Tämä olkoon viimeinen hätähuuto: Sähkön hinta on säännösteltävä kattohintaan

Tekstipalstalla murehditaan sähkön hintaa, mutta iloitaan uusista tv-ohjelmista.

Tekstarin lähettäjä pelkää, että ensi talvi on kohtalokas monelle, jos sähkön hinta on kauhean korkealla.

31.8. 20:00

Suomessa on kaksi mahdotonta asiaa, joita ei saada toimimaan millään vaikka, ovat meille kaikille välttämättömiä. Nimittäin Olkiluoto ja hoitajien palkkaus.

Nyt on nähty sairaanhoitajan ja insinöörin palkkavertailu. Voisko nyt saada samanlainen sahamiehen ja sairaanhoitajan palkasta.

Täällä joku väitti, että lakolla tehyläiset uhkaavat ihmishenkiä. Kyllä varmasti kaikki saavat hoitonsa. Olisit ennemmin huolissasi tilanteesta, että teemme työtä koko ajan vajaamiehityksellä ja meitä on vähemmän vuoroissa kuin mitoitettu. Tällaisesta tullut enemmän sääntö kuin poikkeus.

On hämmentävää, kun kokoomus on aina valmis laittamaan maatalouden kuntoon ollessaan oppositiossa. Mutta ei tee sitä ollessaan hallituksessa.

Nykyään pyöräilee jalkakäytävillä paljon vanhan näköisiä alle kaksitoistavuotiaita.

Mitä mautonta tai anteeksipyydettävää Marin on tehnyt? Juonut alkoholia ja tanssinut? Suurin osa meistä suomalaisista ei sitten taida olla arvokkaita ja meidän pitäisi pyytää teiltä anteeksi.

Eipä taida julkiset budjetit tasapainottua ennen kuin vain yhdestä artikkelista (SK 31.8.) esiinnostetut toimet saadaan jotenkin järkeistettyä ja päällekkäisyydet hävitettyä. Maakuntajohtaja, maakuntajallituksen kehittämisryhmä, maakuntavaltuusto, hyvinvointialue, kansanedustaja, suunnittelujohtaja, hallintojohtaja.

Teiden urautumisen ehkäisy on helppoa. Nastarenkaiden hankinnan yhteydessä kerättävä haittavero 200 euroa per rengas , jonka tuotto kohdennettaisiin teiden asfaltointiin. Kitkareiden käyttö lisääntyisi ja samalla ajonopeudet putoaisivat. Turvallisuus paranisi, kun joutuisi ennakoimaan hieman enemmän.

Häpeän ajaa sähköautolla samalla kun ihmisten sähkölaskut ovat nousseet sellaisiin hintoihin, että niiden maksamisesta ei monet enää selviä. Tuskin palkat nousee niin paljon, että laskuista selvitään ja hallitus ei taida apuun tulla kuin muutamilla euroilla. Ei tuota sähköä paljon säästämään pysty. Apua!

Paljonkohan sähkön hinnan on oltava, jotta on jo halvempaa tehdä sitä itse bensakäyttöisellä generaattorilla.

Miksi sähkö maksaa vajaat 600 euroa/MWh? Kulutus ja tuotanto melkein tasan, eikä atomin, auringon, tuulen ja vesivoiman "ilmainen" hinta ole oleellisesti muuttunut. Manu

Tämä nyt olkoon viimeinen hätähuuto, jälleen tyhjyyteen. Sähkön hinta on säännösteltävä kattohintaan, vaikka 20 senttiä/kWh. Kaikki muu, sosiaalituet ynnä muut, on kosmetiikkaa. Ensi talvi kaataa yrityksiä ja yksityisiä maahan, jos hallitus ei nyt toimi.

Kylläpä on mukavaa katsella muutakin Tv-ohjelmia kuin jatkuvia uusintoja!

Ilmiinjärven nimi on saatu oikeaksi Ilmijärvi-muotoon. Ristee on aika korjata ikivanhaan Riste muotoon, vaatii Antti-pappa.

Miksi säästä tai ilmasta käytetään sanaa keli? Kauniista ilmasta sanotaan, että on hieno keli. Ärsyttävää!

Tiedustelimme, miksei Reposaaren Junnilassa enää järjestetä perinteisiä diakonialeirejä, joissa huomioidaan myös meidät vanhemmat ihmiset. Seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö vastasi, että kuluvalle vuodelle on varauduttu järjestämään kaikki ne kesäleirit, joita on toivottu – vanhoja unohtamatta. Kesä meni. Ainoastaan yksi kolmen päivän leiri pidettiin ripareiden puristuksessa, sekin vain yksin asuville. Ennen koronaa järjestettiin ainakin kahdeksan leiriä kesässä.

Mielestäni lapsilisät nykyaikana ovat arvostuksen osoitus lapsiperheille. Jos ne lopetetaan, ne pitää lopettaa kaikilta, koska muutoin joutuu ymmärtämään, että hyväosaisten lapset eivät ole yhtä tervetulleita syntymään Suomeen kuin vähäosaisempien lapset.

Kyllä menee vaikeaksi autoilu, jos aina tarttis ajaa suurinta sallittua nopeutta! Vanha Erkki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut