Luulisin valtiolta liikenevän rahaa Porin kenttään, lentoihin ja pelastusalueeseenkin, kun Satakunnan suunnalla alkaa olla painoarvoa Nato-kaaviossa

Kerrostalojen liputus, lippistyyppien virta ja sairaanhoitajien palkkakysymykset vellovat tekstaripalstalla.

Tekstarin lähettäjä arvioi Porin lentokentän painoarvon kasvavan Naton ansiosta.

21.9. 20:00

Sinulle, joka ihmettelet liputusta kerrostaloissa. Tuskin asukas vaatii liputusta, vaan on tilannut sen huoltoyhtiöltä ja maksaa itse kulut. Liputtaminen on hieno tapa juhlistaa perhejuhlia sekä omakoti- että kerrostalossa.

Sairaanhoitaja saa tehdä aika paljon ilta-, pyhä- ja yötyövuoroja saadakseen kuukauden nettoansioksi 2 000 euroa. Mikähän on tämän lehtorin kuukausieläke, joka vihjailee hoitoalan työntekijöitä ahneiksi? Monilla Porin perusturvan hoitajilla ei ole edes vuosikymmenen työssäolon jälkeenkään pysyvää työsuhdetta!

Johtavat lääkärit ilmestyvät ruutuun moittimaan hoitajia, omia alaisiaan. Tämä jos mikä kertoo sairaaloiden todellisen työilmapiirin. Yhtäkään rakentavaa ehdotusta heiltä ei tule, vain moitteita.

Täällä joku ehdotti hoitajien palkkausta vaativuustason mukaan viiteen luokkaan. Miten työn vaativuus ja työn raskaus mielestäsi luokitellaan? Joku hoitaa teho-osastolla, joku pesee vanhuksia kotona huonoissa työasennoissa. Perusterveydenhuolto täynnä huonokuntoisia. Vammaispuolella on väkivaltaisia asukkaita. Miten sitten näiden vaativuus eroaa?

Lapsilisäkeskustelu alkaa olla jo todella vastenmielistä luettavaa. Kateus on kyllä järkyttävän vahvaa ja ihmisen koko elämää mustaava piirre. Tuolla logiikalla pitäisi vaikkapa sairaalamaksut periä todellisen kustannuksen mukaan "rikkailta". Nythän jokainen maksaa julkisesta saman verran. Ja pitää myös muistaa, että hyvätuloiset maksavat veroja merkittävän määrän. Niillä veroilla näitä palveluja saa. Jopa niin, ettei kaikkien halutessaan tarvitse hakeutua ollenkaan työelämään, vaan voi olla kokonaan saamapuolella.

Fingrid kehottaa varautumaan ensi talvena sähkökatkoihin. Miten niihin varautuu omakotiasuja, jolla on vain sähkölämmitys (iv-pumppu), eikä ainuttakaan tulisijaa? Entä miten hän menettelee katkon jälkeen, kun vesipatterit johtoineen ovat umpijäässä?

Luulisi valtiolta liikenevän rahaa Porin kenttään, lentoihin ja pelastusalueeseenkin, kun Satakunnan suunnalla alkaa olla painoarvoa Nato-kaaviossa. Sentään pari varuskuntaakin täällä!

Linnan juhlia ei tänä vuonna tietenkään järjestetä, koska elintarvikkeet ja sähkön hinnat ovat nousseet jo nyt pilviin ja ihmisiä käsketään säästämään sähköstä ja lämmöstä sekä turhasta autoilusta. On hienoa, kun linnan juhlat näyttävät esimerkkiä, ja laitetaan juhlista säästyneet suuret summat Ukrainaan tai Uniperiin.

Onko kukaan ajatellut, kuinka monella on koko päivän aikaa seurata pörssisähkön hintaa. Voiko töistä välillä lähteä kotiin säätelemään lämmitystä, pyykkäämään ja kylpemään? Häätö tulee asunnosta, jos yöllä alkaa siivoamaan. Voiko joku tolkun ihminen sanoa tähän jotain.

Kävin aamukahvilla kävelykadun varrella olevassa suositussa kahvilassa. Nyt siellä oli näitä lippalakkityyppejä. Kyllä se näyttää tyhmältä. Ei mitään käytöstapoja. Olisin mennyt sanomaan, mutta kun niitä tuli koko ajan lisää.

Kirkollisvaaleista kirjoitti Pertti Rajala. Puhui arvovaaleista. Itse erosin kirkosta vuosia sitten juuri siksi, että niissä on ehdokkaina jotakin puoluetta edustavia henkilöitä. Politiikkaa ja uskontoa ei pitäisi sekoittaa keskenään. Sen takia maailmalla soditaan ja riidellään. Ja vielä se että, Jumala ei asu vain kirkossa. Jumala on kaikkialla. Uskovainen

En usko, Pertti Rajala, että mainitsemasi vihkiasia on tärkein juttu kirkon asialistalla. Matti Tuominen, Ulvila

Aluehallitus ei voi tehdä päätöksiä, koska monet sen jäsenistä ovat esteellisiä. Eikö etukäteen kenellekään tullut mieleen, että tuen pyytäjä ja antaja eivät voi olla sama henkilö? Olisiko vihdoin aika tehdä kaksoisrooleille jotakin?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut