”Kiitos television lukuisille uusinnoille – Nykyisin tulee luettua paljon kirjoja”

TV:n uusinnat ovat saaneet tekstaajan lukemaan kirjoja töllöttämisen sijaan.

12.8. 20:31

Loirin menehtymisen myötä kuoli iso osa suomalaisen miehen identiteettiä.

Valtionvarainministerimme latasi täyslaidalta, että ylimääräiset lapsilisät lapsiperheille. Olisiko oma lehmä ojassa? Tasapuolisempi olisi sähkön alv-alennus joka talouteen – siitä hyötyisivät eläkeläiset, lapsiperheet ja isotuloiset, mutta se oma napa.

On silmiinpistävää, miten vähän Sanna Marinilta kysytään nykyään hankalista, tiukoista asioista. Onko niin, että hän ei tiedä vastausta? Vai vielä pahempi: Suojellaanko häntä ja hänen puoluettaan ennen vaaleja? Vastaamaan joutuvat sitten Lintilä ja Saarikko. Eli Marin toimii täysin toisin kuin Sipilä toimi hallituksineen.

Kiitos television lukuisille uusinnoille. Nykyisin tulee luettua paljon kirjoja. Vanha sanonta, että lukeminen kannattaa aina – se sivistää, virkistää muistia, pienentää muistisairausriskiä...

Perjantain lukijan kuvan nallesta voi jo nyt nimetä huoletta vuoden kuvaksi.

Terveiset maauimalaan. Suurkiitos hienoista aamuhetkistä maauimalan vesijumpissa. On ollut aivan huippua liikkua ihanan musiikin ja reippaiden ohjaajien tahdissa. Olemme naisten kanssa monesti lauteilla huokailleet: "Kui hienoo tää oikee o". Näin on.

Marianne Schrey

Porissa on paljon pyöräteitä, joiden varrella pensasaidat valtaavat osan tiestä tai puun oksat roikkuvat osuen päähän. Kaupunki voisi vaatia pensaiden ja puiden omistajia siivoamaan kasvusto asianmukaiseksi. Sekä hoitaa oman osuutensa kaupungin osalta. Koko pyörätie kuuluisi olla käytettävissä.

Onko hienompaa puhua intiimeistä ruumiinosista englanniksi kuin suomeksi? Kuinka moni suomalainen kutsuu penistä dickiksi tai jopa nimellä Richard?

Miksi silakkamarkkinat ei tule Porin torille? Tilaa on ja sähköt löytyy sekä uusi Toripaviljonki. Herätkää nyt ja tori käyttöön.

Sampsa Kataja, mistä tutkimuksesta fosforikuormituksen lukusi ovat peräisin (SK-kolumni 9.8.)?

Pekka Tiusanen

Alinopeuksista valittaneelle: 100 km/h alueella kuuluu ajaa enintään tuota nopeutta, se ei ole vähimmäisnopeus, mitä valtaosa autoilijoista ei tunnu ymmärtävän. Lähde viisi minuuttia aikaisemmin kotoasi liikkeelle, jottei tarvitse vaarantaa laillista nopeutta ajavien turvallisuutta.

Ekaluokkalaisen vanhempi valisti, ettei Suomen laki kiellä pyöräilyä kouluun, vaikka koulusta sellainen viesti oli saapunut (SK-tekstari 12.8.). Olisiko koulun oppilaat vakuutettu koulumatkoineen, ja siihen liittyen tapaturmien ehkäisemisen periaatteet tiedotettu ja muutoinkin vastuullisesti lasten turvallisuudesta välittävä suhtautuminen. Arvokasta, kun koulu vastuullisesti välittää pienten ekaluokkalaisten turvallisuudesta. Toivottavasti vanhemmatkin olisivat vastuullisia. Jos kukaan ei pyöräile kouluun, ei synny ristiriitoja erilaisista käytännöistä. Turvallisuus kuuluu kaikille.

Taas on kieleemme kaapattu turhia, merkityksettömiä ilmaisuja: kesken asiallisen puheen sujahtaa sekaan sana "tyyliin" ja toinen: puhuttaessa vaikka aidanseipäistä sanotaan "niin sanotut".

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut