”Neuvoja ruokakulujen vähentämiseen on hankala toteuttaa, kun on erityisruokavalio – Niihin tarkoitetut elintarvikkeet ovat muutenkin kalliimpia ja erittäin harvoin tarjouksessa”

Erityisruokavalioon tarkoitetut elintarvikkeet ovat hyvin harvoin tarjouksessa, kirjoittaja harmittelee.

25.8. 22:31

Lapsia päiväkotiin viedessä pitäisi olla vastaanottava hoitaja, joka tarkistaisi lapsen kunnon, ennen kuin pääsisi sisään. Sairaita lapsia ei kuulu viedä päiväkotiryhmään muita tartuttamaan. En tiedä kuinka paljon flunssaisten ym. tautien sairastavien lasten vanhemmat itse sairastavat. Ei ole hääviä, että taudit tarttuvat myös eteenpäin; vanhempiin ja isovanhempiin, joka vaikuttaa meidänkin työssä poissaoloihin.

Kummallista puhetta, että esiopetus pitäisi olla 2-vuotinen eli 5- ja 6-vuotiaille. Ajatuksena ideaali, mutta mistä esiopetukseen pätevät varhaiskasvatuksen opettajat/lastentarhanopettajat, kun heitä ei aina riitä 6-vuotiaillekaan?

Poliittinen papukaija on poliitikko, jolla ei ole omia mielipiteitä, eikä asiantuntemusta. Avustajat kirjoittavat puheet valmiiksi ja puolue tai jokin taustataho määrää sanomiset. Moni ministeri sopii tähän kuvaukseen. Tämän voi havaita helposti seuraamalla esimerkiksi eduskunnan kyselytunteja.

Porin Voiman 126,3 metrin piipussa on 477 300 tiiltä. Teurastamon kaadetun 45 metrin piippuun, rohkea arvioitsija on tiilimääräksi antanut luvun 250 000 tiiltä. Menikö yläkanttiin?

Markku Tanttinen

Toveri Sanna, kyse ei ole tehtävien tekemisestä tai tekemättä jättämisestä. Kyse on Suomen pääministerin kokonaisvaltaisesta julkisuuskuvasta niin suomalaisten kuin myös ulkomaalaisten poliittisten johtajien silmissä.

Jokainen ihminen tarvitsee iloa, valoa ynnä muuta vapaa-aikanaan raskaan työn jälkeen. Pääministerin on syytä miettiä, miten noita tarpeitaan tyydyttää. Opettaja on mallina oppilailleen, korkeassa asemassa olevat ovat mallina koko kansalle – vieläpä ulkovaltojen tarkassa syynissä.

Olen tässä miettinyt, että minkälaisia ystäviä pääministerillämme on, kun he aina saavat hänet noloon tilanteeseen.

Kyllähän joku antoi hyviä neuvoja ruokakulujen vähentämiseen (SK 24.8.). Noita neuvoja on hankala toteuttaa, kun on erityisruokavalio. Niihin tarkoitetut elintarvikkeet ovat muutenkin kalliimpia ja erittäin harvoin tarjouksessa.

Sopisko pyytää tiedotusvälineitä jättämään vähän vähemmälle hintojen noususta kertovia juttuja. Itse myynnin ammattilaisena koen jutut erittäin provosoiviksi. Asiakkaat, jotka eivät juurikaan ole aikaisemmin kiinnittäneet huomiota hintoihin, tulevat nyt kuin ihmettä katsomaan, että kuinka paljon ne hinnat oikeen ovat nousseet. Kyllä me jokainen hintojen nousun näemme ja tunnemme kukkarossa, ihan ilman isoja otsikoitakin. Kiitos.

Kyllä nuorison päässälaskutaito on todella heikkoa. Kesän aikana kävimme Porissa usealla jäätelökioskilla. Yhden tötterön hinta oli 3,70 euroa. Kun ostimme aina kaksi ja sanoin, että 7,40, niin joka ikinen kerta myyjä/myyjätär laski taskulaskimella hinnan. ”Joo, niin on.” Eikä tämä tapahtunut vain yhdellä kioskilla.

Mahtavatko lippishemmot luulla olevansa kahviloille korvaamattomia? Kuppi kahvia kahdessa tunnissa + iltapäivälehtien luku ei elätä yrittäjää. Tilaisivat nyt joskus paahtopaisti-croisantin ja lasin valkkaria.

Sain laskun Satasairaalasta. Laskun päiväys on 15.8. ja Posti toi sen minulle 24.8. Missähän se on viettänyt nämä yhdeksän päivää?

Oletteko tietoisia, että Porissa ei ole enää Kierrätyskeskusta? On tekstiilien lajittelukeskus ja jäteasema. Tämä selvisi minulle, kun vein käyttökelpoista tavaraa entiseen tapaan kierrätykseen. Tavarat heitettiin roskalavalle. Voiko joku virkahenkilö vastata, miksi näin, ja mihin porilaiset vievät kierrätettävää tavarat?

Katuvalot pois. Voi taivaan taatto. Sitten yöllä töistä kotiin poljenkin pimeässä. Sinäkö takaat turvallisuuteni? Kaikki eivät asu keskustassa, jossa valoa tulee ikkunoista. Oma napa on niin lähellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut