”Viivi ja Wagner -sarjiksessa nainen on vastuuntuntoinen ja ahkera, mies kuvataan kaljaa juovaksi siaksi – Jos asetelma olisikin toisinpäin, kauankohan saisi julkaista?”

Sarjakuvahahmo Wagner on sika ja käyttäytyy kuin sika.

13.9. 20:00

Palloiluhalli. On viisautta suunnitella hankekokonaisuus uudelleen. Perua ei tarvitse. Suunnitella vain viisaammin ja kustannuksia säästäen. Muualta mallia. Energia-asiat ymmärtäen. Budjetoitu raha saadaan varmasti hyödynnettyä laajemmin. Palloiluhalli urheilutalon yhteyteen maltillisesti. Ei tarvita kenenkään monumenttia, eikä maamerkkiä.

Kun nyt tämä palloiluhallikeskustelu velloo sinne sun tänne, kannattaa muistaa, että terveyttä ylläpitävän ja parantavan liikunnan harjoittamiseen ei tarvita sentin senttiä yhteiskunnan rahaa, vaan sellaista pystyy lähes jokainen harrastamaan ihan ilmaiseksi. Siitä hienommaksi kun mennään, on kyse viihteestä.

Nyt ei ole oikea aika rakentaa palloiluhalleja. Pitää ottaa aikalisä. Rakentamiskustannusten lisäksi mittavat vuosittaiset käyttökustannukset. Ei ole merkittävä työllistäjäkään. Palvelee suht pientä osaa kaupunkilaisista. Katsotaan ensin soten vaikutukset kuntatalouteen ja Ukrainan tilanteen vaikutus maailmantalouteen. Ilmastonmuutoksen näkökulmasta satsaisin ulkolajeihin.

Porin hallipallottelu on hyvin viihdyttävää. Kristallinkirkkaasti selviää perehtyneisyys, kun vasta nyt huomataan, että muut tekevät halvempia halleja. Alkuun toki äänet hallille, hinnasta viis.

Palloiluhalliasiaa. Kyseessä lienee kabinetissa tai lahjaksi saadun kelomökin saunassa tehty sopimus, jota kenenkään ei tule kyseenalaistaa.

Palloiluhalli 10 miljoonaa, futisstadion 5 miljoonaa ja narupallohalli 5 miljoonaa. Rahaa säästyi 3 miljoona. Kaikki ovat tyytyväisiä. Mikä tässä on niin vaikeaa?

Tossa Viivi ja Wagner -sarjiksessa nainen on vastuuntuntoinen ja ahkera. Mies sen sijaan kuvataan kaljaa juovaksi siaksi. Mietityttää mitä tapahtuisi, jos asetelma olisikin toisinpäin. Kauankohan saisi julkaista?

Mitä mitä – irakilaisveljeksille yli 400 euroa per päivä, eikä riitä. Miten voi oikeuslaitos näin toimia, miljoonia turhan päiten sysätään menemään. Eikö lopputulema ollut arvattavissa? Uskomatonta touhua.

Aikooko Pori Energia kohtuullistaa porilaisten sähkölaskuja? Ellei aio, mitä tekee omistajaohjaus eli Porin kaupunki? Nyt on jokaisen porilaisen on syytä ottaa yhteyttä omaan kaupunginvaltuutettuunsa.

Erinomainen esitys (SK 12.9.) Nordpoolin Elspot-hintojen muodostumisesta. Nyt vielä esitys Nordpoolin sähköjohdannaisten kaupoista ja niihin liittyvistä vakuusmaksujen muodostumisista.

Antti Pekola provosoi kiusallaan. Kirjoituksesta (SK 13.9.) päätellen hän hylkäisi demokratian ja halajaa totalitarismia. Siitä olen samaa mieltä, että sukupuolettomat liikennemerkit ovat turha hanke.

Mistä rahat sote-johtajien suuriin palkkoihin? Satakunnan sote-johtajat (käytännössä sdp) ehdottavat, että lasketaan Porin omaishoitajien palkkoja yli 170 euroa/kk. Onko tämä oikein?

Jos omaishoitajien palkkioiden harmonisointi tehdään nollasummaperiaatteella, tehdäänhän sitten myös muiden hoitajien palkkaharmonisointi samalla logiikalla. Olisi hauska nähdä se metakka... Vai onko tarkoitus vain osoittaa omaishoitajille, miten vähän meitä julkishallinnossa arvostetaan? Ei tarvitsisi, tämän me jo tiedämme.

Milloin ja missä klapipino on syttynyt itsekseen? Auton pysäköinti 8 metriä lähemmäksi asumusta pitäisi kieltää. Saksan pieleen menneestä energiapolitiikasta: onko se suomalaisten vai sikäläisten porvarien vika, kun Saksan punavihreä energiapolitiikka suistaa nyt meidänkin sähkömarkkinat?

Naapurin savut häiritsee ellei itsellä ole takkaa ja polttopuita.

Vegaanius ei pelasta ilmastoa. Suomessa karjan rehu tuotetaan enimmäkseen alueilla, jotka eivät ihmisravinnoksi soveltuvaan kasvintuotantoon sovellu. Nautakarjakin on osa huoltovarmuutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut