”Joensuun palloiluhalli maksoi 10,7 miljoonaa euroa, josta yksityistä rahaa 2,7 miljoonaa – Pitääkö porilaisten veronmaksajien maksaa hallistaan yli 2,5 kertaa enemmän kuin joensuulaisten veronmaksajien?”

Porin palloiluhallihanke puhuttaa myös tekstaripalstalla.

12.9. 12:19

Porin Ässät. Voittakaa sitten muutama peli, ettei turhaan pidetä hallia yllä näillä sähkön markkinahinnoilla, eks tiä.

Hiace-mies

Kansaa opetetaan sytyttämään tulisijansa puut päältä. Opastaja latoo puut väljälle ristikolle, laittaa päälle lastukasan ja hyvin syttyy. Useissa nykyajan uuneissa vaan on niin kapeat tulisijat, että normi 30 cm klapit on pakko latoa pystyyn, silloin päältä syttyminen onkin tosi hankalaa.

No jo on murheet, kun pitää kytätä sytyttääkö naapuri puunsa alta vai päältä. Muuta erakoksi korpeen, niin yksi iso murhe vähemmän ja terveytesi säilyy.

Normaaliälyinen sytyttäjä

Ruotsin vaalit nyt menossa. Kummallista, kun kaikilla puolueilla on kanttia ilmoittaa, etteivät suostu Ruotsidemokraattien kanssa samaan hallitukseen. Mikä se sellainen demokratia on, että toiseksi eniten ääniä saanut puolue tehdään noin vain merkityksettömäksi? Onko se kateus ja pelko vallan menetyksestä, vai mikä? Ihan sama Suomessa. Valtaan pyrkijöitä voi verrata työpaikka- ja koulukiusaajiin, jotka sulkevat yhden ulkopuolelle.

Itsekin erityisherkkänä haluan kommentoida Narmion (SK 11.9.) kolumnia sen verran, ettei kannata tuhlata elämää muiden hyväksynnän odottamiselle. Riittää, että itse opettelee hyväksymään itsensä sellaisena kuin on – oli sitten erityispiirteitä tai ei.

Joensuun palloiluhalli valmistui huhtikuussa 2022. Hallissa pelattiin 10.9. naisten lentopallon EM-karsinta, jonka Suomi voitti 3–1. Joensuun palloiluhalli on toiminnoiltaan ja tiloiltaan täysin samanlainen kuin Porin palloiluhalli. Joensuun palloiluhalli maksoi 10,7 miljoonaa euroa, josta yksityistä rahaa 2,7 miljoonaa ja ns. julkista rahaa 8,0 miljoonaa. Porin palloiluhalli maksaa 21,8 miljoonaa, eikä yhtään yksityistä rahoitusta. Pitääkö porilaisten veronmaksajien tosiaankin maksaa hallistaan yli 2,5 kertaa enemmän kuin joensuulaisten veronmaksajien?

Niinistö kehotti ihmisiä kiipeilemään puissa, Tanttinen kävelemään kerrostalon portaissa. Mitä sanoo nuorisovaltuusto? Nuorison tarpeilla palloiluhallia on perusteltu.

Onko tarpeen panostaa kymmenillä miljoonilla kansallisen ja kansainvälisen tason palloiluhalliin harvojen iloksi vaiko käyttää summa läpimädän kirjaston uusimiseen nykypäivän tarpeita vastaavaksi oppimiskeskukseksi, joka on käytössä kaikelle kansalle, tukien Porin tavoitetta olla oikea yliopistotasoinen opiskelijakaupunki tulevaisuudessa?

Henki on lihaa vahvempi

Anne Liinamaa (SK 11.9.), asiaa kirjoitit. Kitisijöitä riittää, mikään ei kehity eikä etene, jos aina kuunnellaan kaikkia valitusvirsiä. Rohkeasti kehittämään kaupunkia ja toivon kaupungin päättäjille sopuisuutta neuvotteluihin.

Palloiluhalli runnotaan väkisin maaliin porilaisten veronmaksajien mielipiteistä välittämättä. Maanantaina Porin kaupunginhallitus käyttää otto-oikeuttaan teknisen lautakunnan 6.9. tekemään palloiluhallipäätökseen. On mahdotonta uskoa, että Porissa on kaupunginhallituksessa henkilöitä, joille 5–10 miljoonan euron säästömahdollisuus ei palloiluhallin rakennuskustannuksissa merkitse mitään.

Liikettä lisää, eikä maksa mitään. Ovi auki ja kävelylle. Tv:stä tuolijumppaa, hikijumppaa ja kehonhuoltoa. Mahdollisuus kaikille. Ei tarvitse mennä autolla, eikä lämmittää ja valaista jumppasaleja. Ja jos kotona on huoneessa kylmä, tulee lämmin samalla ja kaikki hyötyisivät. Liikkuminen ei maksa mitään, vaatii viitseliäisyyttä.

Alle 15-vuotiaiden rikosvastuusta: jos on tarpeeksi vanha tekemään rikoksia, on myös tarpeeksi vanha kärsimään rangaistuksen.

Uuden kaupunginjohtajan tärkein tehtävä on teettää erityistilintarkastus YH-Asunnot Oy:lle. On niin outoa, kun vanhat jäärät eivät sieltä häviä kulumallakaan. Puhumattakaan surkeasta vaalituloksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut