Eikö kannattaisi palkata vain kovaa ajava bussikuski Pori–Helsinki-välille?

Tekstaripalstan teemoja tällä kertaa ovat susikanta ja tietenkin ikuisuusaihe lippisäijät.

Tekstarin lähettäjä ehdottaa, että luovutaan suosiolla lentokentästä ja tyydytään bussikyyteihin.

22.9. 19:46

Tyhmää lähteä kyselemään lähikunnilta lentoliikenteen kustannuksiin osallistumista. Lopputulos on ennalta arvattu, ja porilaiset asettavat vain itsensä naurunalaiseksi. Ainoa oikea tapa on painostaa valtiota osallistumaan kustannuksiin, jolloin osallistuminen jakautuu tasaisesti verotuksen kautta.

Ilmeisesti voidaan Satakunta maakuntana haudata, jos kiinnostus tukea oman kentän lentojakin on hukassa. Miksi rivit hajoaa, kun pitäisi arvostaa tai tukea jotain Porissa olevaa? Viekää vain rahat Turun ja Tampereen kentille. Turha jatkossa puhua Satakunnan kehittämisestä!

Onko mitään järkeä, että Porin kaupunki ja valtio tukevat miljoonilla vuodesta toiseen kannattamatonta lentoliiketoimintaa. Eikö kannattaisi palkata vain kovaa ajava bussikuski Pori–Helsinki-välille? Jaska

Pietniemen koiranulkoiluttajille: miksi on niin vaikeaa kerätä oman koiran jätöksiä kävelyteiden varsilta? Todella ällöttäviä, isoja ja haisevia kasoja!! Jos et viitsi kerätä jätöksiä, niin ole ystävällinen, äläkä ainakaan anna koirasi tehdä tarpeitaan pihaani. Oman koiran jätökset keräävä

Hieno tapa juhlistaa merkkipäiviä maksamalla lippu tankoon liehumaan.

Maailma on täynnä mitä ihmeellisempiä tietojärjestelmiä, mutta silmäsairaat joutuvat edelleen tihruttamaan puutteellista tv-tekstitystä. Vaalean pohjan päällä oleva valkoinen teksti ei näy rappeutumaa sairastavalle. Miksi ei jokaisen tekstin alle voida laittaa tummaa pohjaa?

Tasapalkkaisuus laskisi työpanoksen ja kulutuksen palkkauksen mukaiselle alimmalle tasolle. Luonto kiittäisi.

Eikö jalankulkijan ja pyöräilijän olisi viisasta katsoa molempiin suuntiin?

Ässillä on varaa pitää kahta urheilujohtajaa veronmaksajien piikkiin.

Arvoisat lippisäijien äidit, vaimot tai naapurin muijat. Kun äijät lähtevät kylille kaffeelle, niin muistuttakaa, että on kohteliasta kahvilayrittäjää ja muita asiakkaita kohtaan ottaa lippis pois päästä. Kaiken takana on nainen, vai onko?

Lippisäijillä tarkoitetaan vakiäijäporukoita, jotka kokoontuvat kahviloissa. Hyvä se, että siellä joku on, kun menee kahville, koska muutenhan ne olisi tässä kylässä tyhjiä. Lippis vaan pois ja välillä tuolin vaihto, niin asia on korjattu.

Vuoden 2005 Maa- ja metsätalousministeriön julkaisun susikannan hoitosuunnitelmasta mukaan 20 lisääntyvää paria riittää geneettisesti suotuisan suojelun tason ylläpitämiseen. Nyt samaisen ministeriön alainen Luonnonvarakeskus on keksinyt, että susia pitää olla vähintään 500. Mielestäni virkamiehiä on Suomessa liikaa.

Raisa Ranta: kaksi asiaa oli faktaa. Se, että hoitajat ovat palkkansa ansainneet ja se, että valtiolla tai poliitikoilla ei ole mitään asiaa palkka- ja työehtoneuvotteluihin. Sinäkään et tunnu ymmärtävän, että muut, paitsi Tehy ja Super, tulevat syksyn aikana neuvottelemaan tulevan hyvinvointialueen työehdoista. Jos Tehy ja Super eivät alenna vaatimuksiaan, ne eivät pääse edes paikallisiin neuvotteluihin mukaan. Tuleva harkinnanvarainen palkankorotus jaetaan yhteistyökykyisten neuvotteluosapuolien kanssa.

Hoitajien palkat työn vaativuuden mukaan? Hieno ajatus, mutta Satasairaalassa oli tällainen järjestelmä käytössä. Erot eri tasoissa eivät suuren suuret olleet. Tehy ja työnantaja suuressa viisaudessaan romuttivat järjestelmän, eli niin sanotusti samasta työstä sama palkka. Mutta kuka määrittelisi työn vaativuuden ja raskauden niin, että joillekin ei tulisi paha mieli?

Naapuri maksaa sähköstään 5 senttiä kilowattitunnilta Oomille, minä maksan kohta 46,90 senttiä. Maksanko naapurini sähköä laskussani? Toinen naapuri maksaa sähköstään Fortumille 5 senttiä kilowattitunnilta. Maksanko veroissani hänenkin sähköään? Kyllä nyt tuntuu hieman epäreilulta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut