"Ennen vanhaan lapset teitittelivät vanhempiaan ja vaimo miestään – Eräässäkin perheessä vaimo kysyi mieheltään iltaisin: tarvitsetteko minua vielä?”

Tekstaripalstalla kirjoitetaan tällä kertaa muun muassa teitittelystä ja kevätjuhlista.

Miltä kuulostaisi, jos vaimo teitittelisi aviomiestään?

28.5. 20:00

Olipa ihana tarina (SK 26.5.) Ankkalammen pojista! Sydäntä lämmittää huomata, että maailmassa on ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan toiselle mahdollisuuden vajavaisuuksista huolimatta. Ystävällisyys on hyve. Hyvää kesää pojille ja Leon perheelle!

Eduskunnassa ei ainakaan vielä ole ollut "Minulla ei ole täällä edustajaa, vaikka en äänestä" -puoluetta. Demokratiassa ne päättävät, jotka on vaaleissa valittu – myös Natoon liittymisestä. Jättämällä äänestämättä ne 3 miljoonaa ihmistä eivät halunneet edustajaa eduskuntaan. Mikä tässä on epäselvää?

Pekolan analyysin (SK 26.5.) mukaan osa kokoomuksen kirkkoneuvoston edustajista on siirtynyt vasemmiston leiriin.

Ei tarvitse maalailla viivoja pyöräteille, kun käyttäjät tietävät miten sijoittua. Jalankulkijat väylän reunassa puoli vapaasti valittavissa ja pyöräilijät menosuuntaansa nähden keskilinjan oikealla puolen. Olisi hyvä, jos kaikki liikenteessä liikkuvat opettelisivat, miten liikutaan ja väistetään.

Kun tippalukko jää kiinni kahvinkeitossa, on se verrattavissa siihen, että sepalus jää avaamatta vesiä laskiessa. Oi kun joku kehittäisi varoitusäänen tippalukitukseen.

Keittiömies

USA:ssa tapahtui jälleen karmea ampuminen koulussa. Tämä on jo vaikka kuinka mones tapaus Bidenin aikana. Kuitenkaan media ei aseta mitään vastuuta Bidenille, vaan tekee hänestä sankaria. Miksi? Vastaavissa tapauksissa Trump oli aina syyllinen. On myös turhaa puhua jostain aseidenmyyntikielloista, koska sekopäät saavat aina pyssynsä. Suuret ja pienet.

Ilmeisesti missään Porin peruskoulussa ei järjestetä kevätjuhlaa? Ikimuistoinen päivä peruskoulunsa päättäville nuorille. Kuka/ketkä ovat tämän päätöksen tehneet?

Sinä valittaja: kun koko maailmaa uhkaa nälänhätä sodan takia, ja suomalainen maanviljelijä lähes palkatta yrittää kasvattaa sinulle syötävää, niin kehtaat vielä valittaa. Olisit onnellinen, että joku jaksaa kantaa huolta ruuan tuotannosta.

Sateenkaarimessuista sen verran, että miksi jollekin erityisryhmälle pitää järjestää omia messuja? Kaikkihan ovat tervetulleita kaikkiin tilaisuuksiin. Ei kaikille muillekaan erityisryhmille ole omia messuja.

Joidenkin kävelijöiden mielipiteiden pohjalta veteraanilenkin kunnostus vaikuttaa olleen niin onnistunut, että kannattaisiko urheilukeskuksen merkityt fatbike-reititkin kunnostaa kivimurskateiksi? Voisi sitten niilläkin kävellä kuivin jaloin, kuten jalkakäytävillä.

Ennen vanhaan lapset teitittelivät vanhempiaan ja vaimo miestään. Eräässäkin perheessä vaimo kysyi mieheltään iltaisin: tarvitsetteko minua vielä? Jossakin maassa teititellään samanikäisiä tuttaviakin. Hankalaa.

Teitittely Suomessa on moukkamaista, epätasa-arvoista ja syrjivää. Suomessahan perinne vaatii sukunimen käyttöä. Monissa Euroopan maissa teititellään jo teinejä ja käytetään aina etunimiä. Suomessa myös teititellään väärin eli käytetään monikkomuotoa: ”olkaa hyvät”, mikä pitäisi olla olkaa hyvä. Kohtelias sinuttelu sopii meille kuten Ruotsiinkin, jossa sinutellaan kuningastakin. Itse en teitittele ketään, koska arvostan kaikenikäisiä ihmisiä.

Nikolle (SK 21.5.) kiitokset. Rohkeaa kertoa oma tarinansa. Toivottavasti esimerkkisi antaa rohkeutta muillekin vastaavia kokemuksia kokeneille puhua kokemuksistaan. Sinulle kaikkea hyvää jatkossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut