"Näillä sähkönhinnoilla sanon: tervetuloa ilmastonmuutos”

Sähkön hinta puhuttaa tekstaripalstalla.

30.7. 19:41

Hymyilyttää lukea noita Fortum/Uniper-sotkua koskevia tekstareita, joita kirjoittelevat asiasta täysin pihalla olevat keittiöekonomistit. Kun on kassassa rahaa ja yltiövisionäärejä yritysjohdossa, niin onhan sen yhdistelmän lopputulema juuri tämä. Turha tästä on hallitusta syytellä, ei sillä ole mitään tekemistä yrityksen operatiivisen johtamisen kanssa. Ottakaa nyt hyvät ihmiset asioista selvää ennen kuin kirjoittelette tolkuttomia juttujanne.

Silakkaa ei saa (SK-tekstarit 28.7.), koska luvat myytiin virolaisille. He eivät myy Suomeen, vaan muualle EU:hun.

Rokotusten ansiosta noin 10 000 koronakuolemalta on vältytty Suomessa. Näin kertovat virologit ja lääkärit. Tätä kysyttiin 28.7. tekstarissa. Asiantuntijoita on hyvä kuunnella, vaikka jokainen meistä onkin kemialtaan erilainen.

"Pieni" tarkennus: Suomi ei todellakaan ole ainoa EU-maa (SK-tekstarit 29.7.), joka edelleen myöntää turistiviisumeja venäläisille, vaan yksi 22:sta. Viisi jäsenvaltiota eli Baltian maat, Puola ja Tsekki ovat päättäneet toisin. Matkailu vaan vilkastui uudelleen koronarajoitusten poistuttua.

Ilkka Herrala

Eikö Satakunnan Kansallakaan enää ole muuta tehtävää kuin toistaa ja korostaa tuota nykyistä toimittajien ajatusmaailmaa ja unohtaa tavalliset suomalaiset ihmiset (SK 29.7. Yliö ja kolumni)?

SANANVAPAUS kärsisi vain vähän, jos valtiopäiväneuvos Elon marginaaliset mielipiteet jätettäisiin painamatta kalliiseen, tilattuun lehteen. Elolla on tiettävästi netissä omaniminen keskustelupalsta, omille opetuslapsilleen.

Sorry, kun vahingoissa otin sun pyyhekassin (Sokoksen pussi) maikkalassa vesijumpan jälkeen torstaina 28.7. Palautettu kassalle. Pahoittelut.

Näillä sähköhinnoilla sanon: tervetuloa ilmastonmuutos.

Matkakeskuksessa olisi todella tarvetta vessalle, mihin pääsee vielä kello 21 jälkeen. Koiran kanssa matkustava ei voi käydä junassa tai bussissa vessassa. Ei voi jättää koiraa yksin. Junassa koiraa ei voi viedä pois eläinvaunusta.

Taitaa käydä tulevana syksynä niin, ettei omille keräyksille, näkö- ja kuulovammaisille eikä invalideille riitä tänä vuonna rippeitäkään. Paljon on nyt esillä Ukrainan pakolaisten keräykset, jotka ovat ymmärrettäviä, mutta jäävätkö nyt omat huono-osaiset liian vähälle huomiolle? Yksi asia tulee lisäksi mieleen, toimiiko Ukrainassa sisäinen evakkoapu, onhan se valtava maa? Suomi hoiti samassa tilanteessa ollessaan kunniakkaasti omat evakkonsa.

Jazz-johto selittelee nyt pahemman kerran. Luvut puhuvat puolestaan. Markkinointi ja viestintä epäonnistuivat täysin.

Porilaisten päättäjien täytyy tällä kertaa valita kaupunginjohtaja pätevyyden eikä sopivuuden mukaan.

Porilaisessa ravintolassa maksaessani tarjoilija, vaiko peräti omistaja, kysyi annatko tippiä vai "ohitetaanko". Todella kiusallinen tilanne. Suorastaan törkeää pilata muuten onnistunut ruokailu kerjäämällä. Harkitsen tarkasti ennen kuin menen uudelleen tuohon ravintolaan.

Tippaus sallii avoimesti alan liian alhaisen palkkatason ja verottoman tulonsiirron asiakkaalta. Palkanmaksu kuuluu Suomessa suorittaa verollisena työnantajan toimesta. Myös henkilökohtainen lisä on mahdollista suorittaa itse työnantajan toimesta, jos työntekijä on onnistunut hyvin työssään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut