"Olisiko osan Porin päivän vastaanottoon tuhlatuista rahoista voinut käyttää niihin koululaisten urheilukisoihin?”

Porin päivän vastaanotto järjestettiin Satakunnan ammattikorkeakoulun tiloissa.

26.9. 20:42

Olisiko osan Porin päivän vastaanottoon tuhlatuista rahoista voinut käyttää niihin koululaisten urheilukisoihin?

Piti mennä Porin päivänä sotalaivaa katsomaan Räpsööseen. Mitä vielä, portit visusti kiinni. Eikö niitä vuodesta toiseen seisovia veneenromuja voisi siirtää Reposaaren satamasta, että sinne joku vierailijakin, esimerkiksi sotalaiva, mahtuisi?

Antti Pekola; toivoisin, että tällä palstalla puhuttaisiin – esimerkiksi lippisäijäkeskustelun sijaan – enemmän politiikkaa.

Lippiäijäkeskustelu täyttää jo vihapuheen merkit kansanryhmää kohtaan. Siksi keitän sumpit kotona, vaikka tapanani onkin aina ollut ottaa lakki pois päästä sisätiloissa.

Jos isoisä on syntynyt 1933–1968 välisellä ajalla, hän on mennyt Kirjuriluotoon lossilla. Taavi Koskisen moottorikäyttöinen lossi oli tuolloin käytössä.

MITÄ? Eikö Porissa ole ollut losseja (SK-tekstaripalsta 26.9.)? Minä itse olen matkustanut Kirjurinluodon lossilla Kirvatsiin ja Hevosluodon lossilla Hätilästä Hevosluotoon. Kyl näi o.

Samaa mieltä Porin epäsiististä katukuvasta (SK 25.9.). Rumat muraalit seinissä eivät auta asiaa yhtään.

Nyt kun saa vihdoin ampua 10 000 valkoposkihanhea, jotka aiheuttavat luonnolle ja elinkeinoille vahinkoa niin voisiko joku viisas kertoa, miksi ampuja ei saa niitä syödä? Hanhenliha on hyvää ja terveellistä. Minkä ihmeen takia ne pitää hävittää?

Suomi on outo maa, koska lain mukaan koiria voi syödä, mutta ei valkoposkihanhea.

Hannu-Hanhi

Kiitos Mikael Ropo ja kumppanit, jotka edes yrititte järkeistää palloiluhallin hankintaa. Nyt kun Läntinen saa monumenttinsa, ans kattoo, saadaanko samassa kaupassa järkätyksi niin, että sopivin kaupunginjohtajaehdokas onkin yllättäen myös pätevin.

Hyväosaiset maksavat veroina köyhien lapsilisät ja muut tuet.

Turhaa on kateus lapsilisistä. Kyllä sen verran voi palkita tulevista veronmaksajista. Eikä oikeasti rikkaiden lapsia ole niin paljon, että säästö olisi mainitsemisen arvoinen.

Tämä menee hurjaksi. Ns. hyvätuloisista ihmisistä tehdään paholaisia, vaikka he ovat useimmiten itse luoneet menestyksensä – ja vaikka eivät olisikaan. Mutta katsokaa nyt hyvänen aika, minkä määrän veroja mikäkin tuloluokka maksaa yhteiskunnalle. Ja ketkä saavat. Näkyy verohallinnon sivuilta. Täytyy olla jokin raja veroissakin, mitä ketäkin maksaa.

Hoitajille palkka työn vaativuuden ja osaamisen ja aktiivisuuden mukaan. Savuilla käydään, siihen suttaantuu paljon työaikaa. Myös työn organisointi ja priorisointi olisi tärkeätä. Autonomia työvuoroissa on mahdotonta, koska nopeat syövät hitaat. Eli ”haluun tehdä vain yövuoroja”. Miksi? Olisikohan jo korkea aika esimiesten olla tasapuolisia, koska näyttää, että on jo pula heistä, jotka ovat tunnollisia hoitajia.

Kaikella kunnioituksella kuningatar Elisabetia kohtaan, mutta olen ajatellut, kyllä nuo kuninkaalliset kuitenkin ovat aina päässeet helpolla: ruoat viimeisen päälle ravitsevia, mitään ei tarvitse itse miettiä, kaikki lääkäripalvelut huippuluokkaa, vaatteet kalleinta huippua, tuodaan valmiina, asuminen loisteliasta, henkivartijat, mistään ei tarvitse murehtia taloudellisesti. Henkiset murheet toki kaikilla. Mutta kyllä tuollaisessa huolenpidossa jaksaisi kuka tahansa edustaa. Toisin on yksinäisillä vanhuksilla, jotka kuolevat yksin, nälässä, sairaina jopa Suomessa, kukaan ei huolehdi. Kuninkaallisia palvotaan liikaa.

Käytiin Porin päivän markkinoilla. Kymmenet ihmiset kävivät nykimässä kauppahallin lukittuja ovia 14 jälkeen. Tääl se oikee Pori o!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut