"Sähköautoilijat mökkivieraana maksattavat isännillä nykyään matkansakin – ’Tankki’ pitää saada täyteen kotimatkaakin varten, kehtaatko laskuttaa sähkön?”

Kuuluuko mökin isännän tarjota sähköautoileville vierailleen ”tankki” täyteen omalla kustannuksellaan?

9.8. 22:15

Hyvät vanhemmat. Tulkaapa katsomaan Tikkulan S-Marketin parkkialueella tapahtuvaa mussukoidenne päätöntä kohellusta mopoineen ja mönkkäreineen. Vaarallista puuhaa.

Piipahdin lauantaina kahvilla Gomee-ravintolassa Ratsulassa. Paikalla oli pianonsoittaja, joka viihdytti yleisöä upealla musisoinnilla. Upea kokemus, kiitos siitä.

Kalan fileeraustaito (SK-tekstarit 8.8.) ja puukko ehkä puuttuu joiltakin, leivän osalta tilanne on jo pahempi: ehkä noin 70 prosenttia kaupan hyllyillä olevista leivistä on valmiiksi siivutettuja.

Ihmetyttää nykyajan autoja ajavien moraali. Harva se päivä saa SK:stakin lukea 1–3 uutista autojen ulosajoista kovassa vauhdissa. Harjavallassa Hiirijärven Koulutiellä ajetaan 30 km/t:n nopeusrajoitusalueella 60–100 km/t. Kivet lentävät talojen seiniin ja ikkunoihin. Lapsia vahdittava tarkasti, etteivät karkaa pihoista kaaharien autojen alle.

Silakkamarkkinat voisi pitää vaikka Noormarkun markkinoiden yhteydessä. Paikkoja kyllä olisi, mutta onko halua järjestää?

Laki kieltää polkupyörillä ja sähkölaudoilla ajamisen jalkakäytävillä. Ainakin Porissa lähes kaikki ajajat rikkovat lakia. Poliisi sakottamaan ja sakon määräksi vähintään sata euroa.

Kyllä se vasta on reipasta ja miehekästä menoa, kun puskista ja jollista täräytellään sorsat hengiltä. Lapsista aikamiehiin haulikot tanassa. Tsemppiä suuret metsästäjät, ootte tosi rohkeaa väkeä.

Saavatko palkansaajat valtiolta myös tukia tähän nykytilanteeseen vedoten, kun yrittäjätkin saivat koronatukia? Terveisin siivooja, joka maksaa sähköstä 0,33 euroa/kWh seuraavat 24 kuukautta.

Ehdotan, että "Maailman rauha" -patsas lahjoitetaan Venäjälle.

Ropi Juhani

Yrittääkö hallitus ajaa kansalaisia samaan transsitilaan, jossa itse elävät? Nyt on kaikki nurinpäin verrattuna entisiin hyviin tapoihin ja sääntöihin: Huumeet sallitaan, poliiseilta taas on kielletty monenlaisia tehtäviä. Rikollisia paijataan, erityisesti ulkomaalaistaustaisia. Poliisi kyllä pyytää silminnäkijöiden apua ja varoittaa ihmisiä, mutta ei uskalla sanoa tuntomerkkejä. Eikö tämä ole järjetöntä?

EDELLINEN, Sipilän hallitus laski ajokortti-ikää 17 vuoteen. Nykyhallitus tekee siihen korjauksia, mm. nuorten yöajo kielletään, matkustajien määrä rajataan yhteen, ajoneuvoon tulee tunnus nuoresta kuljettajasta. Hyviä parannuksia.

Sähköautoilijat mökkivieraana maksattavat isännillä nykyään matkansakin. "Tankki" pitää saada täyteen kotimatkaakin varten. Kehtaatko laskuttaa sähkön? En minä ainakaan, ja sitten mietin muuten, miten säästää sähköä. Kävi tässä naapurin vieras lataamassa, kun ei heillä onnistu. Ei maksusta tietoakaan. Kyllä on autoilu sähköautolla kannattavaa.

Tänään maanantaina 8. elokuuta asennettiin uusi ovi Porin kaupunginkirjaston miesten vessaan. Kiitos. Nyt ovea on käytettävä varovaisesti, että se kestää rikkoutumatta seuraavat 20 vuotta.

Huutava ääni korvessa

Maailma olisi paljon turvallisempi paikka elää ilman Venäjän, Kiinan, Syyrian, Turkin ja lukuisten Afrikan maiden diktatuuria ja terroria. Johtopäätös?

Suomessa ollaan huolestuneita vauvojen vähyydestä. Tosiasia on, että 20–30-vuotiaiden naisten ja miesten tasoero on valtava. Naiset eivät löydä vertaistaan puolisoa. Ero alkaa näkyä jo yläkoulussa.

Seurakuntavaalit lähestyvät ja ehdokkaan pitäisi olla muun muassa "kristillisestä vakaumuksesta tunnettu". Ehdokkaista valitettavan moni on ainoastaan puolueen ehdokas, jota ei seurakunnan tilaisuuksissa tai jumalanpalveluksissa koskaan näy. Toivoisin, että tähän asiaan kiinnitettäisiin enemmän huomiota.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut