa. Kokonainen prosentti, niin riittäisi jokaiselle ihan oma kuriiri vaikka kotikäynnille. No, enpä päässyt läpi ja yritän huomenna uudestaan.

Vastaus tekstariin (SK 20.10.): Onneksi jokaisella on oikeus päättää, haluaako siirtyä kuitittomaan palveluun vai ei. Kuitin saa aina halutessaan.

Mikäli drooneja tavataan liikkuvan alueilla, missä se on kielletty, niin silloin ne tulisi tuhota. Sinisilmäisyyteen ei ole enää varaa.

EU voi hävetä panostaan Ukrainan aseavussa verrattuna Yhdysvaltojen apuun. Puhutaan sadoista miljoonista, kun taas USA antaa kymmeniä miljardeja aseapua.

Suomessa melutaan ja melskataan, kuinka valtiojohto oli tyhmää, kun hyväksyi aluevesillemme rakennettavan Nord Stream 2 -kaasuputken. Saksa ajoi putkea voimaperäisesti eteenpäin ja putkessa virtaava kaasu olisi tullut helpottamaan Saksan energiapulaa, koska energiasta oli tulossa huutava pula ydinvoimalaitosten sulkemisen jälkeen. Kysyä sopii, miten Saksa olisi rankonut Suomea EU:n kautta ja suoraan kauppasuhteiden katkaisemisen myötä. Saksa ei olisi puoltanut Suomen Nato-jäsenyyttä. Täällä sitä oltaisiin paistateltu puhtain kauloin vilussa ja pelossa.

Muuri itärajalle ja Venäjä maksaa.

Voi vee, mitä logiikkaa: porataan syntyvyyden vähentymistä ja toisella kädellä jaetaan ilmaisia ehkäisyvälineitä.

Suomen on palautettava alueita luonnontilaan – heti Hollannin jälkeen. Siis heti kun Hollanti avaa padot ja antaa mereltä valloitetut alueet takaisin merieläimille.

Tässäkin lehdessä on viljalti juttuja sankareista/sankarittarista, jotka saavat kolmen neljän sivun verran tilaa, ja jokseenkin oudoista teoista. Ei tätä vain ymmärrä tavallinen lukija.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut