”Pyörien valot ja heijastimet todella tärkeitä taas syksyn tullen – Sama pyyntö vielä koirien ulkoiluttajille"

Nyt on taas se aika, kun on syytä muistaa vanha viisaus. Heijastin on halpa henkivakuutus.

2.10. 19:59

Käydessämme lounaalla eräällä Länsi-Porin huoltoasemalla totesimme, että musiikin äänitasossa olisi parannettavaa. Volumea voisi nostaa edes sen verran, että ralleista kuulisi muutakin kuin vain kertosäkeet. Terkkuja dj:lle.

Nyt alkaa lounaspaikkojen possupihvit tulla jo uniin. Pitäisikö kala ja kana taas palauttaa listalle?

Viime aikoina on tullut käytyä julkisissa uudisrakennuskohteissa ja huomio on kiinnittynyt pikkuisen vinoon asennettuihin sähkökalusteisiin, erityisesti pistorasioihin. Onko kyse kiireestä vai osaamattomuudesta?

On ihmetelty, miksi Aittaluodon kerrostaloihin ei enää jaeta ilmaislehtiä, eikä liikkeiden mainoksia?

Takavuosina Tampereella terveyshuollossa jouduttiin "hyvän miehen lisän" maksaminen lopettamaan, koska työt työnnettiin "sille joka sai siitä palkankin". Onko naisvaltaisten työpaikkojen juttu?

Perustutkinnon suorittaneen raksamiehen palkkaa voi verrata perustutkinnon suorittaneen lähihoitajan palkkaan. Sairaanhoitaja puolestaan voi verrata palkkaansa rakennusinsinöörin palkkaan. Raksamies ja rakennusinsinööri miesvaltaisella alalla ymmärtää ja hyväksyy erilaiset tehtäväkuvansa vastuineen. Naisvaltaisella hoitoalalla kateus, tasapäistämisen vimma, jossakin jopa ”selkään puukotus” turmelee alaa sisältäpäin. Se heikentää työolosuhteita ja työssä viihtymistä. Se lisää kuormitusta ja riistää laillistettujen sairaanhoitajien ammatillisia oikeuksia. Virhe oli Tehyyn haalia myös perustutkintotasoisia lähihoitajia. Sairaanhoitajien palkkatasolle kohdistuu nousun painetta koulutuksen, tehtävien, kuormituksen ja vastuun vaativammilla kriteereillä. Sairaanhoitaja on myös nykyisin sairaanhoitaja. Lähihoitaja ja sitä edeltävät ammattinimikkeet, heillä voi olla nykyisin ammattiasemana työvuorotaulukossa "hoitaja".

Tuntuu melko kohtuuttomalta, että Satasairaalan päivystyksessä joutuu odottaa lääkärille pääsyä 10,5 tuntia.

Muistomerkit kuten muutkin rakennukset luonnollisesti rapistuvat ajan saatossa. Niiden kunnossapito pitäisi siis olla hoidossa heti "käyttöönoton" jälkeen. Tässä asiassa lipsutaan jatkuvasti. Kuka/mikä niiden tilaa seuraa?

On se kumma, ettei Professorintien ja Pörkkinäistentien risteykseen (Pietniemi-Viikinäinen) saada mitään hidasteita. Liikenne on valtava päivittäin ja siinä on vielä pienet koululaiset joukossa. Muutoksia odotettu jo kymmeniä vuosia.

Nuoret poliitikot, opetelkaa Suomen todellinen historia, eikä vain kaunisteltu versio siitä. Lapsilisiä yritettiin maksaa vain köyhille, mutta oikeistopuolueet, myös keskusta, löivät kapuloita rattaisiin. Sopimukseen päästiin, kun lisät maksettiin myös rikkaille. Tämä vääryys on kestänyt vuosikymmeniä ja lisää kansan jakautumista.

Luottotiedottomalla ei ole vaikeuksia saada asuntoa Porista, mutta valehtelevalla, ohareita tekevällä ja epäluotettavalla luottotiedottomalla on.

Samaa mieltä pyörien valoista ja heijastimen käytöstä. Todella tärkeää taas syksyn tullen. Sama pyyntö vielä koirien ulkoiluttajille. Edes sille koiralle kunnon heijastimet. Eikä huono olisi, jos se taluttajakin näkyisi.

Älkää urheiluseurat rahoittako toimintaa myymällä kaikkea mahdollista lasten naapureille. Lähiaikoina useammastakin seurasta käyty ovella myymässä pikkuleipiä ja sukkia. Lapsille on ikävä kieltäytyä. Kaikilla on nyt tiukkaa.

Jussi Ihamäki (SK 2.10.); ennen porilaiset kulkivat linkkarilla, sitten tuli Porin linjat ja ihmiset ovat joutuneet kulkemaan omilla kulkuneuvoillaan.

PÖRSSISÄHKÖN hinta oli 30. syyskuuta korkeana siksi, että oli tuuleton päivä ja tuulivoimalat ei pyörineet. Onneksi OL3 kävi täysillä.

Mitä enemmän investoidaan epävakaaseen energiantuotantoon (tuuli- ja aurinkoenergiaan) sitä enemmän pörssisähkön hinta vaihtelee. Vakaata tuotantoa on vesivoima, ydinenergia, bioenergia sekä fossiiliset polttoaineet. Niistä voi valita mitä voi tai kannattaa lisätä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut