"Kaupunginjohtajan soveltuvuusarvioinnissa pitäisi olla ehtona viisi vuotta ilman minkään puolueen jäsenkirjaa ennen tehtävän aloittamista”

Porin kaupunginjohtajan valinta puhuttaa tekstaripalstalla.

5.10. 20:01

Miten tämän kaupungin elävän rock-musiikin tarjonta ravintolatyyppisesti voi olla aivan kuollutta, kertokaa. Onko todella niin, ettei kiinnostunutta väkeä ole, paikkaa ei järjesty, järjestävää tahoa ei ole vai mistä se on kiinni? Ei yhtään entisen Kinon tyyppistä rock-ravintolaa enää, eikä myöskään entisen tyyppisen Montun. Jopa Nakkilasta löytyy. Eikö kukaan muu kaipaa rock-musiikin live-iltoja enää? Promenadin istumakonsertit eivät kiinnosta, eivätkä jäähallin massajutut, olosuhteet eivät ole niissä kohdillaan viihtymistä ajatellen. Ilmapiiri syntyy paikan tunnelmasta tarjonnan ja ihmisten lisäksi. Kino oli juuri sopivan kokoinen näihin iltoihin. Onko siis aika ajanut näiden ohi, ja jos, niin miksi vain Porissa?

A-studion keskustelussa kaupan edustaja sanoi ministeri Kurviselle, että sähkön hinnannousu koskee myös kauppaa elintarvikeketjussa. Aivan. Mutta kauppa on ainoa, joka kykenee siirtämään tämän nousun kylmästi myyntihintoihin. Teollisuus ja tuottajat eivät näin pääse tekemään.

Matti T.

Jos sähkön hinta on kiinni tuulesta, eikä ydinvoiman lisääminen vaikuta hintaan, niin onpa hyvä että länsirannikolla tuulee lähes aina (SK 3.10.). Tuulivoimalla saadaan siis tuotettua suurimman osa ajasta puhdasta energiaa ja painettua sähkön keskiarvohintaa alas.

Säästäkää sähköä ja ostakaa sähköauto. Siinäpä hyvä ohje ensi talven sähköongelmiin.

Yhtenä hyvänä energiasäästövinkkinä voisi olla, että Rauman Lukko pelaisi pelinsä yöaikaan. Energia on yöaikaan ilmeisesti halvempaa kuin päivällä.

Petri Hurua ei tarvita kansanedustajana, jos edes valtuutettuna ei ole kantaa palloiluhalliin.

Viitaten kaupunginjohtaja tekstariin (SK 5.10.): Mitä ihmettä, vieläkö noita sukupuoleen syynääjiä riittää? Älyllä on merkitystä, ei sukupuolella.

Kaupunginjohtajan soveltuvuusarvioinnissa pitäisi olla ehtona viisi vuotta ilman minkään puolueen jäsenkirjaa ennen tehtävän aloittamista.

Porin seuraava kaupunginjohtaja on jo kauan sitten etukäteen päätetty. Valintaprosessi on vain muodollisuus.

Ennen kuin tehdään palloiluhalli, on laitettava korjauslistalla olevat kohteet kuntoon.

Porilaiset urheilun "vihaajat" saanevat nukkua yönsä rauhassa. Poriin ei tultane rakentamaan jo päätettyä palloiluhallia, eikä mitään "pelleilyhalliakaan". Jääpallohallikin jäänee vain unelmaksi. Porin urheiluväen toivomat hallihankkeet tullaan nyt poliittisten intohimojen takia sössimään.

Pentti Välimaa

Pori haaveilee 25,1 miljoonan palloiluhallia ja vanhusten hoitopalvelut katkolla. Ensimmäiset asiat ensimmäiseksi.

Enemmistö valtuutetuista sentään näyttää olevan täydellä järjellä varustettuja. On tässä kaupungissa muitakin rahareikiä kuin järjettömän kalliin Läntisen mausoleumin rakentaminen.

Palloiluhalli. Kiitos päättäjät. Olette ymmärtäneet asian. Suunnitellaan uudelleen hanke. Kanavoidaan budjetoitu raha paremmin. Mahdollisuus tehdä historiallinen päätös samaan rahaan. Ja niin moni kuntalainen hyötyy. Monumentit sikseen. Vetovoima paranee, kun investoidaan laaja-alaisesti. Työllistyy laajemmin myös rakentajat. Verotuloja ja kerrannaisvaikutuksia.

Kiitokset Annika Kangasmaalle kolumnista (SK 5.10.). Toivottavasti ihmiset lukevat sen ja alkavat ajatella asiaa todella. Moni kuolema voitaisiin varmasti välttää, jos puhelin pysyisi penkillä tai laukussa ajon aikana.

Eivät hoitajat pilanneet alansa mainetta kertomalla totuutta työstään, vaan työnantajat väheksymällä hoitajien työn tärkeyttä.

Sinä joka ehdotit Putinmäentien nimen uusimista (SK-tekstarit 5.10.): Porissa ei ole sen nimistä tietä, vaan Putimäentie.

Ex-postilainen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut