”Lintujen ystävät, älkää ruokkiko pullalla ja vaalealla leivällä – Parempi jättää ruokkimatta, jos ei ole linnuille tarkoitettua ruokaa”

Kirjoittajan mukaan linnuille tulisi tarjoilla vain linnuille tarkoitettua ravintoa.

4.6. 20:00

Niklas Salon kirjoitus (SK 3.6.) osuu naulan kantaan. Jääkiekon MM-kisat on biletilaisuus, jonka urheilullinen puoli on puolivillainen. Eipä ole liiemmin tiedotusvälineissä mainittu, että esimerkiksi Ruotsissa noin 30 pelaajaa kieltäytyi kisoista eri syihin vedoten. Julkinen sana lähinnä toimii kisojen markkinoijana ja fanina ilman kritiikin häivää.

Pitää ihmetellä, miksi lajia missä suomalaiset pärjäävät – ja sen kannattajia – täytyy mollata (SK-mielipide 3.6.). Taitavat kuitenkin olla jonkin muun lajin kuin jääkiekon fanit niitä, jotka ovat isoimpia rettelöitsijöitä. Provosointiinhan tämän "urheiluasiantuntijan" kirjoitus oli tietysti tarkoitettukin, siinä onnistuen. Tehdään me sitä, mitä osataan.

Vähän hämmästelen, miten ensin oli maailman suurimpia syntejä rakentaa kahvila Kalloon, mutta nyt on sitten jo laiturikin. Kas, kun ei purjehdusseura vastustanut.

Turkkilaisilla miehittämättömillä Bayraktar-lennokeilla on kaiketi tuhottu melkoinen määrä venäläisiä panssarivaunuja. Aseapua on siis tullut.

Hei te kaikki lintujen ystävät! Älkää ruokkiko pullalla ja vaalealla leivällä, koska poikasista tulee siipirikkoja albiinoja. Siivet eivät kanna. Parempi jättää ruokkimatta, jos ei ole linnuille tarkoitettua ruokaa.

Miksi niin rumaa kieltä? Me maalaiset (lue: ei-stadilaiset) juomme muka perskahveja (SK 26.5.). Enpä ole tiennytkään. Toinen toimittaja kutsui broileria broikoksi (SK 29.5.), ruokajutuissa olen nähnyt myös broisku-version. Emmekö voisi kunnioittaa ruokaa ja iloita siitä, että meillä on syötävää – kaikilla ei ole?

Jos hoitajien palkkaa nostetaan, pitää ihan kaikkien muidenkin palkkaa nostaa. Silloin verotulot nousevat ja sitten vasta on varaa maksaa hoitajien palkankorotus. Jollei sitten hoitajille jaeta siivua kallispalkkaisten virkamiesten ja lääkärien palkoista.

Olipa hyvä kirjoitus 3.6 mielipidesivulla (nimimerkki Totuus puhdistaa). Soisi, että viranomaisia koulutettaisiin kohtaamaan persoonallisuushäiriöisiä ihmisiä. Nämä henkilöt ovat todella hyviä manipuloimaan ja saattamaan toisen osapuolen syylliseksi.

Aivan samoja asioita olen miettinyt kuin "Totuus vapauttaa"- nimimerkillä kirjoittanut. Olen ollut narsistin hampaissa jo vuosia. Välillä tuntuu, ettei narsistia pysäytä mikään. Hän osaa puhua ihmiset näppärästi ympäri ja sinisilmäiset uskovat kaiken valheen. Toivon vain, että pahuus tulee vielä julki ja hän saa ansioidensa mukaan.

Jos ne 1,4 miljoonaa äänestäjää saivatkin edustajansa eduskuntaan, niin 3,1 miljoonasta äänestäjästä 1,7 miljoonaa ei saanut äänestämäänsä edustajaa sinne. Reilusti yli puolet äänestäneistä jäi nuolemaan näppejään. Nämä 1,4 miljoonalla äänellä valitut päättävät nyt 5,5 miljoonan suomalaisen asioista. Et silleen. Demokratiaa?

Verojen jatkuva korottaminen tekee taantuman, selvä noidankehä. Ottakaapa järki käteen hallitus, kun perustuslakin sanoo, että työtä tekevät ovat valtion erityisessä suojelussa, mikä ei nyt toteudu, vaan työmatkat tehdään miltei mahdottomaksi kovan polttoaineen veron takia. Koskee myös tavarankuljetuksia tekeviä yrityksiä eli niitä, jotka pitävät meidät leivässä.

IHMETTELYÄ herättää, että Porin kaupunki sallii Satakunnankadulla isojen kuorma- ja rekka-autojen pysäköinnin katukäytävälle, rikkoen samalla katukäytävät ja viheralueen. Tätä on jatkunut jo vuosia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut