"Sellaiset ihmiset, jotka jättävät koiran kuumaan autoon, pitää viedä saunaan. Turkki päällä heitetään löylyä, ja vettä ei saa juodakseen”

Tekstarin lähettäjä ehdottaa saunahoitoa ihmisille, jotka jättävät koiran kuumaan autoon.

13.8. 20:00

Nyt kun mietin elämää vuosikymmeniä taaksepäin ja luontoa silloin, tulen surulliseksi. Metsää osattiin hoitaa, se oli kunnia-asia. Muistan kuinka isäni kulki metsässä ja kesällä istui niinä harvoina joutohetkinä pellon pientareella. Kaikki työ oli fyysisesti raskasta, mutta se oli omaa. Koskahan alkoi tämä suuruuden ekonomia? Nyt on eläintenpidostakin tullut kirosana, vaikka ne samalla hoitivat luontoa. Nyt kun näkee raivattuja ryteikköjä, ei voi kun ihmetellä, millä silmillä omistaja kulkee metsässään. Totta kai tarvitaan puuta ja viljaa myyntiin, mutta sitäkin voi nykypäivänä tuottaa luontoa kunnioittaen.

Ei eduskunnan kesäloma ole vieläkään loppunut. Vie aikansa, kun pääsevät ajan rytmiin mukaan. Ihme juttu, tätä asiaa ei korjata ajan tasalle, koska itse säätävät lait ja asetukset. Sitä paitsi heillä työtulo kertyy palkkioista. Eikös ne olekin verottomia? Siinäpä eriarvoisuuden yksi esimerkki.

Arto Pajukallio, jospa nämä Trinity-elokuvat on vain tarkoitettu huumorilla otettavaksi, toisin kuin ylistetyt väkivalta-tarantinot. Aina ei tarvitse olla sitä kuuluisaa "yhteiskunnallista sanomaa".

Kissavero, miksi? Omistan sisäkissan. Omakotitalossa asuva kissa asioi jätöksensä sisällä olevaan kissalle tarkoitettuun boksiin. Ei hauku naapureita, eikä pelottele ketään. No, en kannata koiraveroakaan. Sinä sanavalmis: jos itse pelkää joutuvansa maksamaan koiraveroa, miksi heti vedät samalle tasolle kissatkin.

Turha luulo, että Olkiluoto 3 turvaa Suomen sähkön tarpeen. Olkiluoto 1, 2 ja 3 käydessään täydellä teholla tuottaa korkeintaan 35 prosenttia Suomen sähköntarpeesta. Mistä loput?

Matti Tuomiselle tiedoksi, että ennen koronan ja Ukrainan sodan takia äärimmäisen haastavaa Marinin hallituskautta ovat myös ”helppojen aikakausien” hallitukset ottaneet rutkasti velkaa. Nekin pitää maksaa, koska niitä ei olla maksettu pois helppoina aikoina.

Fortum laittoi kahdeksan miljardia Uniperiin. Nyt ei raha riitä hiilen ostoon seisoville laitoksille. Voisiko nyt valtio hoitaa hiilet, jotta esimerkiksi Porin laitos voidaan käynnistää?

Sellaiset ihmiset, jotka jättävät koiran kuumaan autoon, pitää viedä saunaan. Turkki päällä heitetään löylyä, ja vettä ei saa juodakseen.

Voisiko maakuntamme, niin kuin koko Suomen, surkea liikenneturvallisuustilanne johtua löysentyneestä lainsäädännöstä? Jos helpolla saa, ei osaa antaa arvoa. Berner aikanaan sai paljon pahaa aikaiseksi ennen lähtöään muihin töihin. Nyt maksamme siitä.

Liikenneopettaja

Ekaluokkalaisen kouluun pyöräilystä kirjoittavan äidin (SK-tekstarit 12.8.) lapsen opettajalle paljon tsemppiä ja jaksamista. Sinulle on tulossa pitkä ja raskas lukukausi.

Miksi ensin boikotoidaan Venäjää, asetetaan pakotteita ja sitten ne päästetään turistiviisumilla shoppailemaan Suomeen?

Lempisananlaskuni: "Kun sormi osoittaa kuuta, hullu katsoo sormea ".

Antti Pekola

Porissa on hyviä suomenkielisiä ravintoloita (SK-tekstari 12.8.). Kävin juuri Viikin helmessä ja listat oli kaikki suomenkielellä.

Suomen Ilmailuopisto kouluttaa veronmaksajien rahoilla lentäjiä työttömyyskortistoon ja ulkomaisille lentoyhtiöille. Mitä järkeä?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut