Raumalaiset päihittävät porilaiset mennen tullen: nyt siellä on merimetsojakin monin verroin enemmän kuin Porissa ikinä

Tekstaripalstalla epäillään myös, ettei keskustanuorilla ole lintukirjaa, kun he vaativat, että joutsenia voisi kannanhoidollisista syistä taas metsästää.

Tekstarin lähettäjää kismittää se, että raumalaiset hakkaavat porilaiset jopa merimetsojen määrässä.

16.6. 20:54

Asfaltin tekijöille kiitos, nyt on vaihtunut soraralli Satasairaalan työntekijöiden parkkipaikalle ihanaan pölyttömään asfalttiin. Kiitos!

Rauman lipun ja Satakunnan väreistä. Ei Raumalla eikä Satakunnalla ole Ruotsin värejä, vaan päinvastoin. Jos oikein historiaa muistan ja olen ymmärtänyt, niin Ruotsin kuningas aikoinaan kosioretkelle lähtiessään otti lippuunsa Satakunnan värit. Tosin, ehkä aiemmin ruotsalaiset olivat värit Satakunnalle antaneet, mutta tarkkaan ottaen, Ruotsilla nykyään on siis Satakunnan värit eikä päinvastoin. Olkaamme siis ylpeitä. Ja Ruotsin historiaa vähänkään tuntien, myös vähemmistöt voivat asiasta iloita.

Huvittaa kovasti, kun asiantuntijat toistavat jatkuvasti, ettei ole niin suuri uhka hintojen ja korkojen nousu, kun ihmisillä jäänyt rahaa säästöön. Onko näin? En usko, että kovin monella. Kuten muistamme, remontointi ja kodin kunnostus lisääntyivät paljon, eli rahat on sijoitettu siihen. Senhän kertoi jo sekin, että rautakauppojen myynti kasvoi paljon koronan aikana. Eli ei sitä rahaa sillä lailla säästössä ole, mitä annetaan ymmärtää.

Löytyisikö Suomen eduskunnasta riittävästi järkeviä kansanedustajia muuttamaan lintujen suojelua siten, että suojeltavien listalta poistetaan kolme lintua: merimetso, naakka ja valkoposkihanhi. Ainakin viime mainitusta saataisiin apua edessä olevaan ruokapulaan.

Meniköhän keskustanuorilla lajimääritys nyt ihan oikein? Eikö pitäisi merimetso- ja valkoposkihanhikantoja mieluummin vähentää ympäristöhaittojen takia? En ole koskaan kuullut, että laulujoutsen olisi ulosteellaan tai syömisellään pilannut saaria tai viljapeltoja. Luulisi keskustanuorten tunnistavan haitalliset lintulajit, vai eikö heillä ollut lintukirjaa, josta olisi lintulajin tarkistanut ennen ehdotuksensa tekemistä. Kenelle lähetän lintukirjani postissa?

Raumalaiset päihittävät porilaiset mennen tullen: nyt siellä on merimetsojakin monin verroin enemmän kuin Porissa ikinä. Harmittaa niin älyttömästi, kun porilaiset jää aina vaan toiseksi! Ajatelkaas, 4 700 upeaa, suojellun linnun pesää! Ja Porissa ei ole kuin jokunen naakka piipun tukkeena.

Toimivien kalateiden rakentaminen Kokemäenjokeen on kestänyt sata vuotta, eikä vieläkään ole asiaa saatu kuntoon. Kemijoki, joka oli aikanaan Euroopan paras lohijoki, on samassa tilanteessa. Välinpitämättömyys ja viranomaisten alhainen vaatimustaso vaelluskalojen suojeluun tuntuu surulliselta.

Hei sinä, joka ajat Vähänrauman Korventien alkupäässä autolla! Tiedoksi, että se on kävelytie. Vahingon sattuessa sinä korvaat. Ei se myös ole parkkipaikka.

Perusturvan maksama kutsuraha on alle puolet Satasairaalan kutsurahasta. Vink. vink, rahalla saa. Hoitajat puurtaa viimeisillä voimillaan ja saikkukierre on valmis. Kuka tekee loppukesästä enää työt vanhustenhoidossa, kyselee väsynyt hoitaja.

Sinä, joka haluat kuunnella aamuisin linnunlaulua kiinteistönhuollon kausitöiden äänien sijaan: muuta maalle mummonmökkiin. Siellä saat ihan itse päättää, koska ruohosi ajelet.

Kaiken järjen ja vallitsevan maailmantilanteen mukaan venäläisomisteisen Norilsk Nickel Harjavallan tuotanto pitäisi ajaa alas eikä tuplata.

Komissaari Timmermans käväisi Suomessa kertomassa, mitä metsillemme kuuluu. Onkohan muuten komisaarin kotimaassa Hollannissa metsiä, ja mitähän niille kuuluu?

On suvi saapunut! Bondit ja 10 vuoden takaiset lavatanssit o täällä taas! Pitäis Ylellä varaa olla uusiin tansseihinki!

Mummoltani hävisi punainen rahalompakko todennäköisesti Liisankadulla Texpörssin kohdalla, sisällä on pankki-, kela-, henkilö- ynnä muita kortteja. Rehellinen löytäjä voi pitää rahat, mutta lompakko kortteineen pyydetään palauttaman poliisin löytötavaratoimistoon tai Texpörssin kassalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut