Koskahan kahviloihin ilmestyy karvalakkiäijiä?

Puilla lämmittäminen ja hoitajien lakko, siinäpä tekstaripalstan tämänkertaisia teemoja.

Tekstarin lähettäjä odottaa jo lippisäijien talvisempaa versiota kahviloihin.

11.9. 19:21

Ehdottomasti ei pallotteluhallia! Miettikää, mikä raha perustaa, ja lisäksi ylläpitokustannukset. Ei ole siihen varaa, ei todellakaan. Teiden kuopat ensin kuntoon!

Tuohet alkavat vähentyä: täytyy ruveta polttamaan puita.

Puilla lämmittäminen lisääntyy sähkön hinnan kohottua, mutta osa lämmittäjistä haluaa riskeerata naapurien terveyden, koska eivät halua opetella puiden sytyttämistä päältä. Normaalilla älyllä varustettu ihminen oppii kyllä sen.

Toiset miettii, miten selvitä talvesta sähkön hinnan kanssa; voisiko esimerkiksi ruuan valmistaa hiiligrillillä ulkona. Toiset hankkii aurinkopaneelit karppiallasta varten.

Anteeksi kummit ja Elämä Lapselle -keräys. Jäi lahjoitus tänä vuonna tekemättä. Säästyneet rahat lahjoitan Oomille sähkölaskun kautta.

Koskahan kahviloihin ilmestyy karvalakkiäijiä?

A. Pekola, luulenpa että ihmissuhteiden katkeamisen taustalla on joku muu syy kuin yksi sana.

Pitkäaikaisena ay-aktiivina ja sote-ammattilaisena olen aina arvostanut ihmishengen arvostamista. Nyt en ymmärrä alkuunkaan Tehyn ja SuPerin järjetöntä uhkaa lakkoon, joka sulkisi teho-osastojen toiminnan. Päätös ei johda kyseisten liittojen toiminnan arvostamiseen. Sinä liiton johtaja ja päättäjä: mitä, jos sinun rakkaasi on kriittisessä tilanteessa teholla, kun se suljetaan? Meneekö raha ihmishengen edelle? Toki toivon teille työnvaativuuden mukaista palkkaa, mutta joku moraali pitää olla. Hannu Lautamäki

Muutama lisämiljardi kehiin, niin uhkaava hoitajalakko on selätetty. Yli 30 miljardia on jo mennyt ilmavoimien hävittäjähankintoihin, Fortum/Uniper -sekoiluun ja sähköfirmojen takuisiin. Vaalit tulossa keväällä: saapas näkee, mitä kenkä tekee? Päätöksiä odotellessa.

Omaishoitajien palkkiot aiotaan tasapäistää alempien palkkioiden mukaan. Henkilöstön palkat harmonisoidaan korkeimpien palkkojen mukaan. Esityksen ovat tehneet vastavalitut huippupalkkaiset viranhaltijat päättäjille, jotka päättivät itselleen huippukorkeat palkkiot.

Olen tässä nyt seuraillut noita Suomen joukkueiden pelejä. Menestyksen esteenä on voiman ja fyysisen harjoittelun puute niin naisilla kuin miehilläkin. Varsinkin jalkapalloilijat, lentopalloilijat ja koripalloilijat ovat ihan jäätelötikkuhenkilöitä verrattuna vastustajiin. Jos ei lihaksisto ja voima ole kunnossa, niin se ekstramaili jää ottamatta ja virheiden määrä kasvaa. Punttikopeille kaikki ja juoksemaan ja kyykkykävelyä ylämäkeen.

"Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", kirjoitti aikoinaan valtakunnankansleri Oxenstierna pojalleen. Tuntuu, ettei asia ole tästä juurikaan muuttunut.

Hyvä kirjoitus Juho Helmiseltä Porilaisten tulevista sähkölaskuista. Ihmeen hiljaista on poliitikoilla ollut keskustelu Porin Energiasta. Vesa56

Annika Kangasmaan kolumni 7.9. äitinä olemisen onnellisuudesta oli kaunis ja täynnä aitoa lämmintä rakkautta lapsia kohtaan. Ehkä teen tekstistä tyttärilleni huoneentaulut joita voivat hymyillen katsoa, kun omat pienokaiset toisinaan heräävät yöllä. Kiitokset Annikalle, tällaisia ajatuksia tarvitaan tässä kylmässä maailmassa. Yksi mummu

Tellervo Seppälälle kiitos erinomaisen hyvästä kirjoituksesta. Nostit esiin tärkeän asian. Kuvaamasi ongelma perusterveydenhuollossa aiheuttaa sen, että potilaat eivät saa hoitoa oikea-aikaisesti, päivystys ja erikoissairaanhoito kuormittuvat. Tästä seuraa inhimillistä kärsimystä sekä kustannusten kasvua. Luulisi päättäjiä kiinnostavan! Toivotaan, että asioista päättävät lukevat kirjoituksen. Kaipa on muitakin tapoja järjestellä ylikuormittunut perusterveydenhuolto kuin tämä nykyinen?

On se hienoa, että Porista löytyy vielä merkkikohtainen autohuolto, joka ei kuulu "ketjuun". Vanha Volvoni kiittää! Kiitos Jaska!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut