Minut kasvatettiin niin, että on kunnia-asia maksaa velka takaisin – Nyt kirjoitetaan jopa lehteen, että ”en mene töihin, kun palkasta pitää maksaa velkaa, vaan heittäydyn yhteiskunnan elätettäväksi”

Ulosottovelat ja niiden vaikutus elämänvalintoihin on puhuttanut tekstaripalstalla.

17.10. 20:00

Kyllä hovioikeuden olisi tullut ottaa Porin taparikollisen käräjäoikeuden heppoinen tuomio ehdottomasti uuteen käsittelyyn ja laittaa kolmosen eteen toinen kolmonen eli 33 kuukautta.

Miten voi olla mahdollista, että hirvittäviä tekoja tehnyt taparikollinen kulkee vapaana tai saa ”paljousalennuksella” kolmen kuukauden tuomion? Pakkohoitoon tai telkien taakse. Suomiko oikeusvaltio?

Nyt kaivataan tarkennusta. Keitä Niko Viinamäki (ps.) tarkoitat ”juhlivalla vihreällä eliitillä” mielipidekirjoituksessasi (SK 17.10.)? Taitaa olla vain halpa, populistinen heitto. Tietääkseni Suomen sähköntuotanto ei ole vihreiden omistuksessa.

Näinä ahdistavina aikoina on hyvä pitää mielessä vanha viisaus: Rakkaus karkottaa pelon ja pelko karkottaa rakkauden.

Tekstareissa (SK 15.10.) kirjoittaja kommentoi, että ulosotossa olevan ei kannata mennä töihin, kun Kelasta tulee rahaa. Kiva. Muut tekevät töitä ja maksavat tämän lusmuilijan hyvinvoinnin, koska hänellä on mennyt taannoin lujaa ja on jäänyt laskut silloinkin maksamatta. Minä jään myös kotiin makoilemaan. Hoitakoon joku muu maksut.

Minut kasvatettiin niin, että on kunnia-asia maksaa velka takaisin. Nyt kirjoitetaan jopa lehteen, että ”en mene töihin, kun palkasta pitää maksaa velkaa vaan heittäydyn yhteiskunnan elätettäväksi”.

Millään en ymmärrä ihmisten käyttäytymistä Porin uimahallissa. Aikuisetkin pukevat uima-asun päälle pukuhuoneessa. Kun kuitenkin kaikkien täytyy tai ainakin täytyisi ymmärtää, että uima-asu on riisuttava pesuhuoneessa.

JUKKA TUORI puhuu taas asiaa (SK 17.10.). Yksityinen omistusoikeus, kotimainen ruuantuotanto ja järkevä metsätalous ovat pintapoliitikkojen ja median hampaissa. Media on kauttaaltaan vihervasemmiston miehittämä. Nyt tarvitaan Tuorin peräänkuuluttamaa maatalousväen puolustamista.

Tervaat petäjälastut tai käytät sytytyspaloja, niin kyllä syttyy.

Ruosniemen Hanurille (17.10.) tiedoksi, että siinä Prisma Raudan pihassa on mallit, joita tulee myyntiin jatkuvasti. Ja niitä uusia myydään. Ei sitä mallikappaletta siitä pihasta myydä.

Pitäisikö nimimerkki Epätietoiselle (SK 17.10.) toimittaa klapit kuorittuina, imuroituina ja pestyinä, ettei tulisi viiden motin kuorman mukana vähän tikkuja ja kuorisilppua? Toinen vaihtoehto on tietysti ostaa metsäpalsta ja tehdä itse omista puista omat klapit.

Köyhä kansa” menee kaupunkiin vanhalla bensa-autolla ja maksaa parkkimaksua, kunhan ensin löytää parkkipaikan. ”Öky kansa” ajelee sähköautollaan, laittaa koslansa lataukseen (ilmainen) ja ilokseen se lataava parkkipaikkakin on 2–3 tunnin kiekkopaikka. Niin, ja bussitkin kulkee harvakseltaan syrjäkyliltä.

Kun pörssisähkön hinnan ollessa alhainen kaikki ryhtyvät pesemään astioita ja pyykkiä koneilla ja suihkuttelemaan, niin pysyykö hinta edullisena hetkeä kauempaa? Kannattaa opetella pikkupyykin ja astioiden käsin hoitelu ainakin pientaloudessa.

Perussuomalaisten kansanedustajan Mauri Peltokankaan twiitti olikin ilmeisesti väärennetty ja perustui kuvamanipulaatioon, joten pahoittelut virheellisen tiedon levittämisestä (SK-tekstarit 17.10.).

Jari Myllykoskelle (SK-kolumni 17.10.): Missään ei ole pyydetty kotiin ”suurempia määriä” rahaa varastoimaan.

Vasemmistokansanedustajan mielestä ihmisten ei tarvitse itse kantaa vastuuta talouteen liittyvistä uhista, vaan se on ennen muuta yhteiskunnan ja pankkien tehtävä. Itse ajattelen toisin. Ihmisten pitää itse yrittää tosissaan ja jos se ei riitä, sitten katsotaan, voiko yhteiskunta jotenkin auttaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut