"Yleisurheilun MM:stä ei tullut yhtään mitalia – Ehdotankin, että sekä Urheiluliitto että Olympiakomitea perustavat tulevien mitalien osaston, ja sinne ylijohtajan, varaylijohtajan, johtajan ja varajohtajan virat”

Suomen yleisurheilijat jäivät kolmannen kerran peräkkäin MM-kisoissa ilman mitalia. Kirjoittajan ehdottaa, että palkataan lisää johtajia toimistoon ja haetaan sitä kautta nousua lajille.

26.7. 20:52

Rokotuskierros meneillään ja jälleen on Perusturvan puhelinlinja tukossa ja takaisinsoittopyynnöt nollataan. Eikö olisi jo aika avata rokotuksille nettiajanvaraus, kuten muissakin isoissa kaupungeissa? Se säästäisi myös henkilöresurssia, kun puhelimeen ei tarvitsisi vastata.

Venäjän teot osoittavat, ettei heillä ole mitään moraalia – eikä heidän tekemiinsä lupauksiin voi koskaan luottaa. Jälleen kerran tekivät päinvastoin, mitä juuri sopivat. Mielestäni koko maa tulisi eristää. Ei ketään sinne, eikä varsinkaan sieltä pois yhtään venäläistä.

Venäjän paholainen iski heti viljasopimuksen jälkeen Odessan satamaan. Ihmetyttää, miksi Yle edes kehtaa uutisoida venäläisen viestin, että tuhotyö ei ole heidän tekemänsä.

Myös Ukraina on haitannut viljan vientiä tekemällä viljasatamasta asetuonti- ja asevarastosataman, ja siksi Venäjä pommittaa sitä.

Kyllä on hieno juttu, että kulkee niittotraktoreita, mahtuvat pyöräilijät ja jalankulkijat myös kulkemaan, eikä tarvitse punkkien seassa taivaltaa. Pienten sivuteiden turvallisuus paranee, kun metriset horsmat lyhenevät mutkista ja risteyksistä.

Näinhän se on (SK 26.7.). Hoitohenkilöstön venyminen pitää sairaalat pyörimässä, ja ruusuilla tai aplodein hoitajat venyvät vielä pitkään. Eikö niin?

Nyt on hätä, kun yleisurheilun MM:stä ei tullut yhtään mitalia. Ehdotankin, että sekä Urheiluliitto että Olympiakomitea perustavat tulevien mitalien osaston, ja sinne ylijohtajan, varaylijohtajan, johtajan ja varajohtajan virat. Osasto jaetaan tarkkaan rajattuine vastuineen jaoksiin ja jokaiselle jaokselle tarvitaan ylijohtajan ja varaylijohtajan lisäksi jaospäälliköitä esikuntineen. Kaikille auto- ja asuntoetu sekä rajaton luottokortti päivittäiseen käyttöön. Jos tuolla järjestelyllä ei seuraavan parin olympiadin aikana saada edes yhtä mitalia, niin sitten organisaatio puretaan 12 kk:n irtisanomisajalla ilman työvelvoitetta ja kaikille kaikkensa antaneille tyypeille vielä 12 kk palkkaa vastaava kultainen kädenpuristus.

Vähärauman koulun lopputarkastus siirtyy elokuulle, kun koko Porin rakennusvalvonta lomailee heinäkuussa. Taitaa moni yksityinenkin hanke viivästyä. Tosi uniikkia elinvoimapolitiikkaa.

Yyterin ja Kirjurinluodon rannalla edelleen ulkoilutetaan koiria ja tupakoidaan. Tupakkapaikka Yyterissä parkkipaikan kulmaan ja Kirjurinluoto täysin savuttomaksi, kun uimaranta on laaja leikkipaikka. Terveysviranomaiset voisivat puuttua tiukemmin terveysriskeihin ja vaatia rantojen sulkemista.

Näin käy, kun taitamattomat ihmiset pannaan hoitamaan Suomelle tärkeitä asioita, kuten nyt tämä Uniper. Taas jouduttiin maksumiehiksi. Koko Uniper oli alunperinkin taitamaton bisnes. Ketkäs silloin olikaan vastuussa?

Jyrki Kankaan muistoksi pystytetyn taideteoksen kohtalon tiesi jo etukäteen jokainen maalaisjärjellä varustettu ja nykymenoa seuraava veronmaksaja. Mitähän seuraavaksi?! Niin surullista.

Kyllä ovat menneet huonoiksi uutislähetykset, kun nettisivuille ohjataan, mistä saa lisää uutisia. Voi voi, kun kaikki eivät nettiä käytä. Jäävät uutispimentoon.

Mitähän tuo Länsi-Porin Kaaritien pohjoispäässä oleva neljänkympin nopeusrajoitusmerkki tarkoittaa? Merkin sijaintikohdassa on voimassa 30 aluerajoitus, joten on tosi kummaa, että merkillä annetaan viesti nostaa nopeutta lähestyttäessä vaarallista Professorintien risteystä. Ja koska merkki ei ole aluerajoitusmerkki, ei sillä ole vaikutusta risteyksen jälkeen. Joku tolkku näihin merkkien laittamisiin, pliis.

Muutamat ihmettelevät tällä palstalla, miksi jatsit siirrettiin. Syy löytyy muutamista kaupunkilaisista. Heidän mielestä tulee liikaa melua ja tungosta. Samalla meinasi mennä Suomi-Areenakin. Onneksi se säilyi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut