”Porin kaupungin tulisi seurata Helsingin esimerkkiä ja kieltää sähköpotkulautojen käyttö viikonloppuöisin kello 00–05 välisenä aikana”

”Porin kaupungin tulisi seurata Helsingin esimerkkiä ja kieltää sähköpotkulautojen käyttö viikonloppuöisin kello 00–05”, tekstareissa ehdotetaan.

6.8. 22:45

Porin kaupungin tulisi seurata Helsingin esimerkkiä ja kieltää sähköpotkulautojen käyttö viikonloppuöisin kello 00–05 välisenä aikana. Samoin arkiöisin niiden nopeus tulisi rajoittaa 15 km/h:een. Potkulautoja vuokraavat yritykset tulisi velvoittaa järjestämään "parkkipaikat" potkulaudoille. Vuokrauksen voisi aloittaa ja päättää ainoastaan "parkkipaikalta" – nyt näitä vempaimia lojuu missä sattuu aiheuttaen vaaraa sekä pyöräilijöille sekä jalankulkijoille.

Lippisäijiä voi hyvin verrata merimetsoyhdyskuntiin. Molemmat valloittavat parhaat paikat, eikä kummastakaan ole käytännössä mitään hyötyä. Kuppi kahvia kahdessa tunnissa.

Ystävällinen myyjä tuli näyttämään minulle Puuilossa, mistä hyllyvälistä löytyy saunajakkara. Selvisin reissusta maksamalla kassalla jakkaran hinnan. Ei tippiä kenellekään henkilökunnasta. Vastaava tapaus Länsi-Porin Prismassa, kun ukille tultiin henkilökunnan toimesta näyttämään mistä löytyy (1-vuotiaalle) luumua vähän vastaavan tyyppisessä putkilossa kuin hammastahna. Kiitin hyvästä palvelusta. Nainen vastasi, että ”ole hyvä, tämä kuuluu työhömme”. Ei taaskaan puhetta tipistä.

Porin kaupunginkirjaston miesten vessasta on puuttunut ovi jo kuukauden ajan. Missä on nyt vika? Pitäisikö Porin kaupungin kulttuuriyksikön päällikön antaa määräys uuden oven asentamisesta vessaan?

Huutava ääni korvessa

Suurkiitos Satasairaalan osaavalle ja ystävälliselle henkilökunnalle hoidosta.

Pituushyppääjä

Kannattaisi käydä ensin itse terapiassa (SK-tekstari 3.8.) ja testata, toimiiko se. Onko terapiasta apua itselle? Jos ei sitä itse huomaa, kyllä toiset huomauttaa. Sen jälkeen esimieskin tuntuisi tosi mukavalta.

Turpeentuotanto oli haitallista, sen lopettamisesta maksettiin jopa "tapporaha”, samoin öljylämmityksestä luopuville. Onkohan vihreys mennyt liian pitkälle vai onko vaan järki jättänyt?

Ei mitkään hinnat nouse itsestään. Kaiken takana on ihmisen ahneus.

Toivottavasti seuraavien eduskuntavaalien jälkeen on sellainen hallitus, joka laittaa rahat suomalaisten hyvinvointiin, ja jos rahaa jää, niin sitten vasta maailman pelastamiseen. Nykyinen hallitus on tehnyt päinvastoin, ja vielä velkarahalla.

Mikäs nyt on, kun käsketään säästämään lämmityksessä ja muissa sähkökuluissa? Vielä vähän aikaa sitten ei ollut muuta terveellistä energiaa kuin "sähkö". Kaikki muut fossiiliset polttoaineet olivat pannassa. Patteriautoja olisi kaikkien tarvinnut ostaa valtion tuella, ja niille oli varaa rakentaa huippukalliita latauspaikkoja. Samaan aikaan mummut/vaarit kärsivät kesällä helteistä hoitolaitoksissa, ei ole rahaa hankkia ilmalämpöpumppuja.

Hallitusviisikon energialogiikkaa: Tuetaan rikkaille kalliiden sähköautojen hankintaa ja latausverkoston rakentamista sekä vaaditaan köyhiä alentamaan kämppiensä lämpötilaa ja katkaistaan heiltä sähköä määräajaksi, jotta energiaa riittäisi sähköautojen lataukseen.

Kassakäynneistä: se viivakoodikääntely on minimaalista verrattuna pakkaamiseen. Suomessakin olisi vihdoin syytä aloittaa muualla maailmassa hyväksi nähty käytäntö, että kassalla vain pikaisesti viedään tavarat kassan jälkeen takaisin kärryyn tai koriin, ja siirrytään sitten pakkaamaan tavarat sivummalla oleville sivupöydille. Maksaminen ja viivakoodin luku eivät kassoja jumita, vaan pakkaaminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut