"Joensuuhun rakennettiin palloiluhalli 10,7 miljoonalla eurolla – Eikö Pori voisi toteuttaa hallihankkeen näillä samoilla piirustuksilla?”

Herralahdessa sijaitseva urheilutalo on palvellut muun muassa porilaisia palloiluseuroja 1980-luvulta lähtien.

16.9. 20:00

Lennot. Ainakin jazzien ja Suomi-Areenan aikana lennot pitäisi olla. Tuodaan yrittäjille rahaa, ihmisiä ja kaupungille imagoa. Areenan toivoisi jatkossakin säilyvän Porissa.

Nyt suomalaiskeksintö hiekka-akku otetaan Japanissa tutkimuksen kohteeksi. Ei olisi ensimmäinen keksintö, joka Suomesta viedään Aasiaan.

Viivin ja Wagnerin luoja Juba Tuomola on useita kertoja maininnut haastatteluissa, että Wagner ei ole mies vaan sika. Joten mielensäpahoittaja (SK-tekstarit 15.9.) rauhoittuu nyt vaan ja siirtyy lukemaan vaikka Maisaa ja Kaarinaa, jossa naiset läträävät viinillä minkä ehtivät.

Miten kukaan, etenkään hallitus, luulee, että tällaisilla pakkotoimilla hoitoala saadaan nousuun? Potilasturvallisuus vaarantunut vuosikausia hoitajapulan takia ja nyt nämä pakkotoimet vähentävät entisestään alan vetovoimaa. Nuoret ovat fiksuja, ei kukaan tällaiselle alipalkatulle alalle enää halua.

Käykö sairaanhoitajien työlle, kuten siivoojille? Se ei enää länsimaisille nuorille käy. Tämä tuli mieleeni katsellessani Yle-uutisten raporttia hoitajapulasta niin Euroopassa kuin USA:ssakin.

Toivottavasti kukaan täysjärkinen ei hallituksen pakkolain asettamisen jälkeen enää hakeudu minkäänlaiseen hoitoalan koulutukseen. Kuinka sinisilmäinen olinkaan luullessani tätä alaa arvostetuksi ja tärkeäksi.

Ennen oli sähköomavarainen pohjola, on sitä vieläkin. Kaikki EU:ssa eivät ole huolehtineet omavaraisuudesta. Nyt Pohjoismainen sähkö virtaa kovalla hinnalla sinne, missä siitä saadaan paras hinta. Pohjoismaalaiset kärsii. Sellainen on EU. Paljon puhutaan, että kaikilla samanlailla, mutta teot osoittavat muuta.

Jokaisen kuntapoliitikon on pakko tietää se, jopa ensikertalaisen, että kaupunginjohtajan valinta on aina sulle mulle -kaupankäyntiä puolueiden kesken. Läntinen ja Nurmi ovat näemmä myyneet perussuomalaiset palloiluhallista.

Joensuuhun rakennettiin palloiluhalli 10,7 miljoonalla eurolla. Eikö Pori voisi toteuttaa hallihankkeen näillä samoilla piirustuksilla? Suunnittelukustannukset pienenisivät murto-osaan eli hallihanke maksaisi vain 9 miljoonaa euroa.

KANNATAN energiaa säästävää monitoimihallia Poriin.

On käsittämätöntä, kun joukkueurheilun alttarille ollaan valmiita alati uhraamaan kymmeniä ja taas kymmeniä miljoonia. Mutta sitten pururadalle ei ole varaa ostaa puruja, vaan ovat kuin kivikatuja. Vielä ihmetyttää se ylimielisyys, miten esimerkiksi Porin palloiluhallin ajajat käyttäytyvät: Minä vain, muilla ei väliä.

Demarien ja persujen hyvä veli -sopimus vuotaa. Porin yt-neuvottelujen vesittäminen oli osa sitä ja ökyhalli myös.

Samalla vakuutusmaksulla sama eläketurva sanoo Erkki Salmi Nakkilasta (SK 15.9.). Esimerkiksi 2000 euroa kuussa tienaavan työntekijän eläkemaksu on noin 149 euroa ja yrittäjän maksu noin 533 euroa + jos on yksi työntekijä, maksaa yrittäjä siitäkin vielä noin 389 euroa. Tasapuolista vai mitä Erkki?

Urheilutoimittaja Mikko Hannula tokaisi hienosti viime sunnuntaina tv:ssä: Reijo Ståhlberg soitti "Lauantain toivottuihin" ja toivo kuulaa.

Hannu Mikkola

Eikö Isolinnankadun ja Itsenäisyydenkadun valoihin saataisi selvemmät kaistamerkinnät, että porilaistenkin järki riittäisi, miten siinä ajetaan.

Antti Pekolan kirjoitus (SK 13.9.) oli erittäin hyvä kaikilta muilta osiltaan paitsi tasaveron osalta. Pienellä eläkkeellä/palkalla olisi kohtuutonta, jos olisi sama veroprosentti kuin toimitusjohtajalla. Tätä asiaa voidaan verrata myös lapsilisiin, kun toimitusjohtaja saa lapsistaan ihan saman kuin esimerkiksi lainojaan maksava pienipalkkainen perhe.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut