Voiko olla enää porilaisempaa touhua kuin että keskustan kuopat paikataan jazzien jälkeen?

Tekstiviestipalstalla pohditaan Pori Jazzien tulevaisuutta.

Porin Antinkadulla oli pahoja kuoppia, mutta ne paikattiin pikavauhtia, tosin vasta jazzfestivaalien jälkeen.

22.7. 20:00

Nyt viimeistään poliisi sakottamaan jalkakäytävillä pyöräileviä, sähkölautailevia ja -mopoilevia. Alkaa olla vaarallista. Teatterikujalla pyöräillään ja lautaillaan mistään välittämättä. Lautailija törmäsi 9-vuotiaaseen tyttöön, joka jäi itkemään loukattuaan jalkansa. Lautailija suhahti matkoihinsa. Pyöräilijä ajoi jalkakäytävällä ehkä kuoppia väistellen ja tönäisi jalankulkijaa, joka kaatui. Kirjaston edessä joku vanhahko miespyöräilijä kiroili, kun huomautin, että tämä ei ole pyörätie.

Voiko olla enää porilaisempaa touhua kuin että keskustan kuopat paikataan jazzien jälkeen? Ja sehän nyt oli vasta se yksi kuoppa, muut jäi vielä.

Juho Kankaanpää käy ilmeisesti eri kaupassa kuin minä (20.7.). Kun menen omaan lähikauppaani, Lukkarinsannan S:lle, kaikki myyjät tervehtivät – ja usein vaihdetaan jokunen sanakin. Aina on lämmin, tervetullut olo. Kylmäaltaillakin. Vaikuttaakohan se, että tervehdin itsekin henkilökuntaa?

Fortum on tukenut saksalaisia maakaasun käyttäjiä alkuvuodesta kahdeksalla miljardilla eurolla. Jos tämä raha olisi käytetty suomalaisten kotitalouksien sähkölaskujen maksamiseen, olisi raha riittänyt kahden vuoden sähkölaskuihin vuoden 2019 sähkönhinnoilla laskien.

Pori Jazz on tunnettu monipuolisesta ohjelmistosta, jota viime vuodet on vaivannut afrorytmien ja bluesin puute. Miten lukittuminen yhteen keikkamyyjään parantaa ohjelmistoa? Sinne ne rahat menee. Näyttää yhdistyksen turmiolta.

Kiitokset kuluneista Pori Jazz -vuosista Mikkomatti Arolle ja tsemppiä tulevaan. Uudet tehtävät voisi aloittaa värväämällä vihdoin Jazzeille Red Hot Chili Peppersin. Funk-tyylinen musiikki on paljon lähempänä jazzia kuin perinteinen rock ja pop. Primus vielä samaan iltaan niin Kirjuriin tulee 25 000 katsojaa.

Tavallinen taksi puhelinsoitolla vai apilla, kela-taksi, sote-taksi. Kaikki järjestelmät toimivat hieman eri tavalla ja niiden toimintaa säätelevät eri ohjeet ja lait. Tilaajasta tarvitaan tietoja, jotta paikalle voidaan lähettää oikeanlainen auto, kävelevä asiakas, pyörätuoliasiakas jolla oma pyörätuoli, vai käyttääkö auton pyörätuolia vai paareilla siirrettävä asiakas. Kela viisaudessaan päätti, että kilpailutuksen jälkeen jokaiseen maakuntaan valittiin kaksi tilausten välityspalvelua. Voi olla, että menomatka on tehty eri tilauskeskuksen kautta kuin mistä paluumatka tilataan. Siksi asiakkaan tietoja ei löydy, vaan koko litania pitää kertoa uudelleen.

Kela-taksitoimintaa on paljon moitittu. Minulla on ensimmäisen kerran jälkeen pelkästään kiitettävää sanomista. Tilaus sujui hyvin, mitään sukuselvitystä ei tarvittu. Auto tuli minuutilleen oikeaan aikaan. Kuski oli asiallinen, kohtelias ja matka Turkuun sujui hyvin. Kuski odotti sen kaksi tuntia, mikä sairaalassa meni aikaa. Kotimatka sujui myös mukavasti. Ei mitään moitteen sanaa. Kiitos loistavalle toiminnalle. Saattaja

Omistajaohjausministerillä on väärä tehtävänimike. Hän kertoo olleensa vain informoitu Fortumin miljardi-investoinneista, muttei mitenkään ohjanneensa yhtiötä tekemään valtio-omistajan kannalta järkeviä päätöksiä, jotenka hän ei ole niistä vastuussa, hallelujaa!

Kerrostalossa huoneistossa sisällä tupakoiva rikkoo järjestyssääntöä, koska tupakansavu ja haju leviää muihin huoneistoihin. Hän aiheuttaa silloin haittaa tai vahinkoa toisille eikä ota muita huomioon. Toisessa asunnossa voi asua esimerkiksi astmasta kärsivä henkilö. On kohtuutonta, että joku voi "savustaa" toisia omassa asunnossaan.

Bravo Pekola! (20.5.) Ennennäkemätön piirre miehestä tällä palstalla. Asiasta toiseen: Ahlaisten "ilmiö" just niin kuin joku palstalla oletti. Olen siitä kysynyt Ilmatieteen laitokselta. Pilvitutkassa näkyy paljon niitä ympäri maata. Pitää vain katsella eri paikkakunnilta.

Areena lähti ja korona tuli! Millai teil muil? Kysyy Pappa 71 v.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut