”Liikennetiedotteita tulee joka päivä, mutta ketä ne palvelevat? Hiljennän kun vastaan tulee erikoiskuljetus, ihan sama onko viesti siitä kuultu vai ei”

Kirjoittaja ei kaipaa liikennetiedotteita.

22.8. 20:00

Yksittäisen voimalan kannattavuuden perusteella olisivat kiivihiiltä käyttävät voimalat nyt eduksi sähköntuotannossa. Niitä ei nyt oteta käyttöön, kun samojen omistajien muut voimalat saavat näin satumaiset voitot tuottamastaan sähköstä. Ministeriöstä pitäisi tulla määräys, että kannattava tuotanto pitää ottaa käyttöön ja keinottelun pitää loppua.

Eri lämmitysmuotojen teoreettisesta vertailusta puuttuu vanha kunnon puulämmitys. Kerrotaan jopa, että motilla halkoja pärjää koko talven: mitä kylmempää on, sitä taajempaan pitää vaihtaa motin paikkaa kämpässään.

Suomessa sähkön tuotantokustannukset eivät juurikaan ole muuttuneet, myyntihinta silti kolminkertaistunut. Jos hallitus laskee alv:n 10 prosenttiin, verotulot kasvavat silti kolmanneksen, koska sähkön myyntihinta kolminkertaistuu.

Liikennetiedotteita tulee nykyisin joka päivä. Ketä ne palvelevat? Yli 20 vuotta olen työni ansiosta ajanut pääteitämme. Kun vastaan tulee erikoiskuljetus, pitkä/korkea/leveä, niin hiljennän. Ihan sama, onko siitä kuuntelematon/kuultu viesti tullut aiemmin, kohdallaan suhtaudun. Turhaa radiointia nuo tiedotteet, hyvää ohjelmaa niiden tilalle.

Metsämaalla satoi 17. elokuuta 22 mm ja 21. elokuuta 45 mm. Tämä tiedoksi vähäraumalaiselle sateiden seuraajalle.

Suomalaisen poliitikon ilonpitoon kuuluu ainoastaan tanhu ja virsien veisuu.

Mummu Meri-Porista

Lenita Airisto totesi sattuvasti pääministerin bilevideosta: Näytä minulle ystäväsi, niin minä kerron sinulle millainen olet.

Kyllä harmittaa, kun setämiesten aikana ei ollut kännykkäkameroita. Taatusti olisi tullut julki paljon rankempia biletysvideoita. Ehkä ei sittenkään, toimiihan hyvä veli -verkosto edelleen. Hys, hys.

Viime aikojen tapahtumia seuranneena kysyn yhden kysymyksen: onko terve häpeän tunne kadonnut maailmasta?

Anja Piiparin viikon runo (SK 21.8.) oli kaunis. Kiitos.

Vuonna 2019 SAK ehdotti, että Kojamon nauttima yleishyödyllisyyden mukanaan tuomasta verottomuudesta voitaisiin luopua. EK ja yrittäjät vastustivat. Miksi?

Niko Viinamäki (SK 20.8), muistatko kun perussuomalaiset hallituksessa ollessaan leikkasi hoitajien palkat ja lomarahat? Et näköjään. Vähensitte myös hoitopaikkoja.

On tämä keskittämisen viehtymys sokaisevaa. Se jatkuu, vaikka lauantainkin (20.8.) SK:ssa kaikki uutiset suurlukioista päiväkoteihin osoittivat, että ei kannata keskittää.

Matti T

Joku kirjoitti Wilma Murron tulleen valtaosalle suomalaisille täysin puskista. Väittäisin, että jos yleisurheilua on edes hieman seurannut viime vuosina, tietää kyllä kyseisen urheilijan. Onhan hänellä kovia tuloksia ja sijoituksia aiemminkin. Toki mestaruus yllätti hieman jopa asiantuntijat, mutta kyllä Wilman tietää, jos yleisurheilua seuraa.

Mikä on mennyt pieleen MuSa? Nyt ei olla matkalla pohjoiseen, vaan kolmoseen.

Tulevan lentoliikennesopimuksen sorvaamisen sijaan Porin päättäjät voisivat marssia eduskuntaan informaatio- ja mielenilmausretkelle. Jos esimerkiksi Jyväskylä saa valtiolta tukimiljoonia lentoliikenteen ylläpitoon, niin Porin pitäisi niitä myös kaiken järjen ja tasapuolisuuden nimissä saada. Ovatko Porin päättäjät liian ujoja vaiko vain saamattomia? Satakunnan tieverkkokin kaipaisi korjausrahoja.

Minulla ei ole mitään huumeidenkäyttöhuoneita vastaan, kunhan ensin meidän vanhukset saavat hyvää hoitoa (halutessaan suomenkielellä), ravitsevaa ruokaa, puhtaat vaipat ja pääsevät ulkoilemaan. Toki on vielä muitakin tärkeitä asioita ennen piikityshuoneita...

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut