"Ympyrä on sulkeutunut: 1918 SDP taisteli lakko-oikeuden puolesta – Nyt saman SDP yrittää estää ja vesittää lakko-oikeuden”

Helsingin käräjäoikeus kielsi keskiviikkona sakon uhalla väliaikaisella päätöksellä teho-osastojen lakkojen aloittamisen Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoito­piirien alueella. Iso periaatteellinen päätös innoitti myös tekstaripalstalaisia tarttumaan kännykkään.

15.9. 19:16

”Kuukkarissa säädellään tarkasti kaupunkikuvaa." Tapio Vuorisen (SK 14.9.) kanssa olen samaa mieltä siitä, että alueella on huonokuntoisia taloja ja pihoja. Katualueet, talojen vierustat ja rännit rehottavat puita, heinää ja rikkakasveja. Miksi ei valvota yleiskuvaa, vaan puututaan jokusiin yksityiskohtiin? Katselmukset ovat turhaa rahan tuhlausta, jos epäkohtiin ei puututa. Ottakaa mallia Vanhasta Raumasta.

Äänestän ensi kevään eduskuntavaaleissa puoluetta, joka lupaa poistaa nykyisen dieselveron. Tämä vero on nykyisin täysin epäoikeuden mukainen ja syrjivä. Bensiini on jo jatkuvasti halvempaa kuin diesel.

SK 15.9. kertoo, että iäkäs pariskunta riutui kotiinsa ja nainen ehti kuolla. Kukaan ei käynyt viikkoon katsomassa, vaikka tiedettiin heidän olevan avun tarpeessa. Häpeän sitä, miten Suomi hoitaa vanhuksensa.

Jos erikoissairaanhoitaja pakotetaan sakon uhalla palvelukseen, maksetaanko hänelle se peruspalkka 16 euroa/h vai tuleeko joku lisä, että pääsisi vaikka rakennusmiehen ansiotasolle?

Ympyrä on sulkeutunut. 1918 SDP taisteli työläisten etujen, mm. lakko-oikeuden puolesta. Nyt saman SDP yrittää estää ja vesittää lakko-oikeuden.

Eikö muiden mielestä ole outoa, että parin sadan hoitajan työpanos on niin välttämätön suomalaisten kannalta, että sen vuoksi voidaan laatia lakia, jolla hitsareiksi siirtyneet hoitajat saadaan sakon uhalla määrättyä takaisin sairasvuoteiden ääreen? Eikö ensin kuuluisi aika lailla lisää liksaa, jos kerran lääkäritkään eivät heitä pysty korvaamaan? Jäikö tässä enää vain "hurmaava joukkoitsemurha" työtaisteluaseeksi?

Suomen terveydenhuollon yksi suurista sudenkuopista on, että hoidetaan oiretta, eikä sitä, mikä oireen aiheuttaa. Tämä aiheuttaa vaivojen kroonistumista, tämä johtaa taas hoitojonojen kasvuun ja tämähän johtaa väistämättä hoitohenkilökunnan ylikuormittumiseen.

Naisvaltaisin hallitus Suomen historiassa pakottaa pienipalkkaiset naiset sakon uhalla töihin. Jopa irtisanoutuneet tai kotona lapsia hoitavat. Onko tämä enää hyvinvointivaltion tapojen mukaista? Ihan kuin hoitajat eivät työssään potilasta ajattelisi joka päivä. Potilaita varten sinne töihin menen, mutta työn arvostus tulee johtoportaasta ja päätöksentekijöistä. Tässä sitä saa oikeen ämpärillä kaadettuna.

Ei ollut valtakunnassa päätöksiä tekevillä viisautta, kun juuri silloin, kun kirjepostin määrä alkoi voimakkaasti vähentyä, hajautettiin postinjakoa tarpeettomasti usealle taholle. Kyllä perjantaina ilmestyvä lehti pitää jakaa samalla viikolla.

Kiitos Timo Koivusalo uudesta Pelle Hermanni elokuvasta sekä monista muista, mitä olet ohjannut. Jatka samaan malliin, äläkä anna huumorintajuttomien elokuva-arvostelijoiden lannistaa työtäsi.

Onko palkansaajalla samantasoinen vakuutusmaksu kuin yrittäjällä eli noin 1500 euroa/kk? Olen ollut siinä käsityksessä, että osan eläkemaksusta maksaa työnantaja?

Tietämätön yrittäjä

Voi Poria ja sen päätöksiä. Tehdään päätös ylihintaisesta (21,8 miljoonaa) palloiluhallista ja sitten ei ole varaa maksaa Koululiikuntaliiton osallistumismaksuja. Lentoliikenteen tukemiseen taas miljoonia. Valtiolle ilmoitetaan ettemme tarvitse siihen tukea kuin miljoonan vuodessa – muut maakuntakentät saavat paljon enemmän. Voi mitä tunareita olemme johtoomme valinneet.

Kyllä saa unohtaa palloiluhallit, jos ei kerran ole varaa kustantaa edes koululaisten osanottomaksuja ja kuljetuksia urheilukisoihin. Hävetkää.

Liittymiskaistalta päätielle tuleva sovittaa nopeuden liikennevirtaan sopivaksi, eikä päinvastoin. Päivittäin havaintoja, kun vt 23:lta vt 8:lle liittyvät eivät tätä tiedä.

Toivomus tekojääradan auramiehille: ettehän kippaa lumia uuden aidan päälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut