"Mikä estää hoitajia ottamasta lopputiliä ja siirtymään rakennus- tai metallialalle, kun siellä on niin hyvät palkat – Lisäetuutena suhdanneherkkä ala sekä ihanat irtisanomiset ja lomautukset matalasuhdanteen aikana”

Kirjoittaja muistuttaa, että kaikilla aloilla on omat varjopuolensa – rakennusalalla esimerkiksi suhdanneherkkyys ja siihen usein liittyvät lomautukset tai irtisanomiset.

17.9. 20:33

Hoitajat uhkaavat joukkoirtisanoutumisella. Mihin yli viisikymppiset hoitajat luulevat pääsevänsä parempipalkkaisiin töihin? Suomessa neljäkymppinenkin on jo liian vanha työmarkkinoilla, mikä on täysin järjenvastaista. Kyllä rahaa olisi kunnon palkankorotuksiin hoitajille, mutta se laitetaan kaiken maailman turhuuksiin.

Jos sinä hoitaja haluat päästä rakennusmiehen ansioille, sinun täytyy näemmä pudottaa palkkaasi reilusti. Terveisin raksamies, 12,5 euroa/tunti.

Ratkaisu hoitajien palkkaan: nyt ulkomaille annettava 1300 miljoonaa euroa laitetaankin Suomessa pankkiin ja otetaan sieltä 100 miljoonaa/vuosi hoitajille. Silloin tuo säästetty raha korkoineen riittää noin 15 vuodeksi.

Mikä estää hoitajia ottamasta lopputiliä ja siirtymään rakennus- tai metallialalle, kun siellä on niin hyvät palkat. Lisäetuutena suhdanneherkkä ala sekä ihanat irtisanomiset ja lomautukset matalasuhdanteen aikana. Ei taida paljoa olla hoitoalalla henkilöitä, joka työstään olisi lomautettu.

Tämä hyvinvointivaltiomme pyörii pientä palkkaa saavien uurastuksella, ja kellä on rahaa, porskuttavat entisestään. Eikä nyt enää ole kyse pelkästään hoitohenkilökunnasta, vaan siitä miten rahat virtaavat niille, jotka jo muutenkin ansaitsevat liikaa. Rakas Suomemme on epätasa-arvoinen, epäonnellinen maa.

Sain laskun Porin kaupungilta sairaalakuljetuksesta, joka on ollut 15.6. Miksihän lasku tuli vasta syyskuussa? En tiennyt että sairaalakuljetuksissakin on omavastuu 300 euroa. Luulin, että nekin liittyvät terveydenhuollon omavastuuseen, joka minulla oli täyttynyt maaliskuun lopussa. Täytyyhän sitä kaupungin virkamiehille jostain palkkarahat nykiä.

TASA-ARVO: Kaikkiin oppilaitoksiin tasa-arvon nimissä otettava vähintään 40 prosenttia miehiä ja naisia. Muuten hyvin koulutetut miehet jäävät vähemmistöksi.

Kun nyt puhutte palloiluhallista, niin se on kyllä muutakin. Porissa ei ole kunnon konserttitilaa, joka on myös vetovoimatekijä. Porissa kun suunnitellaan jotain, niin sehän pitäisi näyttää ladolta. Kun tehdään jotain julkisia rakennuksia, niin tehkää nyt niistä myös silmälle ilo. Ropo ja Lahto ovat jo alkaneet eduskuntavaalit, tuota touhua ei voi muuten selittää.

Mahtaisiko peltihallin ja yli 20 miljoonan euron palloilupalatsin välistä löytyä vielä jotain muuta vaihtoehtoa? 95 prosenttia asukkaista ei kyseistä hallia tule käyttämään kuin korkeintaan katsojana, joten sen kansanterveydellisiä hyötyjäkään ei kannata liioitella.

Tampereella rakennettiin mahtava pytinki, jossa osakkaina ovat: Lähi-Tapiola, Ilmarinen, OP, SRV ja Tampereen kaupunki. Onko nyt niin, että täällä Porissa kaikki tulee veronmaksajien piikkiin, koska koko halli tehdään velkarahalla. Olisko nyt tässä kohtaa päättäjien hyvä laittaa mietintämyssy päähän?

On ihmeellistä ja avutonta EU:lta kun ei millään se ei kykene sanomaan haetaanko sähkölle yksiselitteisesti hintakattoa. Komission puheenjohtaja on täysi nolla.

Kiitos Porin kaupungille tästä tasokkaasta uimahallista ja siellä järjestettävästä vesijumpasta. Vielä kun pidetään vesijumppamusiikki aatteettomana, niin perfect.

Kolumni (SK 15.9.): "Kun jokin mahdollisuus seuraavan kerran huimaa päätä ja tekee mieli perääntyä, anna mennä". Tätä ohjetta moni 1990-luvun laman uhri noudatti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut