”Miten voi olla niin vaikeaa maalata kevyen liikenteen väylälle Porinsillalle kaksi kaistaa? Minulla ei ole silmiä selässä, että voisin varoa takaa tulevia pyöräilijöitä ja potkulautoja”

Kirjoittaja kaipaa kaistamaalausta Porinsillan kevyenliikenteenväylälle. Sillan kävely- ja pyöräilyliikenne vilkastui merkittävästi sen jälkeen, kun Puuvillan kauppakeskus avattiin vuonna 2014.

26.5. 20:10

Kiitos kolumnista (SK 15.5.) koskien pesistuomareita. Itse junnutuomarin äitinä seuraan, miten innostus tuomarointiin tapetaan pikkuhiljaa huutamalla ja haukkumalla. Ja muuten; Porin pelinjohtajat ovat kuulemma pahimpia Satakunnassa.

Vielä kerran veteraanilenkistä: Ennen uudistusta se oli yksi Satakunnan alueen parhaista luonnonmukaisista ja opastetuista lenkkipoluista aivan kaupungin ytimessä.

Vanhempien ihmisten sinuttelu, ja sinuttelu ylipäänsä, osoittaa moukkamaisuutta ja sivistyksen puutetta. Erityisesti Poria ajatellen se kielii myös akateemisen opinkäynnin vähäisyydestä moniin muihin kaupunkeihin verrattuna.

Varsinkin aikuisen lapsen on myös ansaittava vanhempiensa kunnioitus. Jatkuvat parisuhdesotkut ja erot, joita iäkkäät vanhemmat joutuvat seuraamaan ja myötäelämään läheltä ovat raskasta ja ikävää koettavaa. Siihen vielä lisänä alkoholi- ja taloussotkut sekä lasten huoltajuuskiistat. Kyllä iäkkäät äidit ja isät väsyvät tuollaiseen lähipiirin elämään.

Tervehtiminen, ystävällisyys, ei maksa mitään. Arvostusta ei mitata ansaitsemalla oman mittapuun mukaan, vaan arvostus alkaa siitä, miten itse kohtelet läheistäsi. Tyly kohtelu johtaa siihen, mitä tilaa. Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Aineenopettajille maksetaan vain pidettyjen oppituntien mukaan. Ei palkkaa ylitöistä, jotka nykyään tuplaavat työmäärän. Ja oppilasaines on yhä haastavampaa – ja ikävä sanoa, mutta myös huoltajat.

Ope, ammatissa 20 vuotta

Kankaanpäässä pyöräilijä kuoli törmättyään esteeseen pyörätiellä. Harmaalinnassa on ilmestynyt aita puistoalueelle, johon pyöräilijä oli törmätä. Asialle tulee tehdä jotain ennen kuin tapahtuu vastaavaa Porissa.

Venäläisten käyttäytyminen - ylimielisyys muita kansakuntia kohtaan, oltiin sitten missäpäin maailmaa hyvänsä – on suurin syy siihen, että heistä ei pidetä. Omakohtaisesti olen useissa maissa todennut, että suomalaisia luullaan venäläisiksi ja kohdellaan samoin kuin venäläiset kohtelevat muita: ylimielisesti. Kun kertoo olevansa Suomesta, asenne muuttuu. Venäläiset ovat itse syyllisiä kohteluunsa. Sitä saa mitä tilaa. Ukrainaan hyökkäyksen jälkeen kestää useita sukupolvia ennen kuin Venäjää tullaan arvostamaan.

Junnilan leireistä vielä. Kiitos Matti Kuhnalle hänen ystävällisestä vastauksestaan. Positiivisen retoriikan ja passiivien viljelyn lisäksi kaipaisimme kuitenkin eksaktia ja mahdollisimman ajoissa julkaistua tietoa tulevista leireistä. Vanhaan hyvään aikaan niistä informoitiin jo maalis-huhtikuussa.

Miten voi olla niin vaikeaa maalata kevyenliikenteenväylälle Porinsillalle kaksi "kaistaa". Minulla ei ole silmiä selässä, että voisin varoa takaa tulevia pyöräilijöitä ja potkulautoja. Vauhti on joskus kova ja vaaratilanteita syntyy. Kaiteen viereen kävelijät ja muut toiselle puolelle. Muissa kaupungeissa tämäkin onnistuu: selvät merkit on asfaltissa muistuttamassa kaistoista sopivin välein.

Turvallisuutta jalankulkijalle

Pitääkö ryhtyä tekemään lastensuojeluilmoituksia näistä Vähäraumaa terrorisoivista motoristilapsista, kun vanhemmilta on kasvatusvastuu hukassa?

Voi näitä ihania aurinkoisia kevätpäiviä. Olisi niin ihana nauttia ulkona olosta ja vaikka grillata, mutta yllätys, paikallinen maajussi levittää lietettä pelloille. Se siitä nauttimisesta.

Venäjän kansanmurhasta Ukrainassa: suurin syyllinen ei ole se paha ihminen, joka sodan aloitti, vaan ne jotka vierestä katsovat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut